Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 27

Subiect: Hostgator a Inceput sa Perceapa TVA

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

@avram - in teorie ai perfecta dreptate si te sustin [in teorie], in practica stii si tu la fel de bine ca si mine si altii ca o buna parte din banii din taxe si impozite se sifoneaza ... TVA-ul de aici aduce undeva la 300k pe luna pentru stat la - un kilometru de autostrada se "evapora" de 10 ori mai mult ... so unde este echitatea contribuabil/administrator?

Te-ai intrebat de ce nu se atrag fonduri europene de catre entitatile de stat si se prefera alocare bugetara pentru investitii? In concluzie ... chiar daca noi alegem "calea cea dreapta" au altii grija de cash sa urmeze calea cea stramba
    Ultima modificare făcută de Hakuna Matata; 1st April 2013 la 13:49.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@ karismasand. NU are sens discutia, avram a inteles gresit ce se discuta aici. Vb de servicii oferite pe teritoriul statului American, deci statul roman nu poate percepe TVA.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    47
    Posturi
    980
    Putere Rep
    44

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Statul roman percepe TVA deoarece esti cetatean roman, poti evita TVA-ul daca iti faci o firma in US avand in vedere ca si clientii sunt in US.

De multe ori costurile bunurilor si serviciilor din RO se compara ca si pret cu cele din US dar se uita ca acolo nu ai TVA.

Declararea de date false iti poate cauza mai multe probleme decat beneficii, ai date de US si platesti cu card de RO, sau daca din diverse motive ti se supenda un cont si ti se cer copii de pe acte, banuiesc ca nu le vei putea furniza.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

Pe langa hostingul de la H mai am alte 6 la diferite firme si observ ca nici-una nu mi-a aplicat TVA. Nu stiu cat de legala este aceasta masura, asa cum a spus si Tom mai sus, daca eu merg in US si cumpar ceva ca si cetatean roman si platesc cu card-ul de dolari emis de o banca din Romania mi se aplica TVA?

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Bruzli Vezi Post
    Statul roman percepe TVA deoarece esti cetatean roman, poti evita TVA-ul daca iti faci o firma in US avand in vedere ca si clientii sunt in US.

De multe ori costurile bunurilor si serviciilor din RO se compara ca si pret cu cele din US dar se uita ca acolo nu ai TVA.

Declararea de date false iti poate cauza mai multe probleme decat beneficii, ai date de US si platesti cu card de RO, sau daca din diverse motive ti se supenda un cont si ti se cer copii de pe acte, banuiesc ca nu le vei putea furniza.
    Statul Roman percepe tva pentru serviciile desfasurate pe teritoriul Romaniei.
    Statul Roman percepe TVA pentru bunurile importate in Romania.

Discutia de fata nu are legatura.

Nu sunt date false, sunt datele mele, de la casa mea din US. Nu inteleg ce tot vorbesti tu aici!

Daca din diferite motive ti se suspenda contul, (0.0001% motive), probleme sunt doar la "card", nu la adresa. In cont ai contact infromation, unde pui adresa de us daca vrei. La billing information este adresa cardului, cu totul altceva. Ai adresa in us si platesti cu card romanesc! Perfect legal! Atata timpcat cardul este al tau, nu inteleg de ce sunt probleme de "perceptie". Exista si optiunea Paypal, asa ca solutii sunt.
    Ultima modificare făcută de Tom; 1st April 2013 la 14:24.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

alias74 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th November 2010
    Locaţie
    Rome
    Vârstă
    52
    Posturi
    616
    Putere Rep
    36

Implicit

Se aplica si retroactiv ? adica la cei care au deja un contract in derulare cu ei.(pesoana fizica)

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Se pare ca firmele de hosting SUNT OBLIGATE sa perceapa TVA, clientilor din Uniunea Europeana, datorita unor directive de genul:

Council Directive 2002/38/EC, in force from 1st July 2003, changes the EU rules for charging Value Added Tax (VAT) on the supply over electronic networks (i.e. digital delivery) of software and computer services generally, plus information and cultural, artistic, sporting, scientific, educational, entertainment or similar services. From now on, these services will be taxed in the country where the customer resides rather than where the supplier is located.

Asta inseamna ca orice firma americana ce ofera "produse electronice", trebuie sa perceapa TVA, pe baza "adresei" clientului.

Deci hosting fara TVA inseamna adresa de america, sau non-eu. Daca adresa este din EU, sunt obligati la TVA.

Asta insemna ca sunteti obligati la plata tva, daca adresa voastra (client) este in Romania. Daca aveti firma e ok. Daca nu, intra la pierderi.

Only when it makes business to consumer (B2C) sales to customers in the EU.

http://ec.europa.eu/taxation_customs...1610_en.htm#a3

BV87FFF este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th January 2011
    Locaţie
    Brasov [sau] Fagaras
    Vârstă
    39
    Posturi
    24
    Putere Rep
    0

Implicit

Cat de greu o fi sa-ti modifici adresa, sa folosesti o adresa de US ? Prin acesta metoda eu am folosit servicii din alte tara destinate exclusiv rezidentilor tarii respective.

Marius Morariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    47

Implicit

Mersi Tom de pont.

Asta cu hai sa platim ca sa ajutam e o prostie. Cum Google si alti mari jucatori fac tot felul de miscari doar sa scape de impozite si taxe cred ca putem si noi. Niciodata n-o sa fiu de acord sa platesc ceva doar de dragul tarii sau ca asa vrea tara.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Marius Morariu Vezi Post
    Mersi Tom de pont.

Asta cu hai sa platim ca sa ajutam e o prostie. Cum Google si alti mari jucatori fac tot felul de miscari doar sa scape de impozite si taxe cred ca putem si noi. Niciodata n-o sa fiu de acord sa platesc ceva doar de dragul tarii sau ca asa vrea tara.
    Taxa TVA pe hosting in US e o ineptie. Doar ca acum a devenit "legala" prin directive EU. Google si restul sunt destul de edstepti sa-si deschida filiale in EU.

Plata taxelor e un subiect fierbinte, cu PRO si CONTRA, dar in cazul de fata NU-SI are ROSTUL. Vb de inchirierea unui spatiu (virtual) pe un server din Houston, pentru care statul roman vrea tva, doar ca m-am nascut in Romania?
    Platesc TVA pentru orice in romania, fie ca-mi convine sau nu, dar sa platesc tva pentru ca inchiriez o masina cand sunt in vacanta in US, mi se pare inacceptabil.

Ma operez in us, din motive ce tin de calitatea doctorilor, a solutiilor alese si a rezultatelor. Statul roman cere tva pe factura de spital? Pai de ce? TVA este o taxa care trebuie sa o primesti inapoi prin servicii, beneficii ..... Daca am ales sa ma operez in us, o fac tocmai pt ca nu beneficiez de ceea ce platesc. Pentru mine e inacceptabil.

Nu vreau sa continuam discutia cu "moral" sau "nu", pentru ca acesta este un caz la obiect: hosting.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domenii .me - a inceput inregistrarea
    De w!ll în forumul Domenii
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 6th June 2008, 16:52
  2. A inceput si spamul electoral
    De mariusbatrinu în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 7th May 2008, 09:17
  3. Au inceput sa ia masuri?
    De Aurel Dragut în forumul Adsense
    Răspunsuri: 20