Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 15 din 15

Subiect: Intrebare: Angajare programator PHP de pe siteuri de recrutare generaliste sau nisate

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Ceea ce voi spune s-ar putea sa jigneasca pe multi de aici: un programator mediu se formeaza intr-un timp de cel putin 20 de ori mai mare decat un seo-ist bun. Nu-i poti pune pe acelasi plan.
    Ca uneori se intampla ca unii seo-isti foarte buni sa castige mai bine decat un programator bun, asta tine mai mult de abilitatea lor (de business sau de un anumit pragmatism, poate chiar si de o anumita maturitate in gandire) decat ca nivel de cunostinte sau capacitate intelectuala.

Am sa punctez si eu aici - inteleg meseria de programator insa nu inteleg meseria de seo-ist. Mai concret cum sa faci seo pentru altii cand tu stii sa ridici site-uri care produc tone de bani, e oarecum la mintea cocosului. Un programator codeaza, face site-ul in conformitate cu specificatiile cerute, daca toti programatorii ar deveni si experti seo cu siguranta nu ai mai gasi unu sa-ti faca un site.

Programatorii buni pe php in Romania castiga maxim 1.5k euro pe luna, cei medii undeva la 1000, incepatorii undeva la 500-700 [daca gresesc va rog sa ma corectati]. Un seo-ist care stie ce face poate ajunge in 5-10k lejer pe luna, cei care bajbaie nu sar de cateva sute. In cazul firmelor se face mai mult seo audit si o optimizare de pagina, sunt putine firme pe ro care iti garanteaza ceva.

Acum on - recrutarea programatorilor pentru interviuri o poti incepe pe site-urile dedicate locurilor de munca. Este foarte important cum suna anuntul de angajare deoarece este o forta de munca ingusta si exista concurenta pentru acestia, pe de-o parte, pe de alta parte, asa cum a punctat si Tom mai sus, multi prefera freelancing [majoritatea tineri fara obligatii].

O alta varianta este sa mergi la facultatile specializate sa-i recrutezi direct [asta daca exista asa ceva] pe cei care nu sunt din Bucuresti, care stau prin camine, sunt un picut mai morali si doresc o viata mai buna.

Ma repet este o nisa ingusta cu multe pretentii din partea acestora iar calitatea muncii poate fi indoielnica sau dezinteresata pentru ca ei stiu ca pot face bani din freelancing fara sa-i frece nimeni la cap.

Succes!

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Aoleu, m-am lasat angrenat in disputa tom - cristi si am ajuns sa fac si eu offtopic pe subientul meu.
    As ruga un moderator sa il asculte pe tom si sa mute toate posturile incepnd cu cel al lui Cristi G intr-un alt topic cu un titlu gen: "Designer versus seoist versus programator".
    Multumesc anticipat!

Bogdan Ungureanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Hakuna Matata Vezi Post
    Am sa punctez si eu aici - inteleg meseria de programator insa nu inteleg meseria de seo-ist. Mai concret cum sa faci seo pentru altii cand tu stii sa ridici site-uri care produc tone de bani, e oarecum la mintea cocosului. Un programator codeaza, face site-ul in conformitate cu specificatiile cerute, daca toti programatorii ar deveni si experti seo cu siguranta nu ai mai gasi unu sa-ti faca un site.

Programatorii buni pe php in Romania castiga maxim 1.5k euro pe luna, cei medii undeva la 1000, incepatorii undeva la 500-700 [daca gresesc va rog sa ma corectati]. Un seo-ist care stie ce face poate ajunge in 5-10k lejer pe luna, cei care bajbaie nu sar de cateva sute. In cazul firmelor se face mai mult seo audit si o optimizare de pagina, sunt putine firme pe ro care iti garanteaza ceva.

Acum on - recrutarea programatorilor pentru interviuri o poti incepe pe site-urile dedicate locurilor de munca. Este foarte important cum suna anuntul de angajare deoarece este o forta de munca ingusta si exista concurenta pentru acestia, pe de-o parte, pe de alta parte, asa cum a punctat si Tom mai sus, multi prefera freelancing [majoritatea tineri fara obligatii].

O alta varianta este sa mergi la facultatile specializate sa-i recrutezi direct [asta daca exista asa ceva] pe cei care nu sunt din Bucuresti, care stau prin camine, sunt un picut mai morali si doresc o viata mai buna.

Ma repet este o nisa ingusta cu multe pretentii din partea acestora iar calitatea muncii poate fi indoielnica sau dezinteresata pentru ca ei stiu ca pot face bani din freelancing fara sa-i frece nimeni la cap.

