Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: PR 5 inexplicabil

raducutzzu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    111
    Putere Rep
    35

Implicit PR 5 inexplicabil

Un site de-al meu avea PR 5 din nimic. Concret, era un site parcat in contul de hosting si care afisa continutul site-ului principal de acolo (habar n-am de ce...). Site-ul principal avusese PR 4 inainte de update si coborase la 3 iar cache-ul Google era "proaspat" (10 iunie).

Site-ul cu PR 5 nu avea decat doua link-uri, ambele de la firma de hosting (afisate in pagini fara PR alaturi de alte zeci de link-uri catre domenii host-ate la ei).

Am observat "ciudatenia" acum cateva zile, intrigat ca primeam vizite pe site-ul principal avand ca referer site-ul de PR 5 (cineva verifica site-ul unui client de-al meu care avea link de pe site-ul principal iar in linkdiagnosis aparea site-ul de PR 5), deci cu destul timp dupa update ca sa fie vreo eroare ramasa.

Q1: de ce? e pur si simplu o eroare Google?
    Q2: am redirectat ieri domeniul de PR 5 catre site-ul principal. se transfera PR-ul?

P.S.: nu sunt prea sunt "implicat" in treaba cu PR-ul in general doar ca nu-mi place cand nu pot sa imi explic cat de cat rational niste lucruri.

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Parca Nosfer patise ceva asemanator si ulterior s-a "corectat" Dar mai bine iti spune el ca eu nu mai stiu care a fost treaba.

Raman la parerea ca de cele mai multe ori Toolbar PR != PageRank real.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

daa... am patit si eu asa ceva si m-au taxat rapid de tot cand si-a dat seama robotelu' ca e ceva suspect la mijloc. Am pus un wordpress pe el rapid, am bagat vreo 20 de posturi si ma pregateam sa-l bag la produs. Cand a inceput sa fie indexat din PR5 a picat rapid de tot la 0 si acolo a ramas.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    111
    Putere Rep
    35

Implicit

Thanks, baieti!

Am mai gasit ceva similar si aici (similar in sensul ca tot aparent inexplicabil si tot cu Google). Bruzli il intreba acolo pe user daca domeniul era parcat. La el nu era cazul, la mine da. Poate citeste si aici si are vreun hint.

@Tudi: da, dar cand exista atatia oameni care mananca o paine pe paza cifrei aleia din Toolbar... Cum ziceam si in alt topic de aici, am impresia ca Google ne cam ia la misto cu Toolbar PR-ul (update in noaptea de Anul Nou, pe 2 aprilie, la o luna si-un pic dupa iar, PR-uri de 3-4 date aiurea etc).

@Nosfer: ai gasit vreo explicatie pentru situatie? Si eu m-am gandit initial sa-l introduc in circuit dar ma asteptam sa se corecteze anomalia si nu-mi plac dezamagirile.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

deci Page Rank-ul ala e page rank real, eu il tot testasem cu fel de fel de tool-uri si toate dadeau PR real chiar daca in yahoo nu aveam nici un inlink. Probabil primea putina autoritate de la HostGator prin faptul ca era parcat si avea main page-ul ala default de la ei si cand incerci sa schimbi totul si sa-l folosesti la ceva dispare "minunea".

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Raducutzzu, explicatia e simpla. Modul in care se acorda TPR-ul e pur si simplu inexact. Eu pana nu vad un site care 6 luni isi mentine PR-ul in aceeasi zona nu imi pot da cu parerea daca e real sau nu. La un site vechi, peste care au trecut mai multe PR update-uri insa, se stabilizeaza.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    111
    Putere Rep
    35

Implicit

Mersi, Tudi. Cum ziceam si mai sus, nici eu nu pun prea mare pret pe acel TPR insa opinia generala era ca TPR-ul de la 1 pana la 4 nu e prea relevant insa de la 5-6 in sus incepe sa conteze, de aici si nelamurirea mea. Mai am site-uri care au primit PR 1,2 sau 3 aiurea insa pe alea nu le-am luat in serios.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •