Intentionez sa fac zilele acestea, un sistem de afiliere pentru un site web, gen materiale de constructii si materiale pentru industrie. Mi-ar fi folositoare niste pareri aici in ce priveste impartirea profitului si tracking-ul eventual.
Am vazut ca multi se plang de cat de prost se plateste pe ro, din sistemele de monetizare contextuale, cat si din afilieri, asa ca m-am gandit sa fac eventual o oferta de acest gen.
Sunt diverse chestiuni la care ma gandesc, cum ar fi:
- Adaosul comercial este in general mic procentual, insa: dat fiind ca majoritatea comenzilor sunt oricum mai semnificative ca valoare decat la vanzarea de articole obisnuite cu pret mic, rezultatul ar putea fi interesant pentru un publisher ca si venit.
- Intentionez sa platesc un procent din venitul realizat din vanzari efective, si nu CPC sau CPM ceea nu are atat de mult sens. Din acest motiv, cred ca situl trebuie sa fie cumva cat de cat apropiat ca domeniu.
- In ce priveste tracking-ul conversiilor, sistemul va folosi numere de telefon si emailuri customizate, impreuna cu o baza de date care va stoca informatiile primite prin link-ul afiliat. In momentul primirii unor comenzi, procentul aferent va fi creditat in contul publisherului. Produsele nu se cumpara prin shopping cart online, din motive care tin de specificul produselor si al domeniului.
In principiu as incerca sa ofer un procent rezonabil comparativ cu profitul rezultant. Singura chestiune este ca trebuie sa se genereze conversii reale/comenzi. Deci rezultatele ca si venit depind de bine converteste traficul pe care il genereaza situl care prezinta reclama.
Sugestii? Intrebari?
Multumesc anticipat.

Răspunde cu citat