Părerile sunt foarte împărţite. Avantaje din pdv. SEO în mod cert nu sunt. Cei care folosesc diacriticele în scris sunt foarte puţini iar cei care le folosesc la căutări sunt şi mai puţini. Cu alte cuvinte, nimeni nu caută pe Google "ceai roşu" dar toată lumea caută "ceai rosu". Dacă te uiţi peste cele două căutări, o să observi că rezultatele sunt total diferite. Când optimizezi pe expresii mai light s-ar putea ca diacriticele să nu îţi afecteze prea mult rezultatele, dar când te axezi pe expresii foarte competitive devine clar că diacriticele te trag în jos.
Eu una sunt totuşi pentru scrierea corectă a limbii române, chiar dacă dă bătăi de cap cu optimizarea şi chiar dacă uneori apar probleme cu compatibilitatea fonturilor. Avem o limbă frumoasă şi mi se pare păcat să n-o folosim.
Random fact: în online nemţii n-au renunţat la caracterele lor speciale (ü,ö,ä), le folosesc din plin, ba chiar mai mult... poţi să-ţi cumperi nume de domenii cu respectivele caractere (exemplu: www.rumänien.de). Mi s-ar părea fain (şi normal) să putem avem şi noi domenii precum www.românia.ro sau www.bucureşti.ro. Dar aici se poate ajunge numai dacă încurajăm folosirea diacriticelor...

Răspunde cu citat