Ce diferenta e din punctul de vedere al motoarelor de cautare intre sitemap-urile in format xml si cele text? Exista vreun script care genereaza automat sitemapul pentru un portal? Sau trebuie sa-l generez eu?
Ce diferenta e din punctul de vedere al motoarelor de cautare intre sitemap-urile in format xml si cele text? Exista vreun script care genereaza automat sitemapul pentru un portal? Sau trebuie sa-l generez eu?
uite un tool care genereaza un sitemap:
http://www.linkvendor.com/seo-tools/...erator,25.html
eu recomand sa iti faci tu site-mapul ca nu e greu, ca sa fii sigur ca iti contine toate linkurile.
Web design este jobul de baza. Anunturi gratuite online este site-ul pe care incerc sa-l administrez
Linkul pe care mi l-ai pus tu e bun pentru un site caruia nu i se schimba numarul de pagini. Pentru un portal nu prea ai ce face cu el. Cred ca o sa fac eu pana la urma
Daca generezi continutul automat din baza de date (SQL de exemplu) atunci e destul de usor de facut un script PHP care sa-ti genereze dinamic sitemap-ul in format standard. Eu asa am facut la yourid.ro (yourid.ro/sitemap.php) si merge (vezi source la ce se afiseaza in browser).
Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.
Pai asa o sa fac si eu. Dar e vreo diferenta intre sitemap-ul din xml si cel din fisier text dpdv al motoarelor de cautare?
Pentru cel XML trebuie să respecţi standardul de pe sitemaps.org, iar pentru cel text din câte ştiu trebuie puse linkurile unul sub altul.
Asta stiu. Intrebam daca din punctul de vedere al motoarelor de cautare, e recomandat sa folosesc linkul xml de exemplu
Nu-l doare capul pe motor ce format utilizezi ci doar continutul.
Daca utilizezi script facut de altii o sa obtii un sitemap care nu reflecta bine importanta paginilor si/sau durata de refresh.
Este posibil ca cu cat minti mai rau in sitemap fata de ceea ce deja stie motorul sa fie indexate mai multe sau mai putine pagini din sitemap.
Deci nu au o pondere asa mare ceilalti parametrii pe care ii dadeam in xml (importanta, regularitatea upgrade-ului etc)
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)