Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Spatiu backup

edyy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    24th October 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    43
    Posturi
    116
    Putere Rep
    29

Implicit Spatiu backup

Am deschis acest thread deoarece ma aflu intr-o situatie pe care nu am anticipat-o si anume, am cumparat de un VPS de la un hosting din Romania , nu are rost sa precizez numele, cu spatiu de stocare 60GB si backup extern gratuit de 60 GB. In momentul de fata folosesc cca 32 Gb din spatiul respectiv si am observat ca hdd ul serverului este plin, am facut ceva cercetari si am observat ca se facea backup pe discul local. Trimit mail la tehnic si primesc raspuns ca deja folosesc 32 gb din spatiu si ca este nevoie de salvare pe serverul local pentru a se face upload pe ftp ul extern si daca vreau mai mult spatiu sa fac upgrade, dar daca vreau acum totul sa functioneze corespunzator sa mai eliberz sin spatiu in asa fel incat sa fie liber cel putin 30 gb.

Mie mi se pare o tampenie, din moment ce am luat 60 Gb mi se pare normal sa folosesc 60 gb nu sa cumpar 120 din care 60gb sa stea liberi toata ziua si sa fie folosititi 5 min pe zi doar pentru upload.
    Sunt eu deplasat sau ce naiba.
    Ea era frumoasa ca umbra unui gand ... Intre ape, numai ea era pamant ...

Calin B este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Arad
    Vârstă
    35
    Posturi
    420
    Putere Rep
    0

Implicit

Pai de ce nu spui numele firmei, nu de alta, dar sa stim si noi de cine sa ne ferim in viitor.

Oricum, parerea mea:

1. iti comanzi alt vps din alta parte (firme mai serioase cu renume)
    2. iti muti (sau ii rogi pe cei unde te muti) sa iti mute datele
    3. iti ceri banii inapoi, si le faci o "reclama pozitiva" pe forumuri.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de edyy Vezi Post
    Sunt eu deplasat sau ce naiba.
    Sa zicem doar ca esti mai nestiutor (neinformat) si cam ... suparat.
    Cum zic cei de la tehnic este logic si corect (nu ai fost pacalit cu nimic cand ti-au vandut acel serviciu: cont VPS + spatiu backup).
    Singura scapare (daca e sa fim super rigurosi in atentia acordata clientilor) a lor ar fi ca trebuiau sa te fi informat asupra acestui lucru. Sau cel putin sa existe in FAQ o explicatie. Nu toti au experienta de a cunoaste aceste detalii care te pun in imposibilitatea de a utiliza acele 2 servicii simultan la maxima lor capacitate.

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    47
    Posturi
    980
    Putere Rep
    44

Implicit

probabil ai cPanel si optiunea de arhivare pe FTP - asa functioneaza implicit, tine local si urca si pe ftp.
    Tu ai luat un VPS cu 60GB ii ai acolo si ii poti folosi. Daca vrei sa nu ocupe si backup-ul local iti trebuie o alta solutie de backup nu cea implicita de la cPanel.

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

am o intrebare rautacioasa: VPS-ul este cu management inclus ?
    .:|:.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    24th October 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    43
    Posturi
    116
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de Bruzli Vezi Post
    probabil ai cPanel si optiunea de arhivare pe FTP - asa functioneaza implicit, tine local si urca si pe ftp.
    Tu ai luat un VPS cu 60GB ii ai acolo si ii poti folosi. Daca vrei sa nu ocupe si backup-ul local iti trebuie o alta solutie de backup nu cea implicita de la cPanel.
    Intre timp acelasi gen de raspuns au formulat si ei si anume ca nu tine de ei asa face backup cPanel, Virtualmin , ISPmanager ,etc

Citat Postat în original de gupi Vezi Post
    am o intrebare rautacioasa: VPS-ul este cu management inclus ?
    Asigura acces direct la interfata de management VPS daca la asta te-ai referit.

Citat Postat în original de Calin B Vezi Post
    Pai de ce nu spui numele firmei, nu de alta, dar sa stim si noi de cine sa ne ferim in viitor.

