1st April 2013, 14:01
3 out of 3 members found this post helpful.
Statul roman percepe TVA deoarece esti cetatean roman, poti evita TVA-ul daca iti faci o firma in US avand in vedere ca si clientii sunt in US.
De multe ori costurile bunurilor si serviciilor din RO se compara ca si pret cu cele din US dar se uita ca acolo nu ai TVA.
Declararea de date false iti poate cauza mai multe probleme decat beneficii, ai date de US si platesti cu card de RO, sau daca din diverse motive ti se supenda un cont si ti se cer copii de pe acte, banuiesc ca nu le vei putea furniza.
1st April 2013, 14:36
1 out of 1 members found this post helpful.
Se pare ca firmele de hosting SUNT OBLIGATE sa perceapa TVA, clientilor din Uniunea Europeana, datorita unor directive de genul:
Council Directive 2002/38/EC, in force from 1st July 2003, changes the EU rules for charging Value Added Tax (VAT) on the supply over electronic networks (i.e. digital delivery) of software and computer services generally, plus information and cultural, artistic, sporting, scientific, educational, entertainment or similar services. From now on, these services will be taxed in the country where the customer resides rather than where the supplier is located.
Asta inseamna ca orice firma americana ce ofera "produse electronice", trebuie sa perceapa TVA, pe baza "adresei" clientului.
Deci hosting fara TVA inseamna adresa de america, sau non-eu. Daca adresa este din EU, sunt obligati la TVA.
Asta insemna ca sunteti obligati la plata tva, daca adresa voastra (client) este in Romania. Daca aveti firma e ok. Daca nu, intra la pierderi.
Only when it makes business to consumer (B2C) sales to customers in the EU.
http://ec.europa.eu/taxation_customs...1610_en.htm#a3
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
1st April 2013, 15:11
Mersi Tom de pont.
Asta cu hai sa platim ca sa ajutam e o prostie. Cum Google si alti mari jucatori fac tot felul de miscari doar sa scape de impozite si taxe cred ca putem si noi. Niciodata n-o sa fiu de acord sa platesc ceva doar de dragul tarii sau ca asa vrea tara.
1st April 2013, 15:17

Postat în original de
Marius Morariu
Mersi Tom de pont.
Asta cu hai sa platim ca sa ajutam e o prostie. Cum Google si alti mari jucatori fac tot felul de miscari doar sa scape de impozite si taxe cred ca putem si noi. Niciodata n-o sa fiu de acord sa platesc ceva doar de dragul tarii sau ca asa vrea tara.
Taxa TVA pe hosting in US e o ineptie. Doar ca acum a devenit "legala" prin directive EU. Google si restul sunt destul de edstepti sa-si deschida filiale in EU.
Plata taxelor e un subiect fierbinte, cu PRO si CONTRA, dar in cazul de fata NU-SI are ROSTUL. Vb de inchirierea unui spatiu (virtual) pe un server din Houston, pentru care statul roman vrea tva, doar ca m-am nascut in Romania?
Platesc TVA pentru orice in romania, fie ca-mi convine sau nu, dar sa platesc tva pentru ca inchiriez o masina cand sunt in vacanta in US, mi se pare inacceptabil.
Ma operez in us, din motive ce tin de calitatea doctorilor, a solutiilor alese si a rezultatelor. Statul roman cere tva pe factura de spital? Pai de ce? TVA este o taxa care trebuie sa o primesti inapoi prin servicii, beneficii ..... Daca am ales sa ma operez in us, o fac tocmai pt ca nu beneficiez de ceea ce platesc. Pentru mine e inacceptabil.
Nu vreau sa continuam discutia cu "moral" sau "nu", pentru ca acesta este un caz la obiect: hosting.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.