20th March 2015, 12:31
1 out of 1 members found this post helpful.
Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results.
Sursa: Official Google Webmaster Central Blog: Finding more mobile-friendly search results
Din ce scrie acolo se intelege ca este vorba de un factor de ranking care se refera la cautarile mobile.
20th March 2015, 12:53
3 out of 3 members found this post helpful.

Postat în original de
c_n_m
Exact. O sa urmeze penalizari pentru mobile, lucru NORMAL. Daca ai site praf pe mobile, Google nu vrea sa "il dea" si e NORMAL.
Toti primesc mail cu mobile, fiecare decide ce vrea.
Daca Claudoyu are 4%, magaziele au peste 30%, iar acolo conteaza. Cum traficul de pe mobile creste, e normal sa ai site responsive, indiferet ca vrea google sau nu. Daca nu cauti trafic de pe mobile, nu-ti bati capul cu responsive.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
20th March 2015, 18:47
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
florian g
Penalizare cum este la Panda sau Penguin nu va fi.
Din ce inteleg eu vei pierde pozitii doar la cautarile efectuate de pe smartphone-uri si tablete.
La cautarile de pe laptop si desktop vei ramane pe aceleasi locuri.
Eu asa am priceput mesajul lor.
Si eu tot asta am inteles, dar penalizarile pe mobil pentru site-urile fara versiune de mobil au aparut de 2 ani cred, deci nu stiu cum ar asta un lucru nou. E posibil sa ii penalizeze cumva si pe restul cautarilor.