Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Confesiunile unui SPAMMER GOOGLE part 2

CalinB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    447
    Putere Rep
    26

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit Confesiunile unui SPAMMER GOOGLE part 2

Partea 1 aici

Inima mea s-a scufundat.

De la starea deja proasta pe care o aveam, am trecut la furie si sfidare. El jignea toata industria noastra. Imi inchipui ca la fel s-a simtit si Michael Corleone, din Godfather II, in momentul in care senatorul Geary l-a refuzat in discutia despre drepturile cazinoului pe care acesta le dorea.

Mi-am jurat ca nu voi lasa Google sa ne opreasca. Dar Rand a avut dreptate. In decurs de 2 luni, intreaga noastra retea de peste 5000 de bloguri – pentru care am platit mai mult de $80.000 – a fost deindexata, omorata, pe veci. Venitul nostru de $100.000/luna a fost ruinat.

Chiar si asa, am continuat sa fiu arogant si sfidator. Inca am crezut ca a face bani online va fi usor. M-am gandit ca puteam sa fac niste imbunatatiri mici la strategia noastra si sa continuam sa scoatem produse noi de succes. Am investit peste $100.000 in diverse metode noi, care mai de care mai “white hatµ.
    Nimic nu a mai functionat. Deindexarea Google, plus Panda si Penguin au fost provocari prea mari pentru noi. Am muncit 3 luni, am incercat sa vand timp de 4 luni si nici macar nu am reusit sa platesc cheltuielile. Totul era in zadar.

Ma simteam descurajat si depresiv. Am incercat sa imi cumpar niste haine fancy si jucarii ca sa ma simt mai bine. Am intrat intr-o relatie cu un fotomodel care a devenit Miss Universe China 2014. Am plecat in “calatoriiµ cu prietenii mei pe dealurile Beijing-ului, cu ajutorul ciupercilor psychadelice.

Viata mea nu mai avea sens si nu stiam ce se va alege de viitorul meu. Nu reuseam sa dorm mai mult de 2-3 ore pe noapte. Majoritatea oamenilor cu care ma intalneam in perioada aia se simteau nesiguri in preajma mea.

Nu eram singurul care aveam probleme cu adaptarea in perioada post-deindexarii. Spammerii care urau Google au ajuns in punctul in care prin intermediul SEOnitro (o alta retea de bloguri) au incercat sa dea in judecata Google pentru motivul ca acesta le face rau intentionat.
    Pe bune, baieti? E ca si cum ai scrie numele firmei tale cu graffiti pe sediul altei firme, iar apoi ai incerca sa ii dai in judecata pentru ca au varuit acel perete.

Infrangerea, inceputul Inbound si gasirea unui job
    Dupa 18 luni de dat cu capul de pereti, am inceput sa ma gandesc din nou la acea conferinta LinkLove. Ce ar fi fost daca as fi inceput de la 0? Ce putea sa dezvolt cu acei $100.000 irositi in incercarea de a descoperi erori in algoritmul Google? Cat continut bun as fi putut produce? Cati abonati puteam sa strang?

Poate era ceva la acel inbound marketing de care tot vorbeau Rand si Mike cu atata pasiune. Poate era oportunitatea mea sa intru in legalitate.
    M-am mutat inapoi in Beijing si am dat de veste prietenilor mei. Eram pregatit pentru un job de marketing adevarat. Am primit cateva oferte, insa niciuna nu m-a atras la fel de mult ca aceea de la Ptengine.

Erau un startup mic care facea ceea ce am numit eu mai tarziu “cutitul de armata elvetian al uneltelor de optimizare a conversiei onlineµ.
    Au avut succes in Japonia, insa acum voiau sa intre pe piata vorbitorilor de limba engleza. Si-au pus target sa isi dubleze numarul de utilizatori in urmatoarele doua lunipentru a le arata firmelor de VC ca au potentialul de a se dezvolta rapid.

Doreau sa ii ajut cu puterile SEO. Le-am spus celor de la Ptengine ca SEO nu va functiona. Noul algoritm Google nu va permite sa functioneze. Voiam sa o iau pe calea sigura.
    Erau confuzi. “Cum ramane cu reteaua de bloguri?µ, au intrebat. “Noi lucram cu un cunoscut blogger britanic care are zeci de mii de abonati. El construieste linkuri pentru noiµ.

M-am uitat peste ce a creat acest “zeuµ al SEO. Pana la urma s-a adeverit ca a externalizat serviciile de SEO unei companii de SEO din Londra.
    Era ca si cum as fi deschis o capsula a timpului din 2012. Domenii expirate, continut duplicat de pe Archive.org, nici macar nu a blocat paianjenii de verificare a linkurilor. Motivul lui: “blocarea paianjenilor ar lasa urme care pot fi descoperite de Googleµ.
    Mi-a parut rau de Ptengine. Deja investisera $4.000 in aceasta operatiune. Intreaga schema era socanta pentru mine. Chiar si alti guru al SEO-ului care vorbeau de inbound marketing inca incercau sa profite de acele lacune ale Google.

Incapatanarea mea pentru Inbound Marketing
    Am fost descurajat de SEO. In schimb, am continuat cu noile mele convingeri.
    Utilizand o varietate de metode de a atinge prospecti, incluzand emailuri permise, postari sponsorizate, social media si un deal bun cu StackSocial, am atins obiectivul companiei. Au intrat in anul 2015 cu un target agresiv de expansiune.
    Intentionez sa urmez aceeasi cale in continuare. Am inceput sa lucram cu Joanna Wiebe la SnapCopy.co (despre care Shanelle Mullin de la Onboardly a spus ca ar putea fi “cel mai bun Saas copywriter din America de Nordµ) si cu Talia Wolf la Conversioner.com, pentru a optimiza intregul nostru funnel.

De asemenea, am castigat multi adepti si influenceri care ne ofera studii de caz pe care le vom promova segmentelor de clienti targetate pentru Ptengine. De fapt, tot continutul va duce audienta printr-un funnel al carui unic scop este de a oferi valoare utilizatorului.

Ai auzit tot ce spun despre continut?
    Pe scurt, dupa 5 ani in care i-am considerat pe cei care fac “white hatµ si inbound marketing snobi, in sfarsit am aderat si eu la aceste metode.

Google, ai castigat.
    Continutul e rege.

Sursa
    Ultima modificare făcută de CalinB; 30th July 2015 la 23:07.

CDK
    CDK este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Vârstă
    43
    Posturi
    94
    Putere Rep
    35

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Si uite asa ajunge un om fara skilluri, care nu a stiut cum sa isi adapteze metodele la cerintele pietei, sa fie citat si tradus in mai multe limbi de oamenii care nu stiu cu ce se mananca businessul asta (nu ma refer la tine Calin, ma refer in general, pentru ca am tot vazut textul asta pe net in ultima perioada in versiunea lui originala). Un "guru" lipsit de substanta care a facut o gramada de bani punand in aplicare metodele aflate de la altii si care a ajuns falit cand ceva i-a dat cu virgula. Un "guru" care cu toti banii lui nu a fost capabil sa gaseasca o solutie la problema, cu toate ca oameni care il puteau ajuta contra cost sunt destui. O fi fost nasol cand noile metode nu au mai devenit atat de publice incat sa ajunga si la urechile lui ca sa mai fure inca o combinatie?

Si o intrebare retorica pe care am pus-o si in alte parti. De ce as plati un fost seo spammer sa se ocupe de afacerea mea respectand niste reguli stricte, cand chiar el recunoaste ca nu a fost capabil sa se mentina in top atunci cand nu trebuia sa respecte nici o regula?

P.S. Traducerea in limbajul asta de lemn din original in romana face textul sa fie hilar.
    Ultima modificare făcută de CDK; 31st July 2015 la 07:17.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de CalinB Vezi Post
    ...Cum puteau ei sa gaseasca o retea de 25.000 de bloguri?...
    ...In decurs de 2 luni, intreaga noastra retea de peste 5000 de bloguri – pentru care am platit mai mult de $80.000 – a fost deindexata, omorata, pe veci....
    Adica le-a mai ramas ceva...?

...incluzand emailuri permise, postari sponsorizate, social media si un deal bun cu StackSocial, am atins obiectivul companiei...
    Vorbim de nuante?

revenco_andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    21st July 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    353
    Putere Rep
    37

Implicit

Mie toata povestea asta imi pare un mod viral de a promva Ptengine
    Probleme cu Adwords? Te putem ajuta in depistarea fraudei PPC: Xiona

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Confesiunile unui SPAMMER GOOGLE part 1
    De CalinB în forumul Google
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 30th July 2015, 22:42
  2. Concurez cu un keyword-spammer si el castiga. Cum este posibil?
    De clipsy68 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 6th November 2013, 11:23
  3. Cum sa descoperi un spammer
    De blacksharkmedia în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 19th February 2009, 10:52
  4. OKAY.RO - niste spammer nenorociti
    De ROinfo în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th August 2006, 13:17

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.