Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Job Webdesigner Bucuresti

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit Job Webdesigner Bucuresti

Din seria "de la agentii adunate" in ideea ca avem colegi intresati Web Designer - WANTED!!
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    791
    Putere Rep
    45

Implicit

Post aiurea!
    Ultima modificare făcută de Hakuna Matata; 27th January 2014 la 22:58.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Deci nu ii cunosc pe oameni. Asa cum vad joburi si pe aici si le anunt si pe alte grupuri, fac si invers.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Deci nu ii cunosc pe oameni. Asa cum vad joburi si pe aici si le anunt si pe alte grupuri, fac si invers.
    Cred ca pierzi timpul

Cine angajeaza posteaza pe site-urile de profil, iar acolo apare o surpriza majora: NU sunt oameni!

Pe nisa de IT este liniste, doar copii si supraevaluati, in rest nimic. Verifica de curiozitate cate postari(aplicari) sunt pe joburile de profil " programator", "php" si calculeaza undeva la 5% cv-uri ok (cu experienta pentru job).

Ca sa aplice cineva, trebuie sa oferi enorm de multe, iar ei vin si rup usa! In cazul de fata (web designer), doar la 1000 euro+ sunt sanse sa gasesti ceva quality (dar trebuie specificat in anunt, salariu mare, program lejer, sala, bonuri, masina, ... ca sa aplice), altfel la 5-600 euro se gasesc casiere care fac design cum are site-ul postat de tine = anuntul

Se cauta companii mari, pentru ca nu verifica nimeni ce fac si cat fac. Calitatea este jalnica (pentru ca toti se considera designeri daca au facut un logo, sau programatori daca stiu sa schimbe 2 culori in wp), motivatie lipsa, etc. dar toti doresc sa acumuleze cunostinte si sa invete (dar doar in timpul programului ). E discrepanta enorma intre generatii.

Daca postezi pentru secretara, ai 4000 de cv-uri in 30 zile! Dar pentru nisa de IT, ai 30-50 maxim, din care maxim 5 "la subiect" din care sanse mici sa alegi ceva ok. Ai nevoie de anunt activ minim 6 luni sa gasesti o persoana potrivita.

Repet, cine vrea job IT & Online, gaseste in 3 secunde, nu e nevoie de "ponturi", sunt mai multe locuri de munca, fata de numarul de candidati!

----------------------------------
    Eu am anunt de 3 luni (nimic!), m-am certat si cu cei de la bestjobs, pentru ca platesc pentru frizeri, zidari, etc cate 100 euro lunar, iar discutia a decurs asa: De peste 1 an nu mai exista calitate pe nisa asta = postati anunt de freelancer daca vreti aplicati! Eu vreau sa angajez, nu un numar mare de aplicanti!

La ultimul anunt de secretara (prin octombrie) am avut 2900 cv-uri, am pierdut 2 sapt sa aleg 20, le-am dat un test banal, au raspuns doar 3, am angajat 0 Acum postez alt anunt, poate a crescut calitatea

DACA jobul nu este pentru Bucuresti, postul de mai sus nu mai are sens. Am testat anul trecut, iar in provincie este cu totul alta discutie = oameni mai buni, mai multi, etc.
    Ultima modificare făcută de Tom; 28th January 2014 la 00:21.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    35

Implicit

Tom ... se vede pe tine cat de frustrat esti pe nivelul fortei de munca.
    Nici inafara Bucurestiului nu sunt asa de multi si situatia chiar daca sta un pic mai bine nu cu mult.

Si da ... cei care se stiu fie au proiecte personale fie sunt platiti asa cum trebuie ca sa fie angajati la o firma.
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    Tom ... se vede pe tine cat de frustrat esti pe nivelul fortei de munca.
    Nici inafara Bucurestiului nu sunt asa de multi si situatia chiar daca sta un pic mai bine nu cu mult.

Si da ... cei care se stiu fie au proiecte personale fie sunt platiti asa cum trebuie ca sa fie angajati la o firma.
    Da, este frustat pentru ca de la an la an, se pierde calitatea. Majoritatea celor buni pleaca, e normal, dar cei care vin din spate sunt foarte slabi, implicit nu poti inlocui o persoana cu alta.
    Da, este frustrant pentru cei care au firme, pentru ca nu pot oferi calitate fara oameni de calitate.
    Da, este frustrant pentru ca cei care aplica sunt atat de slabi, dar supra-evaluati, incat pierd lunar cel putin 4 zile, in care as putea face foarte bine altceva.
    Da, este frustrant pentru ca esti nevoit sa angajezi la intamplare, pentru ca ai proiecte in lucru, dar iti pierzi clientii, vremea, nervii, etc., urmand sa cauti din nou, luna de luna.

Eu nu sunt agentie mare sa am departament de HR, asa ca selectia si interviurile (blabla-ul) le fac eu = timp.

Nu stiu cum este in provincie, doar am observat un volum mai mare de aplicanti. Daca numarul este dat de "casiere", "vanzatori", "directori", etc atunci este aceeasi problema.

Sa fie oare intamplator, ca sunt apropape aceleasi anunturi luna de luna? Sau este o problema generala?

Site-urile de joburi castiga, noi pierdem timp si bani.

---------------------

E greu de definit "cei care stiu", pentru ca eu de ex am anunt de programator web (php), iar programatorii care aplica in mare parte sunt sub nivelul la care eu ma astept, sau stiu doar cate putin din "orice". Eu am anunt de senior, caut senior, nu mai am timp de "invatat".

Cei care stiu (programatori buni) sunt afara deja, sau urmeaza sa plece, dar este o situatie cu care ma confrunt de ani de zile, programatorii pleaca(e normal), pentru un trai mai bun. Dar asta este o problema in toata Romania in toate meseriile unde cei mai tineri sunt seniori (se pricep la ceea ce fac). Nu ma deranjeaza, sunt prieten cu toti, au plecat la mai bine. Dar eu ce pun in loc?

Nu cred ca exista programator cu proiecte personale, care sa fie la fel de bun ca unul dintr-o agentie, pentru ca este diferenta de task-uri zilnice si de inovatie. (parerea mea, nu dati!)

Jobul de programator web senior este undeva la 1500 euro +, deci teoretic daca proiectele personale genereaza un venit lunar similar, este normal sa lucreze pentru proiectele personale.

Inteleg dorinta de a avea proiecte personale (full sau part), dar nu toti au succes cu orice proiect, unii mai au si joburi.

Inteleg "migratia" de personal calificat, e normal, dar sunt frustrat pentru ca nu am ce pune in loc. Daca maine gaseam alti 2 programatori, cum se intampla acum catva ani, era ok, dar asa se cam alege "praful" de calitatea proiectelor/serviciilor.

---------------------

off: As putea posta cateva imagini, dar stau prea mult sa editez nume si poze. Cine are anunturi de angajare, intelege ce vorbesc.

Discutia e mai complexa, poate sunt si alte pareri pe forum de la angajatori.
    Ultima modificare făcută de Tom; 5th February 2014 la 21:43.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    35

Implicit

Pai pleaca pentru ca piata nu este la nivelul celei de dincolo ( desi sunt multe firme care lucreaza doar pe proiecte de dincolo ) si prin urmare munca lor nu e platita la nivelul care ar trebui.

Un programator senior in Romania nici nu ar trebui sa intre pe un salariu sub 2000 de euro. Asta e parerea mea. Un programator senior care stie sa realizeze un site complex in php/sql/ajax/etc cu cod scris de la zero, curat, optimizat, etc ar trebui sa aibe un salariu pe masura in schimb nici o firma nu e dispusa sa plateasca pentru asa ceva mai mult de 1000 .. 1200 ... 1500 de euro ( cazuri rare ) si asta in conditiile in care "angajatul" isi face PFA. De angajare cu carte de munca nici nu se pune problema.

