Vezi Rezultate Sondaj: Observati efecte de google boost la site-uri noi?

Alegători
21. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • In ultimul timp din ce in ce mai des.

7 33,33%
  • Nu mi se pare ca sunt mai dese in ultimul timp.

8 38,10%
  • Nu stiu, nu imi studiez atat de atent concurenta.

0 0%
  • Nu stiu... arata-mi rezultatele.

6 28,57%
Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: google boost

Mircea Budean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    36

Implicit google boost

In ultimul timp observ tot mai des site-uri noi care apar ca ciupercile dupa ploaie in prima pagina. Stau acolo 7-10 zile si apoi dispar inapoi de unde au venit.

De exemplu azi am observat un site nou-nout cu un nume de domeniu OK dpdv SEO, intrand direct pe pozitia 5 pe o nisa unde e destuuuul de mare batalia... Unde cel de pe locul 4 are 14.000 IBL-uri din care pe vreo 9.000 a dat o caruta de bani.
    Acest site care il vad pentru prima data azi, are 4 IBL-uri conform Yahoo.

Voi observati astfel de chestii?
    Ce parere aveti?
    Ultima modificare făcută de Mircea Budean; 30th July 2008 la 22:52.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit

Nu e vorba de un boost, e vorba ca multi sunt in faza dinaintea sandboxului.

Multi fac link exchangeuri in prostie cu orice nisa, ajung repede in top si dupa dispar subit.

Sunt foarte multi care fac spam seo si LE site wide.Prinzi un link site wide pe un astfel de site si mai faci inca 8-9 site wide cu altele si pupi pamantu dupa ce ai fost high (asta in primele 2 luni)...

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Din experienta proprie, LE-ul poate face mai mult rau decat bine.

Desi nu sunt convins ca exista un boost, sau ca e valabil pentru orice site nou, am patit asa ceva, am urcat pe prima pagina la o saptamana dupa ce am pus un site sus, dar nu am mai coborat de acolo nici acum, dupa un an. Keyword-urile sunt intre 500,000 si 2,000,000 de afisari.

E vorba de SERPs pe keyword-uri cu afisari mai putine, concurenta mai slaba, etc?

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Si eu stiu un site nou-nout ce se afla pe pozitia 5 in Google pe un keyword barosan unde competitia este de cateva zeci de milioane de raspunsuri . Are un nume de domeniu foarte bun si cred ca il va ajuta si cratima ; iata un exemplu in care daca dai de un domeniu bun trebuie sa il cumperi in ambele variante ( cu si fara cratima).
    IBL afisate de Yahoo=11.
    Dintr-un anumit punct de vedere , e corect sa se dea site-urilor noi o sansa de a fi vazute . Pe de alta parte ,sa nu uitam ca aceste situri au cunoscut si cealalta fata a lui Google , " bariera " Google Sandbox unde au stat mai mult sau mai putin . Cred, nu sunt sigur , ca si dupa iesirea din Sandbox aceste situri nu sunt chiar de capul lor .
    Totusi , nu orice site nou ajunge in top 10 Google daca nu are un minim de optimizare onpage . Situl de care vorbesc are un scor SEO destul de bun . Desi foarte putine din site-urile noi revin , in cazul in care optimizarea acestora cuntinua, desi pierd pozitia initiala, unele dintre ele se intorc pe pozitiile avute .
    Observ ca aceste miscari de urcare-coborare a site-urilor noi sunt tot mai vizibile pe internet .Probabil ca site-uri noi apar din ce in ce mai multe si nici luna de miere cu Google nu mai e o luna ci doar vreo 7-10 zile.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Asa este de cand haul si pamantul in Google.

Site nou = boost pentru 1-4 sapt, apoi pica la naiba, si urca foarte usor iar (daca este promovat).

Recent insa, parca intr-adevar vad mai pronuntat efectul.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de deadworldisee Vezi Post

Multi fac link exchangeuri in prostie cu orice nisa, ajung repede in top si dupa dispar subit.

Sunt foarte multi care fac spam seo si LE site wide.Prinzi un link site wide pe un astfel de site si mai faci inca 8-9 site wide cu altele si pupi pamantu dupa ce ai fost high (asta in primele 2 luni)...
    Da... este adevarat ce zici, insa eu ziceam de site-uri noi fara link-uri. In exemplu meu vorbeam de un site cu 4 (patru) link-uri.

Citat Postat în original de Tudi Vezi Post
    E vorba de SERPs pe keyword-uri cu afisari mai putine, concurenta mai slaba, etc?
    La ce te referi prin keyworduri cu "afisari"?

Daca te referi la numarul de rezultate, atunci, este un keyword cu putine rezultate insa foarte vanat... sunt 12 link-uri sponsorizate in prima pagina de rezultate pe Google si un clic costa aprox $1.59 - ceea ce e putin peste medie pentru Romania.

Daca te referi la numarul de cautari, nici asta nu este mare, ci din contra foarte mic.

Insa ceea ce vand site-urile respective, este ceva destul de scump ce nu isi permit prea multi si in general se adreseaza oamenilor de afaceri carora le achita firmele astfel de costuri.

In concluzie.. nisa nu este una oarecare, din cauza asta, aparitia unui site nou cu 4 IBL-uri in primii 5 socheaza, mai ales ca asa cum am zis cel de pe locul 4 a investit o caruta de bani in IBL-uri.

Iar cazul care l-am prezentat aici nu este singular, insa a fost ceva care intr-adevar m-a lasat cu gura cascata si de asta am deschis topicul.

Si mie mi s-a intamplat de curand o chestie asemanatoare cu un site nou. Si nu stiam ce sa fac... sa fac un "link building agresiv" pentru a pastra pozitia sau sa fiu doar o idee mai agresiv in link building pentru a nu cadea foarte mult dupa boost. Apoi ma gandeam sa nu fiu nici prea agresiv... etc.
    Adica pozitia pe care aterizasem pe nisa respectiva, era o pozitie la care initial sperasem sa ajung in ceva timp... Pana la urma am facut doar un link building light, nici macar normal si m-am oprit pe locul 11... iar dupa cum evolueaza treaba se pare ca voi fi in primii 5 intr-un timp mult mai scurt decat cel sperat initial.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    839
    Putere Rep
    37

Implicit

Eu o sa iau partea ce ma intereseaza - uite ca exista si cuvinte pe ro (din cate am inteles) pt care se plateste aprox 1 Euro pe click.
    Pe prima pagina pot fi maxim 11 linkuri sponsorizate, deci foarte probabil exista si pagina 2.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de deadworldisee Vezi Post

Eu tind sa-i dau dreptate lui deadworldisee din experimentele mele.
    Prin exact asa ceva am trecut eu dupa ce am ajuns in top 3 pe G dupa nise foarte puternice.
    Asta pe o perioada de 2 luni.
    Dupa care dezastru .
    Domeniile se afla la coada clasamentului .
    Mentionez ca domeniile nu erau noi. Aveau o vechime de 3-5 ani fiecare

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de mike_ppc Vezi Post
    Eu o sa iau partea ce ma intereseaza - uite ca exista si cuvinte pe ro (din cate am inteles) pt care se plateste aprox 1 Euro pe click.
    Pe prima pagina pot fi maxim 11 linkuri sponsorizate, deci foarte probabil exista si pagina 2.
    Pe ro este vorba.
    Azi dimineata erau erau 2 "Legături sponsorizate" sus si restul in lateral urmate de "Mai multe linkuri sponsorizate »"

Revenind la exemplul meu, site-ul respectiv este acum pe 16. Se pare ca nu a rezistat mai mult de o zi in primii 10. In continuare Yahoo arata 4 IBL-uri din care 2 sunt de pe acelasi site. Din cele 4 IBL-uri unul singur are PR0 restul nu au deloc.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    839
    Putere Rep
    37

Implicit

Pot sa te intreb de unde stii ca un click costa 1.59 $ ? Platesti efcetiv atata sau asa ti-a spus cineva (de ex estimatorul Google) ?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. intrabare durata boost
    De autosos în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 24th July 2009, 10:38
  2. Boost pe yahoo
    De Marius Mailat în forumul Yahoo!
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 3rd September 2007, 18:17

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •