Salutari,
Problema:
Se da un site, www.numesite.ro, primul in rezultate la cautarea dupa "nume companie" (firesc de altfel).
Concurenta face, cu scopul defaimarii, un site pe blogspot, de forma numecompanie.blogspot.com, bine optimizat dupa acelasi cuvant cheie - "nume companie". Blog-ul are 5-10 postari, cu cazuri inventate in care compania respectiva ar fi facut si ar fi dres...
Este evident ca, in cazul in care cineva e interesat de serviciile companiei respective, va cauta pe google info despre companie si va gasi, pe locul 2, mizeria aia. Avand in vedere ca publicul tinta nu pentru produsele respective nu are un IQ peste medie, este usor sa creada porcariile de pe blog si sa renunte.
Tema:
Sa scap de blogul respectiv de pe prima pagina cu rezultate.
Metode identificate:
1. Report la google, pentru slander/libel/defamation, dar aparent trebuie ceva hotarare judecatoreasca pentru a fi luat in seama. Pana obtin asa ceva, se duce naibii toata afacerea.
2. Campanie cu bloguri active, cu PR mare, pe acelasi cuvant cheie "nume companie", pentru a ridica respectivele postari in pagina 1, peste blogul concurentei.
3. Tehnici mai "black"? De exemplu sa incerc sa inscriu blogul ala prin tot felul de liste de directoare, de genul "3000 directoare in 2 ore", in speranta ca google o sa-i penalizeze.
Mai aveti alte idei? Buget exista.
Am mare nevoie de ajutorul vostru. Am facut SEO, stiu cate ceva, dar n-am incercat niciodata sa aplic ce stiu intr-un context de genul asta.
Pot fi contactat si pe privat, daca stiti ceva metode ce... nu prea se posteaza aici.

.
Răspunde cu citat