Am sa punctez si eu aici - inteleg meseria de programator insa nu inteleg meseria de
seo-ist. Mai concret cum sa faci
seo pentru altii cand tu stii sa ridici site-uri care produc tone de bani, e oarecum la mintea cocosului. Un programator codeaza, face site-ul in conformitate cu specificatiile cerute, daca toti programatorii ar deveni si experti
seo cu siguranta nu ai mai gasi unu sa-ti faca un site.
Programatorii buni pe php in Romania castiga
maxim 1.5k euro pe luna, cei medii undeva la 1000, incepatorii undeva la 500-700 [daca gresesc va rog sa ma corectati]. Un
seo-ist care stie ce face poate ajunge in 5-10k lejer pe luna, cei care bajbaie nu sar de cateva sute. In cazul firmelor se face mai mult
seo audit si o optimizare de pagina, sunt putine firme pe ro care iti garanteaza ceva.
Acum on - recrutarea programatorilor pentru interviuri o poti incepe pe site-urile dedicate locurilor de munca. Este foarte important cum suna anuntul de angajare deoarece este o forta de munca ingusta si exista concurenta pentru acestia, pe de-o parte, pe de alta parte, asa cum a punctat si Tom mai sus, multi prefera freelancing [majoritatea tineri fara obligatii].
O alta varianta este sa mergi la facultatile specializate sa-i recrutezi direct [asta daca exista asa ceva] pe cei care nu sunt din Bucuresti, care stau prin camine, sunt un picut mai morali si doresc o viata mai buna.
Ma repet este o nisa ingusta cu multe pretentii din partea acestora iar calitatea muncii poate fi indoielnica sau dezinteresata pentru ca ei stiu ca pot face bani din freelancing fara sa-i frece nimeni la cap.
Succes!