Buna seara
S-ar parea ca voi ajung in curand intr-un punct in care voi avea nevoie de un server dedicat. Am inceput documentarea, de vreo doua zile citesc intr-una, insa - probabil si datorita cunostintelor mele limitate in domeniu - lucrurile nu sunt prezentate clar si concis in nici un thread [pe forumurile pe care am ajuns eu]
M-am gandit astfel sa deschid prezentul, poate clarificarile pe care le voi primi aici de la cei mai "batrani" [la figurat vorbind, bininteles - pen'ca la propriu cred ca sunt "decanul" :-)] vor folosi, pe viitor, si altora aflati in aceasi situatie.
Datele problemei:
- site care se adreseaza pietei din Ro in proportie de 99%
- trafic lunar - actualmente 65-70 GB, previzionat: 100-150 GB [urmatorii 1-2 ani]
- spatiu pe disc: aprox 1.5GB; previzionat sa creasca la 6-10 GB [idem]
- experienta null in configurare server virtual/dedicat
INTREBARI:
1) server dedicat sau ar fi destul unul virtual? [as inclina spre a doua varianta, dpdv al costurilor]
2) host musai in Ro sau nu? [inclin sa cred ca musai RO]
3) firmele de hosting asigura suport la migrare?
4) ce host [ce ofera s. dedicate/virtuale] ati recomanda?
5) odata ales un serviciu de hosting, in afara de incarcarea fisierelor pe server + schimbarea in NS, ce altceva mai trebuie facut? Cat a durat, in experienta voastra propagarea NS? In timpul propagarii, ce pagina se afiseaza?
Multumesc anticipat tuturor pentru timpul acordat scrierii unor raspunsuri, fie ele eventual partiale.

Răspunde cu citat