Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 23

Subiect: Recomandare VPS

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    @Dan

Stim deja ca esti fan Scaleway Vin cu cateva observatii personale, am folosit si Scaleway (si... cam tot ce misca).

- In prezent cam au lipsuri de stoc
    - Protectia lor DDoS (se pare) nu este la acelasi nivel cu OVH. De fapt nu prea spun mare lucru despre ce Online.net "basic protection" pentru cele din Scaleway. Ne poti spune si noua ce latime de banda garanteaza? In schimb, OVH prezinta destul de multa informatie in acest sens.
    - Serverul acela este decent ca putere de procesare, l-am testat. ARM ofera mai mult proc dar are si probleme de compatibilitate cu diverse softuri (exemplu: MariaDB).
    - Atentie, serverele X86 la Scaleway inca asteapta niste updates de securitate (habar nu am daca e vina celor de la Intel ca nu sunt inca disponibile)
    - Viteza SSD este foarte variabila si... sub asteptari. Pe mine nu ma ajuta in nicio aplicatie. Iar SSD-urile alea nici nu sunt conectate direct, de fapt sunt un fel de NAS-uri mai ciudate.
    - Au mereu probleme cu viteza networking (mari; recurente; pe timp foarte indelungat; motiv pentru care am renuntat)

Ca plusuri, interfata e geniala, preturi bune, si pe partea de CPU sunt buni... Dar depuncteaza la viteza SSD si networking. Deci depinde de caz. Pe mine unul personal, nu ma coafeaza.

Despre GDPR nu au zis nimic deocamdata (ai vazut tu? mi-a scapat mie?). In principiu host-ul va trebui sa fie compliant in viitor si sa poti avea data processor agreement cu ei. Sunt mari si probabil/sper ca vor avea, insa deocamdata nu am gasit vreo declaratie oficiala in acest sens.
    Nu sunt fan, ca mi-au sters datele, ca "le-a dat o eroare". Dar stiam ca backupurile nu sunt treaba lor, asa ca nu am ce sa le fac.

- nu mai sunt out of stock, in plus chiar azi au promis ca vin cu servere noi (alte pachete)
    - Serverul pus de mine ca exemplu e x86, nu ARM. Nu recomand ARM daca ai nevoie de mai mult decat nginx si php
    - serverele au primit updates de securitate cand a fost cazul, clietii primesc mesaje cu ora la care se da restart daca nu isi fac singuri
    - viteza nu e de SSD, e de reteaua lor interna
    - banda garantata depinde de serverul pe care il cumperi. cel din exemplu are 250Mbps. De obicei merge mai repede

Altfel am avut si eu o problema de conexiune, retea etc. Am schimbat IP-ul serverului si asta a fost tot.

Ca avantaj major pentru site-urile lui Bogdan eu am calculat dimensiunea memoriei, nu procesorul. Ca presupun ca are site-uri de content. Si am ales ceva in bugetul lui.
    Trust, but verify.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Nu sunt fan, ca mi-au sters datele, ca "le-a dat o eroare". Dar stiam ca backupurile nu sunt treaba lor, asa ca nu am ce sa le fac.

- nu mai sunt out of stock, in plus chiar azi au promis ca vin cu servere noi (alte pachete)
    - Serverul pus de mine ca exemplu e x86, nu ARM. Nu recomand ARM daca ai nevoie de mai mult decat nginx si php
    - serverele au primit updates de securitate cand a fost cazul, clietii primesc mesaje cu ora la care se da restart daca nu isi fac singuri
    - viteza nu e de SSD, e de reteaua lor interna
    - banda garantata depinde de serverul pe care il cumperi. cel din exemplu are 250Mbps. De obicei merge mai repede

Altfel am avut si eu o problema de conexiune, retea etc. Am schimbat IP-ul serverului si asta a fost tot.

Ca avantaj major pentru site-urile lui Bogdan eu am calculat dimensiunea memoriei, nu procesorul. Ca presupun ca are site-uri de content. Si am ales ceva in bugetul lui.
    Cum sa le "dea o eroare" ?!! Bun raspuns, ce sa zic.

In fine - orice face hostul, tu trebuie sa ai backups indiferent.

