Postat în original de
puthre
30.000 de vizite pe zi e enorm. Asta inseamna ca tre sa tina cam cel putin un varf de 1000 concomitent. Doar daca iei in calcul memoria, in functie de script o sa ai nevoiwe cam de 32-64 mb per conexiune, asta inseamna cam 32- 64 GB de ram doar pentru a tine php-ul, fara sa iei in considerare ram-ul pentru db, memcache, etc. Parerea mea e sa te uiti la o solutie distribuita cu mai multe servere de web, mai multe servere de db. Asta daca nu cumva ai supraapreciat volumul de vizite care e ca ordin de marime comparabil cu cel a lui emag, iar daca te uiti cu atentie, emag-ul raspunde cu 3 servere in DNS.
Eu am in total pe un server cam 30.000 unici si nu am decat in momente de varf 1000 simultan, in rest media este 300, si am 16 GB ram pe server din care folosesc in medie 6 GB, doar cand am avut ceva setari proaste am ajuns pe la 12 gb ram. Initial as lua un server si apoi in functie de cum se misca as migra catre ceva mai mare, as cauta o firma care ofera cloud pentru a putea usor face upgrade-ul necesar de resurse, as incerca sa tin baza de date pe un ssd
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama