Daca esti dispus sa renunti la conditia asta, poti sa cauti pe google "seo hosting" si gasesti servere cu pana la 200 de ip-uri dedicate (200 de clase diferite).
Oricum, daca ai de gand sa faci interlinking trebuie sa ai in vedere faptul ca motoarele de cautare se folosesc de informatiile whois (nume, adresa, date de contact) dar si de nameservers.
Eu nu incurajez folosirea de nume false pentru inregistrarea domeniilor, dar poti cumpara privacy in schimbul unei sume anuale, se plateste la fel ca un domeniu.
Pentru nameservers arunca un ochi pe http://www.easydns.com/ .
Edit: Eu mai am o teorie, dar nu pot spune ca sunt convins ca asa stau lucrurile. Cred ca Google se foloseste si de whois arhive sa vada fostii proprietari ai domeniilor, si daca tu nu ai avut ascuns numele domeniilor din start, sau nu ai folosit nume diferite, acum s-ar putea sa fie prea tarziu. Degeaba au acum proprietari diferiti daca in urma cu o luna toate au avut aceleasi date whois. Acelasi lucru cred ca se aplica si pentru ip/dns. Daca in trecut toate au avut acelasi camin, chiar daca nu au avut link-uri intre ele, motorul de cautare poate face legatura intre site-uri destul de usor.
Daca eu am facut aceste observatii, sunt inginerii Google le-au facut inaintea mea.
Chiar si asa... cu toate masurile de precautie luate, daca abuzezi de metoda asta (sa spunem ca ai 5 site-uri si pui pe fiecare dintre ele toata lista ajungand in total la 20) este foarte probabil sa fi prins.
In principiu incearca sa fi cat mai putin evident, adauga legaturile cu bun simt si totul va fi ok. Nu adauga doar link-uri sitewide, incearca sa introduci cat mai multe link-uri in content, ancore diferite dar si deeplink-uri, nu doar legaturi catre prima pagina, etc.
Exista si posibilitatea ca motoarele de cautare sa fie mult mai rudimentare decat am eu impresia si sa-ti pierzi timpul cu toate regulile mele, dar asa sunt eu, suflu si in iaurt.
Succes!

Răspunde cu citat