Succes!
    Depinde de oraș, în Craiova auzisem de o firmă (de apartament, parcă) care ajunsese să le scadă salariul la 1200 ron pe lună. Plus, majoritatea firmelor de outsourcing nu angajează programatori php începători sau fără portofoliu gros.

Nu există facultăți care să predea serios așa ceva, doar vreun semestru de aplicații web (aka java). De exemplu, eu sunt student în Craiova cu specializarea Calculatoare, mai toate firmele recrutând din facultatea mea - din câte știu, la facultatea de informatică (sau cum s-or numi) fiind jale mare.

În afară de C++, am făcut un an de Java (aka fix pix) unde s-a predat 10 pagini, fără să se axeze, despre design patterns și conceptele OO. Ubisoft a angajat doar unii studenți pe grafică și C++ care au făcut internship 3-4 luni vara, în fiecare zi, 8 ore pe zi, fără măcar să le plătească transportul (abonamentul autobuz) până la sediu.

Majoritatea firmelor de outsourcing din Craiova (netrom, itsix, etc) angajează programatori php cu experiență (în principiu, portofoliu cu aplicații multi-tier - bine, e și normal), cu lucrul în echipă. E imposibil când lucrezi ca freelancer să îți formezi o echipă când nu ai cu cine. Am încercat de câteva ori cu niște colegi de facultate și am ajuns să-mi fac nervi degeaba explicându-i 2 ore unui gog că trebuie să fi cretin să lucrezi procedural la aplicație (site), fără măcar să separi presentation layer de business logic.

Am fost la un interviu acum 7-8 luni la o firmă de outsourcing (100+ angajați). Prima întrebare a fost dacă am făcut aplicații multi-tier. Cum ai putea avea în portofoliu când aproape toți clienții unui freelancer doresc chestii simple? Ce poți face, să te bați cu indienii de pe odesk, vworker care lucrează cu 2$ pe oră?

Ontopic : E foarte ușor, ca freelancer, să fi distras când lucrezi de acasă. Imho, mediul de lucru e foarte important, deci un angajat ar fi mai potrivit.
    Ultima modificare făcută de Bogdan Ungureanu; 29th June 2013 la 06:03.
    Am un blog personal nou.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Ceea ce voi spune s-ar putea sa jigneasca pe multi de aici: un programator mediu se formeaza intr-un timp de cel putin 20 de ori mai mare decat un seo-ist bun. Nu-i poti pune pe acelasi plan.
    Ca uneori se intampla ca unii seo-isti foarte buni sa castige mai bine decat un programator bun, asta tine mai mult de abilitatea lor (de business sau de un anumit pragmatism, poate chiar si de o anumita maturitate in gandire) decat ca nivel de cunostinte sau capacitate intelectuala.
    M-am referit la faptul ca un seo-ist, nu poate lucra fara un programator, doar in cazul in care face consultanta. Altfel, indiferent ca vb de onpage, sau offpage, programatorul este un must have pentru seo.

Nichita, muta si tu te rog, postul lui Cristi, si raspunsurile aferente. Merci.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    M-am referit la faptul ca un seo-ist, nu poate lucra fara un programator, doar in cazul in care face consultanta. Altfel, indiferent ca vb de onpage, sau offpage, programatorul este un must have pentru seo.

Nichita, muta si tu te rog, postul lui Cristi, si raspunsurile aferente. Merci.
    Imi cer scuze, ca fost nepoliticos prin comparatia realizata.

PS: acelasi lucru il rugasem si eu pe Nicita prin mesaj privat, vazand ca topicul o ia "pe aratura".
    Acum nu ma mai deranjeaza, vad ca apar oameni care, desi au peste jumatate din postare irelevanta scopului urmarit de mine, totusi aduc si informatii noi, uneori chiar din surse verficate personal.
    Discutia mi-a intarit concluzia: axarea se va face pe siteurile de recrutare standard, dar voi posta anuntul si pe siteuri bantuite de freelanceri (nu se stie niciodata).

Deci puteti continua discutia aici fara niciun marait din partea mea.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 29th June 2013 la 15:16.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link exchange site(uri) de jocuri sau siteuri/bloguri generaliste.
    De Selfer în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 10th March 2012, 11:41
  2. Cumpar linkuri siteuri jocuri si bloguri generaliste
    De Selfer în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 7th March 2012, 09:17
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th November 2011, 00:47
  4. Angajare programator php magazin online
    De Sorin Frumuseanu în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 0