Va salut.
Ce VPS (Europa) imi recomandati si mie? Nu am nevoie de unul slab, dar nici de unul ultra fantastic. Ce pot sa spun e ca am cateva site-uri care nu mai rezista pe hosting shared.
Bugetul meu ar fi de 30/35 euro pe luna.
Multumesc.
Va salut.
Ce VPS (Europa) imi recomandati si mie? Nu am nevoie de unul slab, dar nici de unul ultra fantastic. Ce pot sa spun e ca am cateva site-uri care nu mai rezista pe hosting shared.
Bugetul meu ar fi de 30/35 euro pe luna.
Multumesc.
Daca ai cunostinte in domeniu si nu ai nevoie de cpanel recomand digitaloceean
Daca ai nevoie de cpanel atunci bluehost
Recomand sa selectezi un host care este GDPR-compliant, ca sa nu trebuiasca sa te muti in curand. Vezi comentariul de aici.
Deocamdata e greu de spus cine este cu adevarat compliant. Dintre cei care si-au declarat intentia de a deveni, am vazut deocamdata OVH si ArubaCloud. OVH varianta de 3 euro ofera un raport bun calitate/pret, si este KVM-based (recomand KVM pentru izolare mai buna intre VM's). In plus, are protectie DDoS inclusa.... nu exista ceva comparabil. Merge binisor, la viteza SSD e un pic lent, dar na, 3 euro.
6 X86 64bit Cores
15GB memory
25 de euro la scaleway
Protectie ddos inclusa, "nu exista ceva comparabil". Despre GDPR nici nu se pune problema, e vorba de (filiala) una din cele mai mare companii de hosting din UE.
Trust, but verify.
hetzner[dot]com am un vps la ei si sunt multumit de ei.
Multumesc mult pentru pareri, le apreciez pe toate. O sa le studiez in amanunt.
P.S: Da, cu cPanel ma intereseaza (si sa nu se poata plati doar anual... am uitat sa mentionez si acest aspect).
@Dan
Stim deja ca esti fan ScalewayVin cu cateva observatii personale, am folosit si Scaleway (si... cam tot ce misca).
- In prezent cam au lipsuri de stoc
- Protectia lor DDoS (se pare) nu este la acelasi nivel cu OVH. De fapt nu prea spun mare lucru despre ce Online.net "basic protection" pentru cele din Scaleway. Ne poti spune si noua ce latime de banda garanteaza? In schimb, OVH prezinta destul de multa informatie in acest sens.
- Serverul acela este decent ca putere de procesare, l-am testat. ARM ofera mai mult proc dar are si probleme de compatibilitate cu diverse softuri (exemplu: MariaDB).
- Atentie, serverele X86 la Scaleway inca asteapta niste updates de securitate (habar nu am daca e vina celor de la Intel ca nu sunt inca disponibile)
- Viteza SSD este foarte variabila si... sub asteptari. Pe mine nu ma ajuta in nicio aplicatie. Iar SSD-urile alea nici nu sunt conectate direct, de fapt sunt un fel de NAS-uri mai ciudate.
- Au mereu probleme cu viteza networking (mari; recurente; pe timp foarte indelungat; motiv pentru care am renuntat)
Ca plusuri, interfata e geniala, preturi bune, si pe partea de CPU sunt buni... Dar depuncteaza la viteza SSD si networking. Deci depinde de caz. Pe mine unul personal, nu ma coafeaza.
Despre GDPR nu au zis nimic deocamdata (ai vazut tu? mi-a scapat mie?). In principiu host-ul va trebui sa fie compliant in viitor si sa poti avea data processor agreement cu ei. Sunt mari si probabil/sper ca vor avea, insa deocamdata nu am gasit vreo declaratie oficiala in acest sens.
Nu sunt fan, ca mi-au sters datele, ca "le-a dat o eroare". Dar stiam ca backupurile nu sunt treaba lor, asa ca nu am ce sa le fac.
- nu mai sunt out of stock, in plus chiar azi au promis ca vin cu servere noi (alte pachete)
- Serverul pus de mine ca exemplu e x86, nu ARM. Nu recomand ARM daca ai nevoie de mai mult decat nginx si php
- serverele au primit updates de securitate cand a fost cazul, clietii primesc mesaje cu ora la care se da restart daca nu isi fac singuri
- viteza nu e de SSD, e de reteaua lor interna
- banda garantata depinde de serverul pe care il cumperi. cel din exemplu are 250Mbps. De obicei merge mai repede
Altfel am avut si eu o problema de conexiune, retea etc. Am schimbat IP-ul serverului si asta a fost tot.
Ca avantaj major pentru site-urile lui Bogdan eu am calculat dimensiunea memoriei, nu procesorul. Ca presupun ca are site-uri de content. Si am ales ceva in bugetul lui.
Trust, but verify.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)