13th April 2020, 15:39
3 out of 3 members found this post helpful.

Postat în original de
gaby
Salut, am cautat informatii in acest sens insa nu am gasit. In 2020 este ok sa lasam Googlebot-ul sa indexeze tag-urile (nu meta tag-urile, tag-urile din cadrul posturilor/articolelor ca de exemplu
forum.seopedia.ro/tags/seo.html) si paginile de profil ale membrilor unui forum (ca de exemplu
forum.seopedia.ro/members/gaby.html)? Ar trebui dat disallow in robots.txt sau nu?
Multumesc anticipat!
Taguri - DA
In functie de nisa siteului, eu zic ca le poti indexa. Daca ai posibilitatea sa redactezi si cate o mica descriere pentru fiecare tag in parte atunci este perfect. Ideal este sa nu ai cam aceleasi articole pentru mai multe taguri asemanatoare.
Pagini de profil membrii - NU
Nu pentru ca este extrem de dificil sa realizezi o pagina cu un minim de contint pentru fiecare profil. Din cate stiu eu nu se mai iau in calcul ca sursa de backlinks. Deci este posibil ca Google sa nu le mai acorde nici macar un minim de importanta acestor pagini.
------
Legat de indexarea tagurilor, eu am realizat un experiment acum aproximativ 1 an. Pe un site de micronisa unde nu aveam foarte multe articole (aproxmativ 30) nu prea mai exista ce continut relevant sa mai public. Asa ca am sortat in functie de sugestiile de cautari din Google Keyword Planner (Google Ads) o lista cu apromativ 100-150 de keyworduri cu un minim decent de cautari (100+). Toate aceste keyworduri fiind in relatie directa cu tot continutul siteulu (alcatuite din 2-6 chiar si 7 cuvinte). Am adaugat treptat keywordurile in numar de 3-5 la fiecare articol, dupa relevanta. Acestora le-am adaugat fiecaruia cate o descriere de aproxiamtiv 70-100 de cuvinte (nu prea aveai ce sa prezinti mai mult de atat). Descrierea fiind afisata pe pagina fiecarui tag urmata apoi de articole. Exprimentul a fost un succes si traficul a crescut cu 60% per total.