Si in conditiile de mai sus un programator isi bate 8 ore capu cu task-uri grele ( dupa cele 8 ore e terminat psihic ) si ia un salariu care desi pentru majoritatea romanilor ar fi salariul ideal ... pentru meseria care o face e aproape insulta. Nu mai bine pleaca pe dincolo si scot 5000 .. 6000 ... 8000 la acelasi nr de ore si la aceeasi complexitate ? Intradevar platesc 700 ... 800 chiria dar in rest sunt aceleasi costuri de a trai deci ...
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    Pai pleaca pentru ca piata nu este la nivelul celei de dincolo ( desi sunt multe firme care lucreaza doar pe proiecte de dincolo ) si prin urmare munca lor nu e platita la nivelul care ar trebui.

Un programator senior in Romania nici nu ar trebui sa intre pe un salariu sub 2000 de euro. Asta e parerea mea. Un programator senior care stie sa realizeze un site complex in php/sql/ajax/etc cu cod scris de la zero, curat, optimizat, etc ar trebui sa aibe un salariu pe masura in schimb nici o firma nu e dispusa sa plateasca pentru asa ceva mai mult de 1000 .. 1200 ... 1500 de euro ( cazuri rare ) si asta in conditiile in care "angajatul" isi face PFA. De angajare cu carte de munca nici nu se pune problema.

Si in conditiile de mai sus un programator isi bate 8 ore capu cu task-uri grele ( dupa cele 8 ore e terminat psihic ) si ia un salariu care desi pentru majoritatea romanilor ar fi salariul ideal ... pentru meseria care o face e aproape insulta. Nu mai bine pleaca pe dincolo si scot 5000 .. 6000 ... 8000 la acelasi nr de ore si la aceeasi complexitate ? Intradevar platesc 700 ... 800 chiria dar in rest sunt aceleasi costuri de a trai deci ...
    1. Nu e chiar asa. Eu daca platesc 1500, o fac pentru ca atat "imi permit". Daca altii au proiecte de 10-20k lunar, la mine nu e asa. Daca ai "Cereri de oferta" atunci stii foarte bine ce vorbesc. Preturile sunt jenante, pentru ca "clientii" compara "saci de cartofi" si esti nevoit sa faci proiecte la bani putini.

Piata de web este dezastru! Este ok, pentru cei cu relatii, contracte cu statul, etc.

2. Repet, este normal sa plece cine are oferta mai buna din orice tara civilizata, nu am o problema cu asta. La vremea mea si eu am fost ani de zile afara. Nu ai ce face aici, asta e realitatea. Problema este ca nu am ce pune in loc!

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    95

Implicit

@ Tom, cred ca solutia ta ar fi sa incerci outsourcingul. Poate ca un programator bun nu se baga sa iti vina 8 ore la birou, dar este interesat de o colaborare project based.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    @ Tom, cred ca solutia ta ar fi sa incerci outsourcingul. Poate ca un programator bun nu se baga sa iti vina 8 ore la birou, dar este interesat de o colaborare project based.
    Sunt programatori buni cu 8h de office, nu asta e problema. Doar ca sunt prea multe companii si prea putini oameni calificati. In Romania se lucreaza pentru "extern", daca lucrezi pentru ro nu supravietuiesti 3 ani.

Nu e asta solutia, au incercat si altii, dar intotdeuna a iesit prost. Solutia de outsourcing este catre agentii, nu freelanceri. Daca tot fac outsource, trebuie sa o fac catre alte angetii din tari mai "sarace", ca in ro nu ai cum, indeiferent de tipul de proiect, bugetele sunt intotdeuna mici.

Problemele sunt mult mai multe si mai grave, dar nu e cazul de discutat aici, este un topic despre un job de designer.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Angajare webdesigner
    De kleampa în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 20th August 2012, 12:50
  2. Caut webdesigner
    De Marius Cristian în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th December 2009, 20:42
  3. Caut webdesigner
    De dany24ro în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 3