CA SA intelegeti citeste google inger si demon pe ecommerce
Inteleg eu ce vrei sa zici. Eu am vorbit despre o tendinta generala al lui Google pe care am observat de ceva timp. Ei au inceput simplu, cu un slogan "Don't be evil". Au fost un simplu motor de cautare. Acum, parca au uitat total despre acest lucru, si nu vor decat sa-si mareasca profitul si mai mult. Demult este "God" in lumea internetului acest Big G, insa aceste incercari de al lor de a monopoliza totul este intr-adevar ingrijorator.
Webshop-urile va trebui sa dea si mai multi bani pentru vizibilitate. Acest lucru as putea sa-l accept, doar si ei sunt un business.. DACA aceste incercari nu ar fi pe seama declinului traficului organic. Poate ca par paranoic, insa in ultimul timp am vazut doar incercari de a minimaliza vizibilitatea rezultatelor organice, de a minimaliza traficul organic in timp ce iau masuri pentru a maximaliza veniturile din adsense. Eu vad acest lucru oarecum si in spatele update-urilor.
Ceea ce zici tu, ca au stricat rezultatele este complet adevarat. Intr-adevar acum este un mare haos. Ramane de vazut cu ce ne alegem. Faptul ca Matt Cutts duce o lupta impotriva spam-ului este iarasi OK, dar peste cativa ani ce ne vor lasa sa facem, noi, cei care lucreaza in SEO? Ca imediat degeaba stam noi, si discutam despre aceste update-uri, si vorbim despre best practices, daca pozitia I, II, sau III nu va oferi vizibilitatea necesara de a mentine profitabil un online busniess. Fara trafic nu exista conversie, vanzari...
Google are dreptul sa faca ce vor ei cu un "produs" de al lor - motorul de cautare. Insa, cand vine vorba de ads-uri, aceste ar trebuie sa fie foarte limitate si reglementate foarte, foarte drastic altfel cu totii vom fi la "mila" lor. Aici sunt de acord cu aceasta firma Nasper, sau ce o fi numele lor. Internetul a devenit practic sinonim cu "free speech", teoretic totul ar trebui sa fie liber. Ar trebui lasat sa fie asa, si sa nu fie controlat de o singura corporatie multinationala. Iar daca ne uitam cum decurg lucrurile exact cu asta ne vom alege. In momentul de fata doi mari corporatii controleaza tot internetul: Google si Facebook. Si ambele merg numai si numai pe profit.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)