Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Publicitatea web din RO

sambo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th November 2006
    Posturi
    75
    Putere Rep
    35

Implicit Publicitatea web din RO

In ultima perioada am inceput sa ma interez de niste oferte de publicitate web.
    Mai exact doresc sa fac reclama unui website al unei firme din domeniul business pe alte website-uri.
    Pana acum nu am reusit sa gasesc decat o singura oferta serioasa de publicitate mediaplanul celor de la Arbomedia.
    In rest nu am gasit decat o nebuloasa de site-uri, directoare, portaluri, toate doritoare de a vinde spatiu publicitar, dar nici unul cu o oferta serioasa.
    Am rasfoit vreo 60-70 din aceste site-uri insa toate mi-au lasat aproximativ aceeasi impresie.
    Inca un aspect care mi se pare anormal este ca toti cer bani dar nu pot oferi date concrete despre vizitatori, categorii, venituri, etc.
    Singurele date furnizate constant sunt numarul de vizitatori si CPM si CPC. Indicatorii acestia sunt ok, insa fara datele pe care le-am enumerat un pic mai sus nu au nici o valoare.

Daca voi cunoasteti oferte bune de publicitate (bune = gandite pentru firmele care au cu adevarat nevoie, nu pentru pustii care au site-uri de referate) va rog sa postati aici.

Multumesc anticipat.

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    38

Implicit

Ti-am dat un PM.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    64

Implicit

Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th November 2006
    Posturi
    75
    Putere Rep
    35

Implicit

Merci.
    Ce am citit pe link-urile indicate de tine mi-a intarit convingerea ca multa lume arunca preturi dupa reteta de afara.
    Din pacate realitatea romaneasca este alta.
    Abundenta mare de site-uri, nu tocmai de calitate, amalgam in structurarea lor si rezultate destul de slabe.
    Una este sa fii BMW sau Mercedes si sa inunzi web-ul pentru a spala creierele oamenilor(de orice categorie) si alta este cand reprezinti una sau mai multe firme mici, medii pentru care conteaza fiecare suta de euro aruncata.
    Problema principala este eficienta acestor cheltuieli cu publicitatea web din RO.
    Intr-o discutie cu un intreprinzator mai tanar am pus problema reclamelor pe site-uri si el a contraargumentat ca nu isi permite sa arunce bani pe site-uri vizitate de pustime si de webmasterii concurentei.

Poate aveti voi exemple care sa imi arate ca nu este asa.

tataraseni este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    43

Implicit

NU este asa @sambo... eu am avut "indiscretia" sa-mi intreb clienti daca sunt multumiti de efectul reclamei pe site-urile mele si nu cred ca din politete au afirmat ca au constatat o usoara crestere a vanzarilor si au continuat sa mearga pe mana mea...

In alta ordine de idei, desi s-a mai discutat de atatea ori pe aici, unii adviseri prefera sa investeasca in mentinerea imaginii si nu neaparat pentru a genera rezultate imediate.

Este adevarat ca daca nu-ti faci reclama pe un site a carui utilizatori au acelasi profil ca cei pe care-i astepti tu rezultatul s-ar putea sa bara bani aruncati pe fereastra...

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th November 2006
    Posturi
    75
    Putere Rep
    35

Implicit

Nu stiu din ce categorie fac parte clientii tai si nici ce bugete aloca pentru reclama.
    Mentinerea imaginii este valabila doar pentru unii. Cei mai multi vor rezultate concrete.
    Directorul de firma mica-medie se uita cam speriat cand ii pomenesti de 1000 euro pe luna.
    Acum este foarte posibil ca tu sa ai doar clienti gigant pentru care sumele cu trei de 0 nu inseamna nimic.

Ideea mea este ca se vorbeste mult in termeni statistici doar pe partea de advertiser fara a se pune accent pe ROI dpdv al clientului.
    Tare curios sunt sa vad cum se materializeaza aceasta reclama pentru el.
    Stiu ca nu prea se poate, este o utopie.

Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    43

Implicit

Din fericire pentru mine, din nefericire pentru altii (ma refer aici la cei care vand reclama pe site-urile lor) sunt adeptul principiului cosbucian "strop cu strop fac al marilor potop" sau altfel spus decat deloc mai bine mai putin si se aduna...

Clientii mei sunt din categoria celor care au un buget lunar cuprins intre 30 - 100 de euro alocat promovarii online. Cam putin o sa spuna unii dar crede-ma ca e suficient ca sa acopere costurile pe care le am cu site-urile si sa mai ramana si ceva profit.

Capitolul ROI este destul de greu de luat in seama la noi, dar babeste iti poti da seama ca daca pentru 100 de euro investiti in promovare online ai comenzi de 1.000 de euro investitia in reclama este profitabila.

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    45

Implicit

sambo - cea mai eficenta reclama pe internet la momentul de fata este optimizarea web. De aicea vin cei mai multi vizitatori interesati de oferta firmei. Angajeaza un om care sa faca asta pentru tine.
    Boingeanu Ben

Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    43

Implicit

Citat Postat în original de ben Vezi Post
    sambo - cea mai eficenta reclama pe internet la momentul de fata este optimizarea web. De aicea vin cei mai multi vizitatori interesati de oferta firmei. Angajeaza un om care sa faca asta pentru tine.
    TOTAL de acord !!! Stiu un site care e de numai 10 luni pe piata si are 60% din trafic generat de motoarele de cautare iar ca pozitie e printre primele 900 - 1.000 din trafic.ro

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th November 2006
    Posturi
    75
    Putere Rep
    35

Implicit

Da Ben. Sunt absolut de acord cu ce ai spus tu.
    Tataraseni, daca poti, da-mi un PM cu numele site-ului.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Publicitatea in reteaua Romarg - foloseste cineva ?
    De Andretti în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 13th March 2010, 02:50
  2. Vrei rezultate? Testeaza publicitatea (gratuit)
    De myamar în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th September 2009, 20:28
  3. Miscari mari pe piata de Publicitatea online
    De Ben Boingeanu în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 25th October 2006, 00:16
  4. Publicitatea In Romania
    De eRwin în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 5th April 2006, 13:16

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •