E o supozitie. In primul rand un quality raters nu tre sa fie neaparat din Mountain View iar mai apoi ar trebui sa inteleaga romana ca sa stie si despre continut.
Google bot-ul e din ce in ce mai destept si cred ca incepe sa stie javascript
Versiune printabilă
E o supozitie. In primul rand un quality raters nu tre sa fie neaparat din Mountain View iar mai apoi ar trebui sa inteleaga romana ca sa stie si despre continut.
Google bot-ul e din ce in ce mai destept si cred ca incepe sa stie javascript
Nu am vrut sa dezvolt initial pt ca deviem poate de la subiect, insa :D
- desi bot-ul stie javascript nu mi-a mai aparut pana acum in livechat (aprox. 2 ani), desi orice modificare la acea pagina e in cache-ul google in maxim 3-4 zile
- faptul ca un quality rater e in Bucuresti nu inseamna ca nu intra printr-un program special pt ei, ce foloseste proxy Google.
Nu stiu.......eu am vreo 18 site-uri de gen 2parale dar niciuna nu a fost afectata, bine a fost vreo 2 scaderi de pozitii de cate 1-2 pozitii dar atat.
Și eu am fost afectat.
Vreau să îmi fac un site cu ceva conținut original și aș vrea să dau 301 redirect la domeniile care au rankat (și au fost penalizate pentru low quality) către pagini cu conținut unic. Voi putea să rankez cu ajutorul redirecturilor?
cu ajutorul operatorului site:numesite.com, apar paginile. Dar am dispărut din SERPS pentru keywordurile pentru care rankam pe 3-4.
Mesajul în GWT e ăsta
Aceeași penalizare am luat și la site-urile care aveau puțin conținut unic (cateva randuri despre produs).Citat:
Dear site owner or webmaster of http://,
We've detected that some of your site's pages may be using techniques that are outside Google's Webmaster Guidelines.
Specifically, we detected low-quality pages on your site which do not provide substantially unique content or added value. Examples could include thin affiliate pages, doorway pages, automatically generated content, or copied content. For more information about unique and compelling content, visit Little or no original content - Webmaster Tools Help.
We encourage you to make changes to your site so that it meets our quality guidelines. Once you've made these changes, please submit your site for reconsideration in Google's search results.
If you have any questions about how to resolve this issue, please see our Webmaster Help Forum for support.
Sincerely,
Google Search Quality Team
Cati dintre cei care ati fost penalizati ati avut descrieri unice la produse? Penalizarile au avut loc doar in preioada 18 - 19 sau si dupa?
Kidu, Krumel si ceilalti: siteurile la care va referiti au fost penalizate exact in acelasi timp, sau a existat vreun delay? Erau toate sau marea majoritate pe acelasi ip? Existau linkuri intre ele?
Exista cumva si siteuri 100% curate cu continut original si cantitativ care sa fi prins aceeasi penalizare?
la mine a durat cam 3 zile, toate aveau ip unic, exista si linkuri, dar nu era neaparat.
Si eu am fost afectat de acest nou algoritm pe 3 situri. Nu numai main pageul a cazut in serps, ci toate paginile.
Eu abia aseara am citit despre acest update, si tot aseara am facut modificarile de rigoare. La unul din situri vad ca a urcat o pozitie pe main, de pe pozitia 7 pe 6. Initial, inainte de algoritm era pe 3.
PS: Asta se intampla pe .com.
Intr-adevar pe 18 si 19 ianuarie Google a scos din SERP o graaaaaaaaaamada de pagini la comanda site:domeniu.com . Ma refer pe .com ca nu am avut timp sa studiez pe .ro
Dar am gasit si un caz particular cel putin ciudat care il consider doar o anomalie.
La o cautare site:domeniu Google scosese totul din SERP dar totusi in rezultate am gasit o pagina care ranka foarte sus chiar. Foarte ciudat. 99% din paginile scoase din SERP erau de afiliati. ( poate e subiectiva afirmatia dar asta urmaresc in principal - Marketingul Afiliat ). Problema e ca Google avea dreptate. Paginile respective chiar erau spammy .... rau .
