Postat în original de
1nesco
Deci nu ii cunosc pe oameni. Asa cum vad joburi si pe aici si le anunt si pe alte grupuri, fac si invers.
Cred ca pierzi timpul
Cine angajeaza posteaza pe site-urile de profil, iar acolo apare o surpriza majora: NU sunt oameni!
Pe nisa de IT este liniste, doar copii si supraevaluati, in rest nimic. Verifica de curiozitate cate postari(aplicari) sunt pe joburile de profil " programator", "php" si calculeaza undeva la 5% cv-uri ok (cu experienta pentru job).
Ca sa aplice cineva, trebuie sa oferi enorm de multe, iar ei vin si rup usa! In cazul de fata (web designer), doar la 1000 euro+ sunt sanse sa gasesti ceva quality (dar trebuie specificat in anunt, salariu mare, program lejer, sala, bonuri, masina, ... ca sa aplice), altfel la 5-600 euro se gasesc casiere care fac design cum are site-ul postat de tine = anuntul
Se cauta companii mari, pentru ca nu verifica nimeni ce fac si cat fac. Calitatea este jalnica (pentru ca toti se considera designeri daca au facut un logo, sau programatori daca stiu sa schimbe 2 culori in wp), motivatie lipsa, etc. dar toti doresc sa acumuleze cunostinte si sa invete (dar doar in timpul programului
). E discrepanta enorma intre generatii.
Daca postezi pentru secretara, ai 4000 de cv-uri in 30 zile! Dar pentru nisa de IT, ai 30-50 maxim, din care maxim 5 "la subiect" din care sanse mici sa alegi ceva ok. Ai nevoie de anunt activ minim 6 luni sa gasesti o persoana potrivita.
Repet, cine vrea job IT & Online, gaseste in 3 secunde, nu e nevoie de "ponturi", sunt mai multe locuri de munca, fata de numarul de candidati!
----------------------------------
Eu am anunt de 3 luni (nimic!), m-am certat si cu cei de la bestjobs, pentru ca platesc pentru frizeri, zidari, etc cate 100 euro lunar, iar discutia a decurs asa: De peste 1 an nu mai exista calitate pe nisa asta = postati anunt de freelancer daca vreti aplicati! Eu vreau sa angajez, nu un numar mare de aplicanti!
La ultimul anunt de secretara (prin octombrie) am avut 2900 cv-uri, am pierdut 2 sapt sa aleg 20, le-am dat un test banal, au raspuns doar 3, am angajat 0
Acum postez alt anunt, poate a crescut calitatea 
DACA jobul nu este pentru Bucuresti, postul de mai sus nu mai are sens. Am testat anul trecut, iar in provincie este cu totul alta discutie = oameni mai buni, mai multi, etc.
Ultima modificare făcută de Tom; 27th January 2014 la 23:21.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.