Inca nu stiu care ar fi procentul corect, voi face o analiza.
Important insa, voi incerca sa stimulez prin plata pe cei care aduc comenzile, altfel pe termen mediu si lung ne pierdem cu totii timpul.
Pentru ca nu se poate aplica in acest caz particular.
Materialele cer o discutie preliminara ampla cu clientul, identificarea aplicatiei si a cerintelor, precum si negocierea variantelor. Sunt materiale mai speciale, nu e vorba de ciment sau caramizi de exemplu.
Sunt multe conditii de discutat cu fiecare client in parte, preliminar unei ofertari, spre exemplu: Diferente de material (sunt produse complexe, iar unele chiar foarte complexe), densitate/gramaj, culori, tara de origine, marca, compozitia chimica a materialelor, rezistenta la diversi factori agresivi sau atmosferici, durata de viata estimata de producator, procent de transparenta la materialele transparente de exemplu, dimensiuni standard, cantitati de produse partiale sau taiate pe dimensiuni (customizarile costa), timp de livrare si disponibilitate cantitati suplimentare, conditii de plata (verificare preliminara bonitate client), conditii de transport/variante, calculul cheltuielilor de transport daca sunt suportate de client, discount de volum, negociere, uneori prelucrari speciale pe material si inca vreo 20 de acest gen.
Nu functioneaza ca un magazin normal de produse finite, sa zicem de exemplu becuri.
Asa sper si eu. Cred ca insa depinde de mai multi factori. Multumesc pentru sugestii.

Răspunde cu citat