Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Link-ul direct catre imagine?

turbo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    13th April 2006
    Posturi
    214
    Putere Rep
    35

Implicit Link-ul direct catre imagine?

Pe Panic am o galerie de imagini. Din motive de copyright nu am pus pozele pe site ci am facut niste linkuri catre pagina ce contine poza pe site-uri externe (flick, site-ul oficial, mtv, reviste, etc). Linkurile se deschid in fereastra noua.

As vrea sa pun linkurile sa deschida direct jpegul in fereastra noua. Adica imaginea sa fie in continuare pe site-ul extern, cu link-ul la vedere (nu popup), dar sa nu mai incarce si continutul paginii (inclusiv reclame).

1. Vi se pare legal / corect sa procedez asa?

2. poate cineva sa-mi explice ce inseamna hotlinking?

3. Avem copyrighteri printre noi? Sau cei mai experimentati pot sa-mi spuna daca exista riscuri daca copiez poze de pe net si le pun direct pe site-ul meu si dau link catre sursa imediat sub poza?
    iPhone Accessories - iPhone accessories
    iPad cases - iPad Cases Android phones - android phones

zaOne este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    16th August 2006
    Posturi
    35
    Putere Rep
    34

Implicit

2. altlab.com/hotlinking.html
    3. Si pe minte m-ar interesa chestia asta.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

2. hotlinking
    Hotlinking (hot linking):

Also see:
    Definition of "Direct Linking"
    and
    Free Hotlinking Checker - Test Your Hot Linking Protection

"Hotlinking" (also called "hot linking", "leeching", and "bandwidth theft") is a term referring to when a web page of one website owner is direct linking to the images or other multimedia files on the web host of another website owner (usually without permission, thus stealing bandwidth). This not only causes the other person to pay for the bandwidth of the hotlinked file, but often is intellectual property theft. The term is also used loosely (a misnomer) by free image hosts which allow you to store images on their server and allow you to direct link the hosted image files on forums or other websites (sometimes altering the image to have a watermark). One of the most common occurrences of "hot linking" is when people are forum posting and they hotlink pictures from another website to use as avatars or signature images on the messageboards (forums). Some disadvantages of hot linking worth considering are that the webpage generally loads slower when you link to images stored on a different web hosting server than the webpage is hosted on, and the owner of the image has full control to disable hotlinking, or delete, rename, or worse yet, do a "switcheroo" (i.e., switching the file name to be another image which is sure to cause the hotlinker embarrassment) of the hot-linked image. Common methods of preventing hotlinking are by using an .htaccess file, using the "Hotlink Protection" offered in control panels such as Cpanel, or simply renaming image files periodically.
    3. Nu e indicat sa folosesti imagini de pe alte site-uri, mai ales daca ele sint deja publicate.
    Poate detaliezi, ptr. ca mare lucru nu am inteles.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    13th April 2006
    Posturi
    214
    Putere Rep
    35

Implicit

Pai e simplu - daca gasesc o poza frumoasa pe net si vreau sa dau link catre ea trebuie neaparat sa dau link catre pagina care contine poza (w w w.un-site.com/pagina-cu-poza.html) sau pot sa dau link direct la jpeg (w w w.un-site.com/data/poza.jpg).

Repet, poza nu o integrez in site-ul meu, o deschid in fereastra noua. Eu doar le spun vizitatorilor unde e poza.

Vreau sa fac asta deoarece un site cu poze spre care aveam link avea un popunder cu troiani. Plus publicitate la greu.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Atata timp cat nu pui poza vizibila si la tine pe site..link-ul catre poza nu te va afecta cu nimic.
    Idea e sa nu folosesti poza pe site-ul tau. Ca pui un link catre ea...e ca si cum ai pune link catre o referinta.
    Nu vad care ar fi problema in cazul asta.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    13th April 2006
    Posturi
    214
    Putere Rep
    35

Implicit

Pai da, dar linkul catre poza il aflu eu din sursa paginii lor, si vizitatorii trimisi de mine nu le folosesc la nimic, nu vad reclame, posibilitatea sa ramana pe site-ul lor e zero.

zaOne este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    16th August 2006
    Posturi
    35
    Putere Rep
    34

Implicit

mai, eu nu cred ca e destul de legal. oricum acum cred ca depinde si despre ce site vorbesti. daca este un site al unei corporatii atunci ar fi bine sa te documentezi mult inainte, dar daca este un site mai micut sunt de parere ca mai degraba o sa puna un .htaccess decat sa te dea in judecata.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cumpar link-uri catre site-uri adult!
    De iSKY în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th September 2009, 21:37
  2. Link-uri catre cautarile Google
    De Iulian în forumul Google
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 23rd August 2008, 14:46
  3. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 20th March 2008, 17:05
  4. Link imagine
    De bogdancr în forumul Google
    Răspunsuri: 3