Legat de serverul propus, stiu ca e X86. Eu am folosit si ARM, sunt foarte faine daca (exact) rulezi nginx si php. Balancer, procesare paralela, stiu eu. Daca ai nevoie de procesare si nu te doare mult restul... e foarte ok (iar ca pret per cpu cycles, nu stiu daca exista ceva mai ieftin, mai ales cele cu multe ARM).

Am pierdut din vedere memoria; dar asa este, e important pentru Bogdan. Pe mine nu ma doare foarte tare memoria pentru ca folosesc alt gen de aplicatii care-s destul de light pe memorie. De obicei ma doare CPU si disk speed. Asa ca fiecare are preferinte proprii, in functie de ce ruleaza.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Cum sa le "dea o eroare" ?!! Bun raspuns, ce sa zic.
    Da, trebuie sa iti asumi. Banuiesc eu ca si la vultr si la digitalocean (si orice cloud) e la fel. Mi-au zis ca a fost o eroare grava la hipervizor si ca nu au putut recupera nimic. N-au lasat loc de intrebari si discutii. Ambele discuri ale mele apartineau aceluiasi disc mai mare unde s-a petrecut eroarea, deci daca aveam backup pe server, aveam degeaba.
    Trust, but verify.

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Sunteti cei mai scumpi. Multumesc pentru informatii si explicatii.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Da, trebuie sa iti asumi. Banuiesc eu ca si la vultr si la digitalocean (si orice cloud) e la fel. Mi-au zis ca a fost o eroare grava la hipervizor si ca nu au putut recupera nimic. N-au lasat loc de intrebari si discutii. Ambele discuri ale mele apartineau aceluiasi disc mai mare unde s-a petrecut eroarea, deci daca aveam backup pe server, aveam degeaba.
    Sa mai platesti pentru backups...

Oricum eu nu am incredere in backups la provider. Sunt si scumpe pentru ce ofera. Si au fost corupte cand am avut nevoie de ele.

Tin o copie replicata in computer, una pe un device secundar si 2 copii in cloud backups cum e CrashPlan de exemplu, provideri diferiti. Asta inseamna 5 copii ale datelor sincronizate in timp real, cu versioning. Este imposibil sa pierzi datele, chiar si daca te afecteaza ransomware. Poate pare paranoid, dar eu unul nu imi permit luxul de a pierde datele.

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

Implicit

Sunt lenti aia de la scaleway. De 2 zile incerc sa le storc informatii si, ba nu raspund, ba raspund in ani de zile. Daca asa incepe treaba, nu vreau sa ma aflu in situatii in care o sa am o probleme si o sa le cer ajutorul. Nu stiu, pentru mine conteaza foarte mult aspectul asta (mai ales ca nu e vorba de intrebari tehnice, ci "comerciale").

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

La scaleway nu ai support. Ai VPS ieftin. Daca nu le merge ceva, iti raspund, altfel n-au ei treaba cu discutiile.
    De fapt au si support, dar costa separat.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

Implicit

Atunci sa fie sanatosi.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Bogdan Calin Vezi Post
    Atunci sa fie sanatosi.
    Pentru un produs/serviciu ieftin nu e recomandat să ai clienți care nu sunt buni cunoscători (pun întrebări de dinainte e achizitie), e mai mare probabilitatea ca ulterior ei sa puna alte intrebari (=cheltuieli peste medie cu el, aproape sigur pe minus), sa renunte mai repede si apoi sa isi exprime nemultumirea in online putand anula eforturile pozitive unui client avizat si multumit precum Dan.

Probabil e o situatie de tip "win-win".

Sau cum spune romanul... "gand la gand cu bucurie".

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

Implicit

Citat Postat în original de Floki Vezi Post
    Pe ei i-am ales si pana acum e totul foarte ok, de la suport pana la caracteristicile oferite. Am ales pachetul VPS XL (vreo 35 de euro mi-a iesit de plata).

Multumesc tuturor pentru sugestii si explicatii.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. O recomandare, va rog
    De Mishu în forumul Hosting
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 24th February 2015, 22:29
  2. Recomandare
    De Lupanu în forumul Hosting
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 16th May 2013, 21:36
  3. Recomandare
    De Cartis Dragos în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 19th February 2013, 16:50
  4. recomandare
    De terminator în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 22nd April 2009, 21:21
  5. recomandare CMS?
    De leonte în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 13th March 2009, 01:30

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii