Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Promovare sau spam ?

Afișare hibrid

DubluQ este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th October 2007
    Locaţie
    Arad
    Vârstă
    44
    Posturi
    224
    Putere Rep
    35

Implicit Promovare sau spam ?

ma chestia asta cu spamu si promovarea e interesanta, si problema despre care vreau sa vorbesc nu imi da pace de ceva timp ... am sa incerc sa detaliez.

Ipoteza.
    Lansez un site care e super tare, lumea are de castigat de pe urma lui, si e clar ca e un + in web.
    Care ar fi variantele de promovare?
    1. platit - toate tipurile de ads, nu intram in detalii.
    2. link exchange (aici intervvine nedumerirea mea) - pentru a face un link exchange trebuie sa contactez webmasterul pe al carui site vreu sa apara link-ul meu. Contactand-ul ii trimit un mesaj nesolicitat. E oare spam?

adica eu cel putin nu ma pot supara daca primesc o chestie inteligenta pe e-mail pe care nu am solicitat-o

Intrebare in loc de concluzie

Oare daca si trimiterea asta de e-mailuri se face targetat, unui grup direct interesat de serviciul oferit e spam sau promovare din care ambele parti au de castigat??

(nu stiu daca postul trebuia pus la spam sau la promovare)
    Sugesti pentru:, Bursa Transport Marfa? Am si blog: DubluQ

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    976
    Putere Rep
    42

Implicit

varianta 1: iei un script obscur de pe net care face interogari intr-o baza whois si trimite mail cu propunerea de link exchange la 10k de webmasteri = SPAM
    varianta 2: gasesti situri relevante pentru vizitatorii tai sau situri care crezi ca ar fi dispuse sa faca un asemenea parteneriat cu tine si dai adminului un mai personal, folosind formularul de contact de pe site daca este posibil, sau dai un tel.
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th October 2007
    Locaţie
    Arad
    Vârstă
    44
    Posturi
    224
    Putere Rep
    35

Implicit

varianta1 descrisa de tine nu era luata in calculele mele.

eu vb chiar de acest contact direct cat se poate de "uman si personal", problema ca la noi, si aici am caz concret (nu vreu sa il fac public), majoritatea sunt speriati de link exchange pe domenile de interes comune, si chiar am fost amenintat ca voi fi raportat pentru spam trimitandu-i unui webmaster un mesaj de la el de pe site propunandu-i un link exchange.

poate am divagat putin de la intrebarea initiala, dar e un subiect interesant si frica asta, fiecare isi promoveaza site-urile din portofoliu intre ele.

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

Orice site nou "care vrea sa faca ceva in viata" are alocat un buget de publicitate. Si de multe ori e destul de mare. De ce crezi ca se aduc bani de ordinul milioanelor de $ de la fondurile de investitii pentru un start-up inca in beta? Odata publicitatea facuta lumea vorbeste, deci incep si linkurile naturale.

Un start bun pentru un site nou poate fi si inscrierea in site-urile de gen digg.

La a doua varianta, exista site-uri care au deja o modalitate de contact pentru link exchange.

In ultima instanta poti aborda si nesolicitat anumiti webmasteri, pentru a face link exchange. Daca site-ul e din acelasi domeniu si e-mailul e personalizat, nu mai e spam, e un fel de propunere de afacere.

Iar in cazul general, comunicarile comerciale automate sunt spam. Iau cazul Amazon, care profita de faptul ca sunt afiliat ca sa imi trimita tot felul de oferte. Amazon e destept, ma urmareste cand caut ceva pe site-ul lui, stie ce ma intereseaza, si de obicei imi trimite oferte tentante. Totusi le sterg fara drept de apel, si sunt relativ deranjat de ele. Si nici macar nu sunt nesolicitate, ca mi-am dat acordul sa le primesc.

si chiar am fost amenintat ca voi fi raportat pentru spam trimitandu-i unui webmaster un mesaj de la el de pe site propunandu-i un link exchange.
    nebuni sunt multi

my 2 lei vechi
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    51
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Lightbulb