De asemenea am o intrebare pe care am mai pus-o . Cei carora v-au fost penalizate saiturile ati avut o crestere foarte brusca a traficului inainte de penalizare!? Eu personal am intalnit acest tipar de foarte multe ori. Si nu ma refer la o crestere de 20% sau 30% , ci de 100% dupa o zi pe alta dupa care a venit penalizarea. Si ma refer de la 1000 de vizite la 2500-3000 de pe o zi pe alta si eventual o crestere foarte foarte mare a veniturilor din Adsense fata de normalitate.
Pe data de 18 eu am avut o crestere de 75 la suta la trafic la un site (de la 800-900 vizite zi la 1500), si veniturile desigur au crescut odata cu traficul.
Insa dupa data de 18 situl a scazut treptat si traficu si rankingurile.
La 730 vizite, apoi urmatoarea zi la 600 si ceva, pana a ajuns la 400 si ceva.
Pozitia initala inainte de data de 18 a sitului, pe keywordul principal care era catre domeniu, era pe 3. Apoi a scazut pe 4, iar apoi ->3 -> 4 ->7. Astazi a urcat pe 6, dar nu stiu la ce sa ma astept.
Fluctuatiile astea le-a avut pe toate keywordurile pe care rankam cu domeniul, paginile sau cu posturile.
Ce e ciudat, e ca pe keywordul care il are si domeniul a ramas tot pe pozitia 1.
Oricum tot ce am spus aici e valabil pentru un site, pe celalate situri fie ca a fost emd sau nu au cazut. Cred ca penalizarea se face dupa un anumit punctaj, pe unele le scade mai tare, pe unele mai putin.
Unui prieten situl de pe pagina 5-7 i-a sarit pe 30 :), avea mai multe ad-uri decat content above the fold.
Eu personal nu cred, si asta pentru ca niciodata nu am avut astfel de variatii pe toate keywordurile. Se mai intampla la 1 maxim 2 key, dar nu la toate. Plus e si o nisa destul de usoara, nu prea este competitie.
Pe data 19 toate keywordurile au scazut intre 1-4 pozitii, lucru care nu s-a intamplat niciodata la acest site (il detin de jumate de an).
Oricum am modifcat aseara pozita ad-urilor, chiar am si scos unele. Google zice ca in cateva saptamani maxim se vad rezultatele dupa reoptimizarea anunturilor, dar tinand cont ca situl nu este destul de mare sper sa apara schimbari pozitive mai repede.
Ai dreptate, imi cer scuze de offtopic.
si eu am 5 siteuri de nisa penalizate ...
mai pot confirma ca Google scoate din SERP pagini. Ieri cel putin mi-au diparut enorm de multe . Nu mai exista la comanda site:domeniu.com/pagina.html
Discutam astazi cu cineva care imi spunea ca a vazut mai multe directoare de articole de pe .com deindexate complet de google, cel mai probabil pentru thin content / content scrap / articole autogenerate etc.
Se pare ca google s-a pus serios pe treaba cu contentul low quality.
Am si eu acceasi problema,pe 18-19 mi-a ajus site-ul pe pozitia 50 in google dupa cuvitele cheie pe care este optimizat,dupa o zi si-a revenit la pozitia initiala adica 19 ,acuma vad ca iar am ajuns la pozitia 30 desi in Alexa am scazut de la 5 mil si ceva la 4.4 milioane...nu stiu ce sa zic.
Jur ca principiul asta de low quality pentru mine este o enigma totala in ultima vreme. Ce e ala low quality? Continut copiat? Sau ce anume? Ca se poate demonstra oricand ca sant saituri fara descrieri fara nimic si care rankeaza extrem de sus. Doar titlul paginei este descriptiv. Atat . Restul tot ce e in cadrul acelei pagini.... numai balarii. 3 lulele , 3 surcele . Personal am spus ca voi renunta la descrieri lungi si voi genera descrieri foarte foarte scurte si la obiect , automat direct din template . Titlul insa il voi face sa fie extrem de descriptiv. Cat de sus vor ranka asta e .. dar cel putin este mult mai posibil sa nu mai am parte de penalizari.
Exemplul ASTA
Cu ce se deosebesc intre ele Mediadot , Oktal , Pcfun , ePravalie , comenzipc si PcGarage? In esenta au acelasi lucru in pagina. Ceea ce le deosebeste este titlul , autoritatea si patternul paginei . Formatul si dispunerea elementelor fac ca paginile astea sa fie originale si unice. Rest continut .... quality cumva? Autoritatea face cred diferenta totusi in cautari. Dar continutul ... ce facem cu el ...? Unde e el ?
Low quality ? Pai in cazul directoarelor de articole de exemplu: content creat cu spinnere, content creat prin traducerea automata a unui text din romana in engleza fara nici un fel de corectura, site-uri de afiliere (100% feed - fara nimic original), so on...
Pai asta e si problema. Deocamdata paginile alea rankeaza. Dar se pare ca incepe sa se faca curatenie in zona asta.
RoManiac, in .ro cel putin, magazinele online importa feedul cu acelasi continut. Evident ele nu sint penalizate, nu imi dau seama de ce...
Nichita, lucrurile alea insirate de tine nu pot fi chiar atat de usor detectate,chiar daca Google zice ca face sta. Criteriul principal e volumul. Daca volumul e ridicat, atunci se poate identifica un "model de lucru"/pattern. Daca volumul nu e ridicat, Google nu prea poate identifica thin contentul.
Spre exemplu: site de afiliere care are pe prima pagina ceva text si ceva produse afiliate. Nu e penalizat.
Site de afiliere care nu a facut decat sa importe feedurile si sa genereze pagini. E penalizat, normal.
Site de afiliere ce face recenzii, e drept destul de subtiri ca text. E penalizat. Mai mult ca sigur ca unu cu un continut mai bogat nu e.
Deci catalogarile sint tipice lui Google: vagi. Thin content poate insemna multe si numai el stie cand si ce penalizeaza. Oricum, volumul de continut generat/pagini nu e un model bun, volumul de continut in articole e ok.
Face @Nikita face nu zic nu. Dar o face doar in cazul alora cum ai zis tu in cadrul saiturilor care in principiu copiaza absolut identic informatiile de pe alt site. Daca eu iau acelasi continut ca la PcGarage in exemplu dat mai sus si-l transform de genul:
Titlu paginei la PcGarage : Hub usb A4Tech HUB-54 -- Titlul meu : Hub usb A4Tech HUB-54 argntiu
Cod producator: -- La mine : Cod producator unic
Cod PC Garage: -- la mine : Cod intern magazin
Garantie de conformitate: -- La mine : Garantia oferita de A4Tech
Interfata sistem -- La mine : Interfata USB
Numar porturi -- La mine : porturi disponibile
Cu alimentare separata -- La mine : Alimentat Separat
Tip port USB -- la mine : Conectare USB
Daca modific patternurile astea gata am rezolvat problema. Dar continutul ? Unde e continutul!?!? Cu ce am imbunatatit eu informatiile?
Comparatoarele gen shopmania reusesc sa faca treaba asta in mod automat si nu sant penalizate. Pe .com reusesc greu dar pe .ro le iese de minune pentru ca nu au diversitate de produse asa mare.
Asa ca personal m-am decis sa renunt la descrieri si sa creez doar patternuri noi si UNICE precum cele exemplificate mai sus. Si in rest sa lucrez doar la castigare de autoritate. Un site cu autoritate si informatii de 2 bani reuseste sa ia fata multora cu descrieri kilometrice si informatii scrise bine in multe cazuri.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
pai tocmai asta zic Krumel . Ele iau xml-ul de la furnizor si-l importa direct. De cele mai multe ori patternul conteaza , formatul paginei si cum categorisesc ei informatiile alea.
