Iti dau 2 exemple

1. Domeniu EMD de vreo 2-3 luni de zile - inscriere in directoare romanesti - 5 titluri si descrieri diferite
- vreo 30 de comentarii pe bloguri cu nume
- 12 advertoriale in care am folosit ancore pe 2 cuvintele de interes, pe domeniu si ancore de genul "aici" (impartite in mod egal)
- cateva anunturi in care am folosit numai ancore de genul "aici" si pe numele domeniului

Rezultate: cuvant 1 - 1.000.000 cautari lunare - poz 4
cuvant 2 - 6.600 cautari lunare si in crestere exponentiala de la luna la alta - poz 2

Toate link-urile au fost aduse catre index

2. Domeniu de vreo 2-3 luni de zile - inscriere in directoare romanesti - 12 titluri si descrieri diferite
- 11 advertoriale in care am folosit ancore pe cuvintele de interes (toate diferite), pe domeniu si ancore de genul "aici"

Rezultate: pe 8 cautari diferite site-ul este pe prima pagina
pe alte 10 cautari diferite site-ul este intre pagina 2 si 10

Numarul cautarilor lunare la acest site este mic - intre 100 si 6000/luna
Majoritatea link-urilor au fost aduse catre index si cateva catre 2 pagini interioare

Diversitatea este cheia
- ancorele pe cuvintele cheie trebuie diversificate dupa modelul lui Kidu, din link-ul de mai sus
- ancorele trebuie sa fie in proportie de minim 50% pe numele domeniului si pe termeni de genul "aici". Daca domeniul este EMD, atunci ancorele de genul "aici" trebuie sa fie majoritare celor pe domeniu.

Asta e concluzia la care am ajuns eu, va rog nu dati cu parul.

Sper sa se incumete si alti colegi sa impartaseasca cu noi ultimele experiente sau concluzii ..