Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: preluare articole

kodeina este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th February 2011
    Vârstă
    43
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit preluare articole

Am un blog de nisa si am observat pentru a doua oara ca un tip din aceeasi nisa mi-a preluat un articol. Defapt e al doilea articol preluat. Primul preluat e un rezumat la 3-4 articole de pe blogul meu iar al doilea e cuvant cu cuvant dupa alt articol (1 de data asta).

In ambele cazuri mi-a mentionat blogul. Ma poate indruma cineva cum e mai bine? Sa-l cert, sau sa-l las in pace? Partea buna e ca am link in text care e foarte bun pentru google (avand in vedere ca blogul e foarte nou) dar pe partea ailalata mi-e frica sa nu ma intepe google pentru duplicate content.

Blogului lui are PR 0 dar e pe nisa. Se merita?

Exista un loc unde se pot reporta astfel de copieri la google?

Multumesc frumos.

MarianG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    30

Implicit

Linkul este dofollow?

In general, prefer nu sa ii cert, ci sa ii tavalesc bine de tot. Chiar daca acum are link spre tine, il poate scoate dupa ce considera ca ai uitat de el. In plus, nu a avut bunul simt sa iti ceara permisiunea de a prelua articolul. Totusi, mai sunt cazuri (nise intregi chiar) in care webmasterii sunt total de pe alta planeta si pur si simplu li se pare normal sa preia articole, nu vad nimic rau in asta.

Vorbeste cu tipul respectiv si, functie de discutia pe care o ai cu el, actioneaza. E munca ta, la urma urmei.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th February 2011
    Vârstă
    43
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

da, e dofollow. partea interesanta e ca intr-o zi cand cautam nise, l-am gasit pe el. Avea o rubrica unde zicea "posteaza-ti blogul aici gratis", care defapt era un formular de comentariu pe blog. Mi-am postat blogul acolo, binenteles. La cateva zile a venit si mi-a lasat un comentariu cu "salut, am preluat un articol, mult succes!" dar defapt el preluase text din mai multe articole unind totul intr-un singur articol.

Acum, a mai preluat unul, fara sa mai zica ceva. Imi dauneaza?

MarianG - exista un loc unde se raporteaza la google manevrele de genul? Am citit undeva pe forum, dar nu stiu daca exista rubrica sau daca trebuie pur si simplu sa dai email cu reportul. As vrea sa stiu in cazul in care continua sa imi ia articolele si nu se opreste "de vorba buna".

Multam frumos

LE: faptul ca am pus arondul inaintea numelui MarianG s-a interpretat a fii link si nu m-a lasat sa postez. funny
    Ultima modificare făcută de kodeina; 3rd March 2011 la 23:48.

Crocodila este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    47
    Posturi
    90
    Putere Rep
    26

Implicit

Am un link unde gasesti tot ce ai nevoie sa sti si sa faci cand ai probleme cu plagiatori dar nu pot sa-l postez.
    Rog un admin sa preia linkul de la mine si sa-l posteze.
    Ceilalti PM...

MarianG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    30

Implicit

@Kodeina Ti-as spune ca dauneaza, dar sunt atatea agregatoare de bloguri care ma pot contrazice.

Tu ai cerut asta, intr-un fel. De ce sa il raportezi atat timp cat nu l-ai contactat pentru a-ti elimina site-ul din lista aceea de bloguri ''promovate''?

@Crocodila Are you serious? Rupe linkul si posteaza-l.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th February 2011
    Vârstă
    43
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

MarianG, blogul si domeniul meu are exact 31 de zile de la creare. era normal sa caut ceva nise unde sa-mi pot pune un link. daca stiam ca se intampla asa, nu-mi mai puneam nimic.

am vorbit cu el aseara si a inteles, mi-a spus ca ce face el e o practica fooooarte cunoscuta peste tot.

oricum, voi fii cu ochii in 4 de acum incolo pe continutul meu. mult mai atent.

in link-ul care mi l-a dat crocodila am gasit un link direct la google de report, si pareau foarte foarte seriosi. poate si functioneaza, n-am incercat.

vorbeam cu cineva aseara care-mi zicea ca 2-3 reporturi de duplicate content si google poate face in asa fel sa dispara complet din cautari site-ul reclamat.

LE: link-ul: copyscape . com / respond.php

Andrei01 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    23rd January 2011
    Posturi
    48
    Putere Rep
    27

Implicit

teoretic nu ar trebui sa ai probleme de duplicate content, google ar trebui sa vada ca articolul tau a fost indexat inaintea celui care ti l-a copiat..

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    37

Implicit

@Kodeina: E bine sa ai o politica de copyright foarte clara intr-un loc vizibil pe site, in care sa spui ca nu accepti sa ti se preia continutul, exceptie facand citatele cu link. Un citat inseamna un paragraf, maxim 2, ceva de bun-simt. Nu copierea unui intreg articol.

Apoi contacteaza persoana care ti-a furat continutul si explica-i ca, indiferent de link, nu poate sa preia tot articolul. Daca nu intelege, report la Google si nume facut public. La mine a functionat.

vintilamihai este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th August 2011
    Locaţie
    Braila
    Vârstă
    52
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit

Sunt din ce in ce mai multi plagiatori. Si eu ma confrunt cu aceasta problema. La unii a mers prin email si s-au conformat. La altii a trebuit sa apelez la alte metode iar la un caz, mult mai grav, care a copiat un articol si l-a publicat sub numele sau intr-un ziar local a trebuit sa aplez la justitie.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Preluare widget
    De blueeyesromanesti în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 26th August 2010, 14:42
  2. Preluare din xml
    De Adry în forumul Client side
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 18th June 2009, 15:14
  3. Preluare legislatie
    De zzzttt în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 5