@RoManiac specificatiile tehnice de genul celei date ca si exemplu fac in general obiectul unui alt tip de analiza. Teoretic specificatiile tehnice ar trebui sa fie identice cu cele publicate de producatori. Totusi uite ce zicea Matt Cutts in 2009 legat de feeduri si de astfel de content.
http://www.youtube.com/watch?v=z07IfCtYbLw
So, typically, it's best if you can find some way to have some kind of unique angle and not just the exact same stuff that everybody else has on their webpage as well.
[QUOTE=Nichita;184398]@RoManiac specificatiile tehnice de genul celei date ca si exemplu fac in general obiectul unui alt tip de analiza. Teoretic specificatiile tehnice ar trebui sa fie identice cu cele publicate de producatori. Totusi uite ce zicea Matt Cutts in 2009 legat de feeduri si de astfel de content.
http://www.youtube.com/watch?v=z07IfCtYbLw
Pai exact ceea ce spuneam si eu @Nikita. Treaba asta se aplica in cazul oricarui alt tip de site. Nu numai e-commerce. Faci un pattern unic si cu asta basta. Descrierea la ... gara cu ea ... lucrezi sa castigi destul de munca autoritate ... si nu mai ai nevoie de descriere in mod special. Ai nevoie de un titlu bine pus la punct , de un pattern unic si autoritate mare. Eu chiar am reusit treaba asta cu un site fara absolut nici o descriere. Numai titluri unice si specificatii tehnice exact ca al altui magazin dar cu Denumirea specificatiilor diferit. ( adica in loc de Tip Pricesor am modificat cu Modelul Procesorului )
Apoi.
Am duplicat unele produse de mai multe ori schimband Titlurile paginilor si denumirile specificatiilor . Adica de data asta la al doilea produs duplicat in Loc de Model Procesor am pus Procesor Disponibil. la al treilea am pus Familie Procesor Montat .
In toate cazurile specificatia era Intel® Celeron® Dual Core
Sa nu crezi insa ca era singura specificatie. la toate am procedat la fel.
Dar vezi Doamne Google l-a identificat ca diferit si rankau toate paginile. Fara penalizari fara nimic. Am adus continut nou si original doar ca am creat pe game largi de categorii patternuri originale. Dar informatia de fapt in esenta era 100% aceeasi.
Pai da, comparat cu celelelte site-uri concurente (create 100% cu feed-uri), tu ai content la care ai lucrat, deci e normal sa fii in fata lor. Atata vreme cat voi concurati cam cu aceleasi informatii, legate strict de produs, nu vad de ce ar trebui sa vii cu descrieri ample etc. Ceea ce faci este de ajuns ca sa faca diferenta. Mai ales pe .ro
Insa tu faci confuzie in continuare cu un articol normal, ce nu contine nici un produs de vanzare in cadrul lui. :)
Nu fac confuzie. Doar ca ma ocup de asa ceva in mod exclusiv . Oricum siteurile de e-commerce ca si informatii de ce mai multe ori sant identice si ar putea intra sub incidenta duplicatului. Si totusi nu se intampla asa ceva. Daca intelegem motivul atunci regula se poate aplica si in cadrul saiturilor ce nu se ocupa de e-commerce.
Si apropo pana la urma ce am creat original?:D faptul ca am generat automat din platforma pe categorii intregi de produse alte denumiri ale specificatiilor si le-am modificat ordinea fata de saitul original?:D
Si ce-mi spune un prieten acu ca ascundea linkuri de profitshare cu goo.gl si acum toate linkurile au fost dezactivate sau sterse cu motivul "spam" dat de google himself. sa fie coincidenta oare cu penalizarea siteurilor afiliate in .ro? n-as zice.
Acum 2 luni mi-au facut asta pe un link afiliat de pe .com. E doar o politica a lor. Sint curios daca e in aceeasi perioada la el, Marius.18-19 ianuarie?
Pai asta demonstreaza cat de curva ( sa-mi fie scuzat cuvantul ) este Google. De ani intregi sustin aceasta afirmatie. Pai fac tot felul de dubiosenii legat de linkurile de afiliati si de afiliati in general dar in schimb are propriul sistem de afiliere. ( ConnectCommerce .com )