Daca nu ma insel, un vps nu iti permite sa folosesti un ip dedicat la fiecare site, ci toate vor avea acelasi ip. Eu unul, aici vad un mare minus, pentru ca eu personal am cate un ip dedicat la fiecare site, deci folosesc numai conturi shared. Daca nu te dezavantajeaza asta cu nimic, probabil iti va fi mai ok un vps ca si cost total, insa va trebui sa ai grija mare sa nu linkuiesti intre siteuri si nici sa nu aiba un profil asemanator de linkuri pentru ca se poate detecta un footprint si nu ar fi ok.
Mie unul imi este mult mai usor sa iau conturi shared separate, asa consider eu ca le administrez mult mai bine, si in caz de ceva macar nu sunt afectate toate siteurile (am patit acum putin timp, la una dintre cele mai bune firme de hosting din Romania, deci aveam backup zilnic, cand am avut nevoie de un backup sa aflu ca cel mai recent era generat cu 2 saptamani in urma pentru ca au avut niste probleme. Totusi, puteau sa anunte si ei din timp, nu sa se gandeasca ca poate nu am nevoie si sa mearga pe şipcă... asa mi-am dat seama ca nu sunt chiar profi, deci atentie la ce firme alegeti).
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.