Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Articole scanate din reviste

Vizualizare arbore

trancecoder este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th December 2006
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc si eu si ma bucur ca am starnit aceasta discutie, cu siguranta utila multora. Nu am mai gasit dezbateri similare pe alte forumuri, cu toate ca fenomenul semnalat de mine se practica pe scara larga, in tot webul romanesc, nu numai pe situl meu. Revin si va supun atentiei doua aspecte suplimentare legate de acelasi subiect.
    1.Uneori scanarile atasate sunt dupa alamanahuri si reviste vechi, de acum 5 ani sau chiar de acum 20 de ani. In acest caz cum se realizeaza prejudiciul adus respectivilor autori, in sensul Legii 8/1996, avand in vedere ca operele lor nu se mai afla (demult) in circuitul comercial?
    2.Al doilea aspect este ceva mai complex, cu implicatii "subtile" in ceea ce priveste eludarea responsabilitatii in privinta respectarii drepturilor de autor. Am observat o tendinta a forumurilor de la noi, de a idica userilor sa plaseze atasamentele mesajelor pe o sursa externa de date, in speta un server aflat nu se stie unde in ce tara si sub ce jurisdictie, catre care sa creeze apoi link-uri din corpul mesajelor. Exemple de servere de atasamente: tinypic. com, rapidshare. com. Dincolo de aspectul pur tehnic al unei astfel de abordari (care inseamna economisirea benzii avute la dispozitie de forumul propriu-zis), aduce aceasta si o degrevare de sub incidenta legii drepturilor de autor? In aceasta situatie continutul sensibil este doar referit, si nu gazduit pe propriile pagini. Mai remarc faptul ca astfel se realizeaza si o disociere intre userul de pe forum, nedetinator de drepturi de autor, si userul care a publicat respectivul continut pe serverul de atasamente. Concret, pe acesta din urma nu-l poate verifica nimeni daca detine sau nu dreptul respectiv, upload-area continutului pe rapidshare, de exemplu, putandu-se face "ad-hoc", chiar fara cerinta minima a deschiderii unui cont.
    Ultima modificare făcută de trancecoder; 13th December 2006 la 14:29.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Articole gratuite
    De slobodan în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 27th July 2010, 17:44
  2. Articole
    De eugen în forumul Continut web
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 20th November 2009, 17:53
  3. Reviste de SEO si de web marketing
    De Marius Mailat în forumul Utile
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 8th February 2009, 22:49
  4. Articole pe bloguri
    De misu în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 6th November 2007, 17:57
  5. Adrese de editori/review-eri de reviste IT
    De Marius Mailat în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 28th November 2006, 18:52

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •