Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Recomandare configuratie server

prodan_13 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    23rd December 2006
    Locaţie
    constanta
    Vârstă
    42
    Posturi
    545
    Putere Rep
    38

Implicit Recomandare configuratie server

Salutare si la multi ani tuturor membrilor!

Am un client care este interesat de achizitonarea unui server dedicat pentru un website de e-commerce si il intereseaza o configuratie care sa suporte un trafic de 25-30.000 vizite pe zi si newsletter trimis la 40-50.000 de mailuri pe luna.

Imi puteti recomnada o configuratie pentru cele spuse mai sus?

Multumesc.
    Echipamente de protectia muncii www.safetyone.ro.
    Ai nevoie de un traducator autorizat sau de Traduceri Autorizate ?

PhoeniXman este conectat acum Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Eu cand am cumparat un server am urmarit sa aiba si un consum de energie foarte redus dar sa nu compromita performantele lui, iti recomand Server Dell PowerEdge R210 II E3-1220 2x500GB 1x4GB v2 dl-272004619 , raport pret calitate foarte bun, am de gand anul asta sa mai cumpar cel putin un server din acest model.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Conteaza foarte mult de script, cat de bine este optimizat, presupun ca doreste sa inchirieze serverul
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

30.000 de vizite pe zi e enorm. Asta inseamna ca tre sa tina cam cel putin un varf de 1000 concomitent. Doar daca iei in calcul memoria, in functie de script o sa ai nevoiwe cam de 32-64 mb per conexiune, asta inseamna cam 32- 64 GB de ram doar pentru a tine php-ul, fara sa iei in considerare ram-ul pentru db, memcache, etc. Parerea mea e sa te uiti la o solutie distribuita cu mai multe servere de web, mai multe servere de db. Asta daca nu cumva ai supraapreciat volumul de vizite care e ca ordin de marime comparabil cu cel a lui emag, iar daca te uiti cu atentie, emag-ul raspunde cu 3 servere in DNS.
    Caut cu jingle.ro.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    30.000 de vizite pe zi e enorm. Asta inseamna ca tre sa tina cam cel putin un varf de 1000 concomitent. Doar daca iei in calcul memoria, in functie de script o sa ai nevoiwe cam de 32-64 mb per conexiune, asta inseamna cam 32- 64 GB de ram doar pentru a tine php-ul, fara sa iei in considerare ram-ul pentru db, memcache, etc. Parerea mea e sa te uiti la o solutie distribuita cu mai multe servere de web, mai multe servere de db. Asta daca nu cumva ai supraapreciat volumul de vizite care e ca ordin de marime comparabil cu cel a lui emag, iar daca te uiti cu atentie, emag-ul raspunde cu 3 servere in DNS.
    Eu am in total pe un server cam 30.000 unici si nu am decat in momente de varf 1000 simultan, in rest media este 300, si am 16 GB ram pe server din care folosesc in medie 6 GB, doar cand am avut ceva setari proaste am ajuns pe la 12 gb ram. Initial as lua un server si apoi in functie de cum se misca as migra catre ceva mai mare, as cauta o firma care ofera cloud pentru a putea usor face upgrade-ul necesar de resurse, as incerca sa tin baza de date pe un ssd

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Eu am in total pe un server cam 30.000 unici si nu am decat in momente de varf 1000 simultan, in rest media este 300, si am 16 GB ram pe server din care folosesc in medie 6 GB, doar cand am avut ceva setari proaste am ajuns pe la 12 gb ram. Initial as lua un server si apoi in functie de cum se misca as migra catre ceva mai mare, as cauta o firma care ofera cloud pentru a putea usor face upgrade-ul necesar de resurse, as incerca sa tin baza de date pe un ssd
    Cat ai setat memory_limit in php.ini? Magento vine de exemplu cu un default de 64MB.
    Caut cu jingle.ro.

WeaselMan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    22nd July 2005
    Locaţie
    weaseland
    Vârstă
    42
    Posturi
    447
    Putere Rep
    39

Implicit

Cum a spus lovelive, conteaza foarte mult resursele cerute de catre scripturi. Poti sa ai un script bun care sa tina traficul asta pe VPS cu 4 GB ram sau un server multiprocesor cu 64 gb ram care sa nu faca fata. De ex. Magento necesita resurse foarte mari, cu un alt soft de magazin online ai putea sa ai trafic dublu folosind aceleasi resurse fara probleme. Cel mai bine ar trebui sa stie cei care au dezvoltat scripturile care ruleaza pe serverul respectiv.

Adrian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    5th September 2006
    Locaţie
    Bistrita
    Posturi
    86
    Putere Rep
    40

Implicit

Nu ar fi o problema nici 100,000 unici pe zi pe server dedicat; configurat si siteul si serverul bine si monitorizat se pot obtine performante foarte bune fara costuri ridicate.
    Adrian - MXHOST

prodan_13 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    23rd December 2006
    Locaţie
    constanta
    Vârstă
    42
    Posturi
    545
    Putere Rep
    38

Implicit

Multumesc pentru raspunsuri.

Traficul acela este estimat de client cam la 12 luni dupa lansare. Ideea este ca proiectul va fi realizat pe fonduri europene si pentru asta trebuie specificat exact o configuratie in dosar.
    Ultima modificare făcută de prodan_13; 4th January 2012 la 13:39. Motiv: gramatica..
    Echipamente de protectia muncii www.safetyone.ro.
    Ai nevoie de un traducator autorizat sau de Traduceri Autorizate ?

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Daca este pentru fonduri UE cere unul foarte tare, si daca este mai mult decat ai nevoie mai inchiriezi o parte din capacitati unui "vecin"
    Vrei sa inchiriezi un server cu taxa lunara sau colocare? Parerea mea este ca versiunea cloud este cea mai buna.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sfat upgrade hosting alta configuratie la acelasi pret
    De evolution în forumul Server side
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 11th April 2009, 12:10
  2. Recomandare - Server dedicat
    De zerrilos2002 în forumul Hosting
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 26th March 2009, 10:30
  3. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 14th February 2009, 15:40
  4. Domeniu pe un server, site-ul pe alt server