Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Cum fac un sitemap pentru un forum cu pagini multe?

acsa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    IASI
    Vârstă
    36
    Posturi
    281
    Putere Rep
    30

Implicit Cum fac un sitemap pentru un forum cu pagini multe?

Salut.Am un forum lansat in septembrie 2008.Si numarul mesajelor a inceput sa creasca dar mai ales continutul acostora,sunt mesaje cu mii de caractere.Google mi-a indexat siteul la fel si yahoo si msn ,dar ma dezamageste numarul mic de pagini indexate in comparatie cu nr de mesaje.

Mai exact am aproximativ 6900 de mesaje si multe din acestea au peste 9000 de caractere.google imi viziteaza des siteul dar nu vad progrese la pagini indexate.

La cautare imi zice ca am 100 de pagini indexate.Majoritatea contin doar numele subioectului si informatii deloc interesante :'conectare,mesajul,urmator,inregistrare,permisiun i'

Am creat un sitemap cu xml-sitemap si am creat o pagina html noua si am adat copy-paste la sitemapul in format html.Evident nu am reusit pentru ca este prea mare acel cod si nu stiu cum sa separ sitemapul .

Nu ma prea pricep la sitemapuri si sincer nu stiu cum sa fac pentru ca paginile sa fie indexate mai repede si sa se evite indexarea paginii de inregistrare sau login .Din cate am observat paginile indexate apar afisate in google dupa aproximativ 3 luni de la postarea lor si sincer ma deranjeaza.

Am mai intrebat pe un forum dar nu mi-au raspuns.

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    643
    Putere Rep
    33

Implicit

Lasa sitemap-ul, mai bine da-ne adresa sa iti spunem de ce nu este indexat corect.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    IASI
    Vârstă
    36
    Posturi
    281
    Putere Rep
    30

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    643
    Putere Rep
    33

Implicit

Majoritatea paginilor sunt la 5-6-7 click-uri distanta de index, incearca sa faci rost de cat mai multe legaturi catre ele, iar sitemap-ul il poti face manual (selectezi tu legaturile, pe rand), numai cu paginile neindexate. Incearca sa imparti sitemap-ul in mai multe pagini separate si sa pastrezi numarul total de link-uri/pagina sub 100. Pune link catre sitemap de pe index. Oricum, cred ca 99% din continut e duplicate content.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    IASI
    Vârstă
    36
    Posturi
    281
    Putere Rep
    30

Implicit

Am fost penalizat de google pentru ca am facut gressela sa inscriu deodata in cam 300 de directoare.

Am inteles.Eu am facut cum ai zis tu acum cateva luni dar nu am observat o schimbare.Am sa refac si poate in timp se vede.

Multumesc mult pentru ajutor.
    Ultima modificare făcută de acsa; 7th April 2009 la 12:50.

eugen este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Locaţie
    RO
    Posturi
    436
    Putere Rep
    35

Implicit

În cazul în care eşti penalizat, mai bine ai mai aştepta o perioadă să se liniştească lucrurile.

Cât despre sitemap, cu siguranţă vei găsi o extensie ce se va ocupa de acest lucru pentru tine. Dacă nu ... poţi instala generatorul sitemap de la Google.

horex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    78
    Putere Rep
    0

Implicit rss

Cea mai buna metoda sa ii servesti lui google este prin RSS, asta in cazul in care siteul tau are asa ceva. Daca are pui rss in webmaster tools si periodic google mananca ce ii dai prin rss si s-a rezolvat tot

eugen este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Locaţie
    RO
    Posturi
    436
    Putere Rep
    35

Implicit

E acelaşi lucru, ambele formate au la bază XML, diferă doar structura tagurilor.

Google acceptă în Webmasters Tools următoarele formate:
    1. Sitemap conform standardul adoptat de Google, Yahoo!, MSN şi Ask - disponibil pe sitemaps.org
    2. Sitemap - fişier text, fiecare link unul sub altul
    3. RSS

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    IASI
    Vârstă
    36
    Posturi
    281
    Putere Rep
    30

Implicit

Siteul are rss.Am incercat metoda aceasta si m-am zapacit.Am intrat pe feedburner.com de la google si am adaugat adresa rss-ului meu.Sau abonat 2 persoane,dar problema este urmatoarea:

odata ce numarul mesajelor creste eu trebuie sa adaug din nou adresa rss a siteului meu ca sa cuprinda tot continutul si imi creaza un flux rss separat de primul la care nu sunt abonati.Atunci am renuntat.Nu am inteles cum sa fac ca primul flux rss sa fie updatat.

Sper ca m-ati inteles.Spuneti-mi si mie un site de genul feedburner care sa aiba un meniu prietenos.Poate sa fie in romana.

Multumesc

horex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    78
    Putere Rep
    0

Implicit Rss

Faci o mica confuzie.

1. RSS trebuie sa-l adaugi in webmaster tools nu in feedburner. In webmaster tools practic il faci pe google sa-ti citeasca continutul. Nu stiu cum ai setat tu RSS. Implicit un client de RSS citeste o data topicurile sau commenturile si apoi ia doar ce e nou. Asta e principiul.

2. Degeaba s-au inscris 2 sa-ti faca RSS. Important e ca google sa intre sa-ti citeasca.
    Uite aici un tutorial de rss scris pentru membrii forumului meu. Multe chestii sunt generale si le poti aplica. http://www.clubromantic.ro/forum/Ajutor-functionalitati/RSS-2045

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sitemap la peste 1 mil de pagini
    De dragoserv în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 12th May 2010, 17:24
  2. Pagini focusate pe o tema sau pagini pentru fiecare subtema ?
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 20th January 2010, 23:21
  3. Mai multe pagini sau ajunge una?
    De c0ntrast în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 11th July 2007, 22:29
  4. multe pagini indexate CONTRA IBL
    De kmedia în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 17th November 2006, 14:13
  5. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 22nd October 2006, 23:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente