Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Afiliere pentru un site de materiale de constructii

Afișare hibrid

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit Afiliere pentru un site de materiale de constructii

Intentionez sa fac zilele acestea, un sistem de afiliere pentru un site web, gen materiale de constructii si materiale pentru industrie. Mi-ar fi folositoare niste pareri aici in ce priveste impartirea profitului si tracking-ul eventual.

Am vazut ca multi se plang de cat de prost se plateste pe ro, din sistemele de monetizare contextuale, cat si din afilieri, asa ca m-am gandit sa fac eventual o oferta de acest gen.

Sunt diverse chestiuni la care ma gandesc, cum ar fi:

- Adaosul comercial este in general mic procentual, insa: dat fiind ca majoritatea comenzilor sunt oricum mai semnificative ca valoare decat la vanzarea de articole obisnuite cu pret mic, rezultatul ar putea fi interesant pentru un publisher ca si venit.

- Intentionez sa platesc un procent din venitul realizat din vanzari efective, si nu CPC sau CPM ceea nu are atat de mult sens. Din acest motiv, cred ca situl trebuie sa fie cumva cat de cat apropiat ca domeniu.

- In ce priveste tracking-ul conversiilor, sistemul va folosi numere de telefon si emailuri customizate, impreuna cu o baza de date care va stoca informatiile primite prin link-ul afiliat. In momentul primirii unor comenzi, procentul aferent va fi creditat in contul publisherului. Produsele nu se cumpara prin shopping cart online, din motive care tin de specificul produselor si al domeniului.

In principiu as incerca sa ofer un procent rezonabil comparativ cu profitul rezultant. Singura chestiune este ca trebuie sa se genereze conversii reale/comenzi. Deci rezultatele ca si venit depind de bine converteste traficul pe care il genereaza situl care prezinta reclama.

Sugestii? Intrebari?

Multumesc anticipat.

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    44

Implicit

Intrebari: Ce procent va avea comisionul?
    De ce nu alegi metoda clasica shopping cart online, oferi mai multa transparenta si credibilitate asa.

Daca esti serios vei face treaba. E mult pana platesti cateva comisioane substantiale si se face putina valva pe net.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Clax Vezi Post
    Intrebari: Ce procent va avea comisionul?
    Inca nu stiu care ar fi procentul corect, voi face o analiza.

Important insa, voi incerca sa stimulez prin plata pe cei care aduc comenzile, altfel pe termen mediu si lung ne pierdem cu totii timpul.

De ce nu alegi metoda clasica shopping cart online, oferi mai multa transparenta si credibilitate asa.
    Pentru ca nu se poate aplica in acest caz particular.

Materialele cer o discutie preliminara ampla cu clientul, identificarea aplicatiei si a cerintelor, precum si negocierea variantelor. Sunt materiale mai speciale, nu e vorba de ciment sau caramizi de exemplu.

Sunt multe conditii de discutat cu fiecare client in parte, preliminar unei ofertari, spre exemplu: Diferente de material (sunt produse complexe, iar unele chiar foarte complexe), densitate/gramaj, culori, tara de origine, marca, compozitia chimica a materialelor, rezistenta la diversi factori agresivi sau atmosferici, durata de viata estimata de producator, procent de transparenta la materialele transparente de exemplu, dimensiuni standard, cantitati de produse partiale sau taiate pe dimensiuni (customizarile costa), timp de livrare si disponibilitate cantitati suplimentare, conditii de plata (verificare preliminara bonitate client), conditii de transport/variante, calculul cheltuielilor de transport daca sunt suportate de client, discount de volum, negociere, uneori prelucrari speciale pe material si inca vreo 20 de acest gen.

Nu functioneaza ca un magazin normal de produse finite, sa zicem de exemplu becuri.

Daca esti serios vei face treaba. E mult pana platesti cateva comisioane substantiale si se face putina valva pe net.
    Asa sper si eu. Cred ca insa depinde de mai multi factori. Multumesc pentru sugestii.

Marius Morariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    47

Implicit

Pai si cum garantezi conversia prin telefon? Iti dai seama ca e loc de frauda lejer,nu?

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    54

Implicit

emm, in Romania se dau tepe in afiliere chiar si prin shopping cart si un sistem de traking bine pus la punct. Iti dai seama ca metoda propusa de tine nu va fi deloc atractiva... va trebui sa compensezi prin altceva, prin maxima seriozitate in primul si nu in ultimul rand sa vii cu un brand bine cunoscur si credibil, nu cu un oarecare "Marcel si Diana Construct SRL" care nu are nimic de pierdut si poate fugi oricand cu banii.
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de -Rares- Vezi Post
    emm, in Romania se dau tepe in afiliere chiar si prin shopping cart si un sistem de traking bine pus la punct. Iti dai seama ca metoda propusa de tine nu va fi deloc atractiva... va trebui sa compensezi prin altceva, prin maxima seriozitate in primul si nu in ultimul rand sa vii cu un brand bine cunoscur si credibil, nu cu un oarecare "Marcel si Diana Construct SRL" care nu are nimic de pierdut si poate fugi oricand cu banii.
    Interesant... nu m-am gandit la asta chiar din aceasta perspectiva. Dar, intr-adevar, este logic. Nu vad cum as putea sa rezolv aceasta problema. Brandul cunoscut nu o rezolva, dupa parerea mea.

Inseamna ca singura varianta care ar mai ramane ar fi sa iesim din afiliere si sa mergem pe CPC cu urmarirea conversiilor, dupa care se va continua colaborarea doar cu cei care ofera trafic convertibil. Aici insa veniturile ar fi mai mici decat din afiliere, pentru ca sunt si pierderi cu testarile pe cei care nu convertesc.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Interesant... nu m-am gandit la asta chiar din aceasta perspectiva. Dar, intr-adevar, este logic. Nu vad cum as putea sa rezolv aceasta problema. Brandul cunoscut nu o rezolva, dupa parerea mea.
    Rezolvi daca iti cauti tu afiliatii, iti dai seama cam ce siteuri pe nisa asta ar converti bine, vorbesti cu ei, te intalnesti cu ei si se rezolva problema de incredere. Apoi cand ceilalti care se ocupa de afiliere aud de success stories legate de tine, vin singuri, fara sa-i mai cauti tu, pentru ca deja esti dovedit ca fiind de incredere.

Cu CPC ai aceeasi problema numai ca in sens opus, trebuie ca cei care iti trimit traficul sa fie de incredere, si asta e destul de dificil, pentru ca ei sunt mai multi si fraudele ce se pot face sunt de multe feluri
    Caut cu jingle.ro.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Rezolvi daca iti cauti tu afiliatii, iti dai seama cam ce siteuri pe nisa asta ar converti bine, vorbesti cu ei, te intalnesti cu ei si se rezolva problema de incredere. Apoi cand ceilalti care se ocupa de afiliere aud de success stories legate de tine, vin singuri, fara sa-i mai cauti tu, pentru ca deja esti dovedit ca fiind de incredere.

Cu CPC ai aceeasi problema numai ca in sens opus, trebuie ca cei care iti trimit traficul sa fie de incredere, si asta e destul de dificil, pentru ca ei sunt mai multi si fraudele ce se pot face sunt de multe feluri
    Mai curand asta ar putea sa mearga. Mai nou avem un instrument de urmarire a conversiilor, care poate reduce pierderile cu testarile initiale, la minimum.
    Probabil o sa postez un anunt si in sensul asta.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    54

Implicit

emm, in momentul de fata, in Romania, eu unul nu ma pot plange de venituri (cele potentiale de pe hartie), ci mai degraba de nesimtirea/strategiile si mentalitatile inapoiate ale multora dintre cei ce administreaza campaniile.

Sa spunem ca pe o anunmita nisa, un comision de 5% este tentant, dar ideea este sa-l si incasezi dupa ce-l produci. Ca daca intr-o luna generezi comisioane de 500 ron sa zicem si cand tragi linie la final observi ca 250 sunt anulate pe diverse motive unele mai aberante ca altele, ca afiliat iti cam vine sa o iei la fuga... Inca o data, seriozitatea si transparenta sunt pe primul plan din punctul meu de vedere.

Problema ta este si mai dificila pentru ca la tine comisioanele atarna intr-un pix, deci transparenta zero...
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Ma intereseaza sa stiu daca ai mai facut ceva in acest sens. M-as inscrie cu o firma intr-un astfel de sistem.

S-a zis mai sus de fraude din partea afiliatilor, insa nu prea este posibil in acest domeniu. La mine cel putin toate produsele se fac la comanda, ma intalnesc cu clientul, vad locatia, vorbim atat de produse cat si de bani. Nu prea poate sa ma pacaleasca. Iar de unde iau ei clientii nu este important, singurul lucru care conteaza este ca eu imi iau partea de bani iar ei partea lor.
    De partea cealalta, adica a mea, ar fi chiar culmea sa insel afiliatii. Daca eu prin ei primesc comenzi de ce as schimba asta?

Oricum, ai facut ceva sau nu?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand siteuri de nisa pentru afiliere
    De Serban Cristian în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 8th October 2011, 00:50
  2. [VAND] link pe site de constructii (zona Iasi)
    De kleampa în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 16th June 2011, 01:02
  3. Program de afiliere pentru magento?
    De pgpaul în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th March 2011, 09:00
  4. Vand site domeniul utilajelor de constructii
    De matican în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 21st January 2009, 13:46
  5. Recomandari site constructii