Stai linistit, google te penalizeaza si pentru un link, nu neaparat pentru 250. Gandeste-te la un site nou, daca i-ai bagat niste comentarii dinastea spam, e mort.
Ce relevanta sa aiba directoarele? Ca ai linkul intr-o pagina pe care scrie numele nisei tale? Sunt total irelevante, insa comentariile bune din bloguri de aceeasi nisa te pot ajuta cu trafic si rank. Nu stiu de ce pui problema de pr, nu prea are relevanta.
Daca cred ca pot face vreodata 10.000 de linkuri natural? Prefer 20 si bune, relevante, decat 10.000 care imi baneaza instant blogul si sunt spamuri irelevante.
Referitor la comment, da, eu unul asa zic ca trebuie sa te implici cand vrei rezultate. Ca ce chestie sa apara spamul tau la mine in blog si eu sa ma chinui sa sterg 100 de comentarii zilnic din cauza celor ca tine? De ce eu sa muncesc pentru continut si trafic si tu sa imi trimiti cu un soft automat comentarii spam? Mie unul nu mi se pare corect.
Cat despre urcare in serps, e posibil sa urce siteurile cu multe backlinks, dar cele care le-ai luat la inceput de drum e foarte posibil sa intre in sandbox.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.