Oricum, parerea mea:

1. iti comanzi alt vps din alta parte (firme mai serioase cu renume)
    2. iti muti (sau ii rogi pe cei unde te muti) sa iti mute datele
    3. iti ceri banii inapoi, si le faci o "reclama pozitiva" pe forumuri.
    Nu are rost numele firmei doarece pana la aceasta intamplare am fost multumit de servicile prestate de ei si inca sunt daca ma pot exprima asa. Problema era sa inteleg tot acest iures din hosting, nu vad nimic bun iesid din aceasta aiureala deorece aceste servere nu se platesc pe termn lung si pot renunta in orice moment la serviciile lor. Problema care nu o intelegeam de ce au facut acest gen de oferta pentru ca niciodata nu vei putea folosi cele 2 servicii la capacitatea maxima, exact cum a zis si Marius Cristian@

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Sa zicem doar ca esti mai nestiutor (neinformat) si cam ... suparat.
    Cum zic cei de la tehnic este logic si corect (nu ai fost pacalit cu nimic cand ti-au vandut acel serviciu: cont VPS + spatiu backup).
    Singura scapare (daca e sa fim super rigurosi in atentia acordata clientilor) a lor ar fi ca trebuiau sa te fi informat asupra acestui lucru. Sau cel putin sa existe in FAQ o explicatie. Nu toti au experienta de a cunoaste aceste detalii care te pun in imposibilitatea de a utiliza acele 2 servicii simultan la maxima lor capacitate.
    Ai perfecta dreptate, un tertip nimic mai mult.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de edyy Vezi Post
    Intre timp acelasi gen de raspuns au formulat si ei si anume ca nu tine de ei asa face backup cPanel, Virtualmin , ISPmanager ,etc
    ..................................
    Problema care nu o intelegeam de ce au facut acest gen de oferta pentru ca niciodata nu vei putea folosi cele 2 servicii la capacitatea maxima, exact cum a zis si Marius Cristian
    Ai perfecta dreptate, un tertip nimic mai mult.
    Aceasta modalitate de realizare a backup-urilor pentru conturile din sistemele de tip control panel este standard si nu tine de firma respectiva. Nu am sustinut ca e vb de un tertip, pur si simplu asa stau lucrurile si ca ideal ar fi fost sa existe o minim informare, daca e sa fim ultra-rigurosi. Nu toti cunosc CPanel/WHM, de exemlu, la nivel de expert.
    Insa faptul ca nu au facut-o nu inseamna ca au ei vreo vina.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Totuși, ca să mă lămuresc, așa era formulat în ofertă : ”cu spatiu de stocare 60GB si backup extern gratuit de 60 GB” ?
    Ok, dezactivezi acel backup din Cpanel, ai spațiu de stocare, dar, teoretic ar trebui să ai oferit de la ei și backup extern, nu?

Nu întreb ca să fiu cârcotaș doar că este posibil să am nevoie de VPS în viitorul apropiat și să știu să ”citesc” ofertele...

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    24th October 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    43
    Posturi
    116
    Putere Rep
    29

Implicit

Oferta exact asa era prezentatat spatiu stocare ssd 60 GB , backup extern 60 gb. Toate ofertele sunt prezentate asa. Solutia ca sa folosesc acel spatiu este sa dezactivez optiunea si sa fac backup manual o data pe saptamana , downloadez fisierele pe calc le arhivez si le urc pe ftp.

teoretic ar trebui să ai oferit de la ei și backup extern, nu?
    Am backup extern de la ei de 60GB si nu am probleme cu el, problema este ca le stocheaza si local ( in arhive) ca sa le poata urca pe ftp

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Ce scrie in oferta si in termeni si conditii, aia trebuie sa primesti. Punct. Si in reclamele de telefonie mobila iti apare "Smartphone la 1 euro", dar in contract scrie si celelalte detalii. Asadar, ce e scris in oferta/termeni/contract, aia trebuie sa primesti. Citeste din nou oferta si termenii, si cauta si in textele scrise mic sau cu steluta. Altfel, poti sa faci public numele lor, poti sa suni la OPC, etc.

Pune un screenshot cu oferta, sau un text, ceva. Caci asa pe ghicite, fiecare isi da cu parerea doar din experienta proprie. Din ce am citit eu pana acum, oricine poate avea dreptate: si firma.. si tu.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Backup cu R1soft
    De iuddavali în forumul Hosting
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 4th March 2012, 23:36
  2. Backup din WHM
    De Mihai Alexandru în forumul Server side
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 13th August 2011, 21:35
  3. ce soft folositi pt BACKUP fisiere server si mysql db?
    De diasomie în forumul Server side
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th November 2010, 20:28
  4. Backup automat mysql ?
    De evolution în forumul Server side
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 24th March 2010, 16:55
  5. Backup baza de date cu cron job in cpanel
    De meetzah în forumul Server side
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 30th March 2007, 21:01

Permisiuni postare