E normal sa fie speriati , pentru ca in primul rand ii sperie concurenta , iar in al doilea rand ei nu vad motivul pentru care ar face schimb de linkuri cu un no name !
    Tot publicitatea clasica e mai buna si de aceea cred ca google o sa se imbogateasca foarte mult in anul care vine !
    Mai nou , siteurile care folosesc adsense , nu mai sunt penalizate asa tare , pur si simplu adsense a ales ca atunci cand botul lor da peste ceva nepermis , sa nu functioneze publicitatea pe pagina aia !
    Se pare ca , botul cand da de piz*a , se frige imediat , si ii ia doua zile ca sa revina !
    Eu cred ca depinde foarte mult de cei carora le trimiti e-mailul , adica daca ei considera ca doar iti promovezi siteul sau faci doar spam !
    Si eu cred ca o idee buna e tot digg , pentru ca acolo ai ocazia sa dai peste niste webmasteri mai deschisi catre propunerile tale !

marius4896 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th August 2007
    Vârstă
    39
    Posturi
    10
    Putere Rep
    0

Implicit

salutare,
    Intr-o situatie de genul acesta sunt si eu. Am un proiect pe care as dori sa il lansez si pe care as vrea sa il promovez intensiv, cel putin la inceput, ca dupa calculele mele ( mai mult din domeniul economic ) investitia mea in publicitate va scadea pe masura ce aduc mai multi utilizatori, care vor incepe sa imi promoveze singuri produsul( visul fiecaruia ).
    Acum, eu am in baza mea de date, pe care am creat-o cu ajutorul altor siteuri pe care le am, este destul de consistenta si bogata in adrese de email. Daca eu acum as face un program sa imi scoata acele emailuri din baza de date si sa trimit oferte cu noul produs , ar fi considerat spam ? tinand cont ca aceste adrese de mail au fost date de buna voie la inscrierea lor in siteurile mele, unde in conditiile de inscriere le-am specificat ca ei ( prin inscrirea in site ) or sa fie de acord sa primeasca mailuri de natura publicitara.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th October 2007
    Locaţie
    Arad
    Vârstă
    44
    Posturi
    224
    Putere Rep
    35

Implicit

pai daca la inscriere ai mentionat ca o sa primeasca anunturi publicitare si ei s-au inscris nu e spam

co13 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th November 2007
    Locaţie
    Moldova
    Posturi
    27
    Putere Rep
    0

Implicit

iubesc sa promovez curat resursele mele curate/albe
    spamul ce-i drept demult a murit, insa doar cel negru si agresiv. Acum la moda spam-ul sur

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    51
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu primesc mereu fel de fel de mesaje , pe care le bag la spam , pentru ca nu vad nicaieri unde pot sa dau unsubscribe !
    Unii sunt asa de constiinciosi ca-mi trimit si de 3 ori pe zi acelasi mesaj , poate nu l-am citit !

D@n
    D@n este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Posturi
    58
    Putere Rep
    36

Implicit ...spam or not spam

... this is the question?

Sa zicem ca iti suna cineva la usa si spune: "Ai castigat 5000 de euro!" Ce faci? Il iei la suturi? Asta e "mail nesolicitat" din care ai de castigat.

Atata vreme cat pui la dispozitie (la vedere) o adresa de contact iti asumi riscul de a fi spamat. Mailurile stresante si fara rost, adica spamurile, sunt ca mesajele off-topic pe forum. Pentru ca se leaga am si eu o intrebare:

Daca la un articol pe blog primesc un comentariu off-topic in care mi se cere, daca doresc, sa adaug o adresa in blogroll ... e spam sau nu?... (adresa fiind pe aceeasi tema)

Eu zic ca aici intervine puterea ta de a decide si a-ti asuma responsabilitatea (fie in trimiterea de mailuri, fie in ce priveste primirea de spam-uri).

... si daca persoana pe care o marchezi ca spam odata iti va trimite ceva util? Ce faci ....? Nu mai primesti?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Asta mod de promovare...
    De tataraseni în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 22nd September 2007, 12:23
  2. Promovare widgets
    De Ioan Margineanu în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th April 2007, 13:48
  3. Cod CAEN promovare web
    De zzzttt în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 20th April 2007, 10:39
  4. Promovare website
    De undoweb în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th March 2007, 12:34

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •