Rezultate 1 la 10 din 152

Subiect: Panda update 4.0

Vizualizare arbore

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Mihai_Is Vezi Post
    Google nu e perfect, dar in mare parte e si vina webmasterilor, care isi lasa business-ul sa depinda 90% de Google.
    Din pacate pe .ro ai 2 surse de trafic: SE + trafic cumparat, care e scump si de cele mai multe ori nu isi justifica pretul.
    Exista si alte metode de a obtine trafic, usor de implementat mai ales intr-o comunitate ca seopedia.
    De ex: schimbul de trafic.
    Daca eu am 1 site cu 1k pe zi si mai gasesc 10 parteneri cu acelasi potential, cu care sa schimb trafic, ajung usor la 5-6k pe zi. Castig usor 5k fara google. Daca link-urile sunt puse cum trebuie, oamenii vor naviga, de pe un site pe altul si toti castiga in final.
    Dar ce sa vb de schimb de trafic, daca abia gasesti parteneri pentru schimbat cate un link. Si ne mai plangem ca suntem la mana lui Google
    Mihai, chestia asta numita link exchange am inceput sa o fac in 1999. Prin 2001, aveam site cu 200.000 vizitatori unici/zi. Ceea ce n-ai spus tu este ce calitate are traficul venit prin link exchange. Cei care aveau site-uri de succes in 2001 erau cei nu se bazau doar pe "traffic trade" cum i se zicea atunci dar care aduceau si trafic din exteriorul network-ului de site-uri, de obicei din motoare de cautare (yahoo pe vremea aia). Erau notiuni de "traffic quality" adica cei 1K vizitatori pe care mi i-ai trimis, cate clickuri au dat pe site-ul meu? Daca imi trimiteai 1K care dadeau 1,2K clickuri, aveai trafic productiv si imi doream sa fac trade cu tine. Erau teorii intregi, se investea enorm in scripturi bune si rapide.
    In fine, ce vreau sa-ti spun este ca prin 2005 am constatat ca mai bine ma focusez doar pe adus trafic din motoare si nu-mi mai bat capul cu traffic trade pentru ca traficul adus din trade-uri era de obicei de vreo 5 ori mai prost calitativ decat daca venea din Google. Asa ca usor-usor mi-am vandut site-urile alea cu numere ametitoare si prefer sa fac site-uri cu 1K vizitatori/zi toti din Google si care imi aduc tot atatia bani cat imi aduceau inainte site-uri cu 100K/zi.
    Deci e cum zici tu ca noi webmasterii am facut posibila ascensiunea lui Google dar motivul este acela ca urmaream maximizarea profitului si nimic mai mult ( e clar ca un site cu 100K/zi consuma banda de internet ca la balamuc si asta pe vremurile cand internetul era scump nu ca astazi, plateam $5K/luna pe servere in 2001!)

Si mai e o problema: webmasterii au inceput sa foloseasca masiv google analytics. Am incercat mereu sa explic atat in mediul online (pe forumuri si bloguri) si offline(seminarii si conferinte unde m-am intalnit cu alti webmasteri) ca este o greseala sa ii dai lui google date despre cuvintele-cheie din nisa ta. Prin aceasta actiune deschizi calea competitiei (ca altfel cum sa stii care cuvant-cheie are un anumit CPC?). Nu trebuia folosit analytics pe scara larga, acum insa sunt 25 de milioane de conturi si google are toata informatia. Iar in nesimtirea si perfidia sa, google dupa ce ca ii dai metrics-urile cuvintelor-cheie, mai are nesimtirea sa ti le si ascunda "(not provided)". Deci google primeste pe tava de la webmasterii inconstienti metrics-uri despre cuvinte apoi te miri ca pe nisa ta s-a umplut de adwords si nu mai faci nicio coacaza pe nisa aia ! Pai nu e o prostie monumentala ?! Ce, nu mai sunt countere pe piata ?!

Concluzia mea referitoare la Panda 4 uitandu-ma pe counterele site-urilor mele astazi, la 5 zile dupa Panda si vad ca nu mi-a picat niciun site, este similara cu a lui Tom: faci content bun, pui linkuri bune, niciun update nu te poate afecta. Restul e can-can.
    Ultima modificare făcută de dascalescu; 25th May 2014 la 09:40.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google Confirms Panda Update Is Rolling Out
    De avram în forumul Noutati de la Google (Stiri)
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 11th September 2013, 22:33
  2. Studiu Google Panda update
    De Nichita în forumul Google
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 20th June 2012, 01:42
  3. Video Panda Update
    De felix în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 6th December 2011, 14:17
  4. Panda update 2.5 septembrie 28-30.
    De Tom în forumul Google