are treaba .. stai chill ;) fie pui capul la contributie putin, fie te mai documentezi :) si ai sa vezi ca are importanta mai ales daca ai un blog.
Versiune printabilă
GEEZ! Ar trebui sa puna adminii sau moderatorii un sticky care sa spuna mare si clar "Page Rank-ul nu influenteaza SEO" Cum am mai spus si prin alte parti... E doar un factor care arata ca site-ul respectiv e linkat de site-uri cu PR mai mare, dar nu influenteaza deloc pozitia in SERPs.
Imi place faza asta... Omul iti spune o chestie buna si tu dai cu bata-n balta si continui cu prostia ta spunandu-i sa-si puna capul la contributie si sa se documenteze. As zice sa citesti mai atent de pe forum si alte dati o sa-ti dai seama ce contribuie la SEO si ce nu contribuie.
Ajuta-ma te rog cu o "documentatie" in ce priveste afirmatia ta. Eu inca invat SEO, si s-ar putea sa am destul notiuni intelese gresit :) Promit ca le trimit mesaje si mailuri si alora care m-au invatat gresit ca sa ii trag de ureche.
Stii tu intregul algoritm de calcul al pozitiilor in Google si in alte motoare de cautare de faci o astfel de afirmatie ?
Daca da ... poate esti binevoitor si il imparti cu noi ... daca nu .. afirmatia ta de mai sus este egala cu zero.
Parerea mea este ca Google-ul nu s-ar zbate atata sa calculeze pentru absolut fiecare pagina de pe internet un "page rank" daca acest lucru nu ar conta macar ceva in cautari.
Oricum, si ce ai zis tu si ce am zis eu sunt speculatii, desi ce am spus eu are o logica mai mare decat ce ai zis tu :)
alt destept. apareti ca ciupercile dupa ploaie. S-a discutat atat despre Page Rank, despre structura lui, despre influenta lui, despre faptul ca e doar un indicator al faptului ca site-ul e linkat de alte site-uri cu Page Rank mare si s-a explicat de atatea ori ca un site cu PR0 poate ranka mult mai bine decat un site cu PR5-6 de exemplu.
REPET!!! Se iau 2 site-uri: A si B. Ambele pe o nisa de "insurance" sa zicem
- Site-ul A are backlinks de la site-uri related dar care au Page Rank 0 si implicit si el ia Page Rank 0.
- Site-ul B are doar 3 backlinks de la un site cu jocuri, unul cu muzica empetrei si unul tot asa pe o nisa aiurea... linkuri cu PR mare de la site-uri FARA NICI O LEGATURA cu nisa lui. Daca site-urile alea 3 care-l linkeaza au PR6, el va lua Page Rank 4-5 mai mult ca sigur dar nu are nimic de spus pe nisa respectiva.
Ca sa fac o paralela in viata de zi cu zi, ca tot ai mai dat-o odata in bara cu nu stiu ce contabila. Cum ti-ai alege un contabil bun? Daca 3 mecanici auto spun ca un contabil e bun si alti contabili iti recomanda o firma de contabilitate care sa te ajute tu pe cine alegi? Mergi pe varianta mecanicilor auto nu? Dupa gandirea ta logica, cu siguranta ai merge pe mana lor.
Acum... dupa gandirea ta, StarNET [banuiesc ca ai mai mult de un neuron, desi s-ar putea sa ma insel] ce site rankeaza mai bine dintre cele doua de mai sus: cel care are Page Rank 0 sau cel care are Page Rank 4-5?
Unii chiar nu merita sa invete SEO. Ramai la limitarea ta mentala, ramai la conceptiile tale si la portalul tau info.
Deci .. NU AM ZIS CA PAGE RANK-ul E FACTOR DECISIV !!! CI CA ARE O ANUMITA PONDERE ( fie ea mai mica ) !
Invata sa citesti cu atentie.
Cat despre limitarea mea mentala ? Portal Info are peste 20.000 unici pe zi iar 95% sunt din motoare de cautare.
Nosfer, daca cele doua de care vorbesti tu ar avea pagerank-ul construit pe baza linkurilor de la site-uri cu autoritate din aceeasi nisa (insurance) si daca cele doua site-uri ar avea optimizari SEO asemanatoare, tind sa cred ca cel cu pagerank superior ar avea sanse mai mari sa apara in cautari in fata celui cu PR mai mic. Practic, PR-ul e un mic avantaj, nici pe departe cel mai important insa ar putea sa faca o diferenta.
Cel putin asa am inteles-o pana acum, sunt incepator in ale SEO si mai am multe de invatat.
PAGERANK-ul in cel mai fericit caz ajuta la indexare, crawling si evidentierea unui continut unic.
indexare - un site cu pagerank mare pe index va fi indexat mult mai repede decat unul cu pagerank mai mic (sau 0).
crawling - paginile sunt re-vizitate mai des daca pagerank-ul este mai mare.
continut unic - daca o pagina exista in 10 parti (copiata de 9 siteuri) pagina cu un pagerank mai mare va fi clasata cel mai bine (deoarece trust-ul este cel mai mare pe pagina respectiva, insa se poate adopta si o tehnica black aici, dar nu e cazul).
Asta e parerea mea, nu trebuie sa fie o regula.
Kardinal, banuiesc ca nu ai citit cu atentie postul lui nosfer. Cel cu pr mare se presupune ca are linkuri proaste (el e insurance si primeste de la online games, download mp3), iar cel cu pr mic are linkuri de pe pagini de insurance cu pr 0.
chiar e hilar ca inca mai vorbim de page rank, din punctul meu de vedere mai e bun doar la vandut linkuri si atat
Uite ce parere am eu despre Page Rank.
Felicitari celor care eu depasit momentul "Page Rank-ul e totul", pentru ca PR-ul nu e mare lucru.
Poti vinde PR, dar atunci nu faci neapart SEO/SEM, ci doar "pepiniera/cresa de PR" ceea ce e taxat de Google.
Ar trebui sa va axati pe ranking si nu pe Page Rank.
Lectura suplimentara, ca nu e nevoie sa ma credeti pe mine - stiu cam ce cred unii despre mine -, vedeti seomoz.org/blog/how-googles-rankings-algorithm-has-changed-over-time- How Google's Rankings Algorithm Has Changed Over Time - si observati in grafic Raw PageRank/Link Juice.
Asa ca ar trebui sa va impartiti in cei care fac SEO si nu sint interesati de PR, ci de rank si cei interesati de PR ptr a face bani - dar nu si SEO. :rockon:
nu cred ca a zis cineva p forum ca pr este totul .. cei care au intrat in discutie au precizat ca pr are o influenta si doar atat.
+
am impresia ca nu ati folosit google webmaster tool, altfel nu ati mai vedea dicutia ca fiind hilara. Dragos Nicu a explicat destul de bine care-i treaba. ar trebui sa va dea de gandit daca are sau nu importanta pt bloguri in special
Deci ...
Din moment ce nu stim algoritmul prin care Google pozitioneaza site-urile in cautari orice discutie pe tema "are PR-ul de a face sau nu cu cautarile" sunt doar supozitii ... in cel mai bun caz pareri personale din experienta proprie ..
Ceea ce am zis eu este exact asta .. o parere personala din experienta proprie. Nu e lege .. nu e nimic ... omu a intrebat ceva .. eu am raspuns dupa cunostintele si convingerile mele ...
E ca si cum eu zic "frate ... in Area 51 sunt extrateresti !" iar tu vii si imi zici .. nu nu .. nu sunt .. stiu eu sigur ! Ai dovezi ? NU ! Nici eu ... deci daca nu ai dovezi clare .. nu sari ... respecta parerea celuilalt ... daca ai dovezi clare .. spune-le si le discutam si daca ai dreptate iti dau.
Me out
Cipixxx, nu e vina mea ca nu ai observat ghilimelele si ca citesti mot-a-mot ceea ce scriu oamenii. Am vorbit generalizat, pentru ca daca dau nume o sa vi se para ca am ceva cu voi.
Multi dintre voi cred ca SEO si SEM e o smecherie de a face rost de bani in care nu trebuie sa faci mare lucru, doar sa vinzi/cumperi link-uri.
StarNET, vorbim de experiente personale, observatii si informatii care sint publicate pentru a sti si noi ce se intampla. Din astea poti estima cam la ce e bun Page Rank-ul.
Din moment ce autoritati din lumea SEO-ului englez au reusit sa "decodeze" ceea ce noi nu putem observa sau vedea, e ok sa mergem pe mana lor, asta pana la verificari proprii.
Ca toti romanii ce ne aflam si sintem, in loc sa vedem ideea unei discutii ...ne incurcam in "proceduri", "greseli gramaticale", "prejudecati" si alte aspecte peste care nu putem trece.
Nu vorbim despre persoane, ci despre idei, despre pareri, despre atitudini.
Ps: prin faptul ca am folosit nick-urile voastre in discutie nu am facut decat sa ma adresez voua, nici decum voi ati fi subiectul celor scrise.
Hai sa nu stricam un topic si sa discutam un subiect si nu o persoana.
Multumesc.
StarNET, poti sa iti dovedesti oarecum afirmatiile? Le faci pe baza vreunui studiu? Ai vreun site unde crezi ca a influentat in SERPs Page rankul paginilor lui?
Sunt bune parerile pe un forum ca seopedia, dar pana la un anumit punct. Daca ne-am da toti cu parerea, fara sa avem nici macar o baza sau vreun mic studiu inainte, nu cred ca am ajunge nicaieri. Eu zic ca, daca vii si dai un raspuns intr-un thread, esti dator macar moral sa fii tu sigur ca e asa (cat presupune siguranta in SEO), nu sa iti spui o parere, care poate mai si contrazice pe altcineva, si sa bagi omul in ceata. Eu cel putin ma astept ca cine imi raspunde la o intrebare sa fie sigur de ceea ce zice, pentru ca altfel risc sa ma incurce rau, in loc sa ma ajute.
Sper sa nu il consideri un atac persoanal. Departe de mine gandul asta.
Asa ca revin cu prima intrebarea? Ai vreo baza in care faci afirmatia de mai sus?
PR-ul are o valoare foarte scazuta sau inexistenta. Desi mi-a scazut PR-ul unui site, rankez cu el pe prima pozitie pentru o cautare destul de frecventa. Si asta numai pentru ca am luat site-ul la "puricat" si i-am refacut optimizarea on page.
Cu PR1 rankez lejer in fata unor site-uri cu PR4, PR5.
Hai sa o luam altfel si sa imi demonstrez punctul
2 pagini absolut indentice, aceleasi numar de link-uri, acelasi continut, aceeasi vechime, etc ... doar pagerank-ul diferit .. unu PR2 si unu PR3 ... care credeti ca se claseaza inainte ?
Cu asta .. "i rest my case"
PR-ul ( dupa parerea mea si din experienta personala ) are o cota parte in calculul pozitiiilor ... fie ca e 0,1% fie ca e .. 10% ( nu am nici cea mai mica idee si orice speculatie ar fi inutila ) ...
Sanatate si virtute :)
StarNET, am auzit exemplul asta fictiv de atatea ori incat cand il aud imi vine sa borasc. :goth:
De ce? Pentru ca nu exista pagini "absolut indentice, aceleasi numar de link-uri, acelasi continut, aceeasi vechime, etc" si ca de obicei oamenii se folosesc de exemplul asta ca sa gaseasca un raspuns si o satisfactie la ceea ce nu exista.
In momentul in care ai astfel pagini ...ai automat duplicate content, ceea ce nu e chiar ok in ranking. Doar o pagina o sa fie mai relevanta si deci doar una e luata in calcul, fiind identice Google nu o sa considere valabila decat pe cea care are mai multa autoritate.
Deci nu e relevant exemplul tau. :rolleyes:
Parca erai pe practica si nu pe filozofie ....accepta si tu ce zic altii care fac practica si nu vorbesc doar ca sa se impuna intr-o discutie.
Vezi graficul de pe Seomoz si lamureste-te singur.
Cand se anunta un nou update? Stiu ca multi zic ca nu conteaza dar sunt curios. Chiar vreau sa vad daca creste si daca are vreo importanta la SERP.
Nimeni nu stie cand vine urmatorul. Cred ca pe la sfarsitul lui iunie-inceputul lui iulie. Importanta la SERPs - f scazuta inspre nula (opinie personala).
1. Nu se anunta. PR Update vine totdeauna pe neasteptate... cam odata la 2-3-4 luni.
2. Am pagina cu PR0 pe primul loc pentru anumite cuvinte si am pagina cu PR4 care abia daca apare pe prima pagina. Din cate am observat PR nu prea influenteaza pozitia in SERP.
Urmatorul PR update nu se stie daca va mai avea loc... vine vorba prin targ ca Google vrea sa renunte la orice aspect care provoaca confuzii in randurile utilizatorilor...
Vorba asta se tot aude de vreo 2 ani si pana acum n-au renuntat. Parerea mea este ca daca renunta la PR vor lua avant vanzarile de link-uri. Acum se cumpara link-uri pe baza de pr ( in 90% din cazuri ), prea putini sunt interesati de traficul site-ului, vechimea lui, etc. Fara pr, cei care-si doresc promovarea site-ului se vor uita si dupa alte lucruri....
Si eu citii pe hotnews ca Google vrea sa renunte la PR , pentru ca poate crea confuzii in randurile utilizatorilor , dar m-as mira sa se intample asta prea curand , deoarece Google trebuie sa vina cu ceva care sa inlocuiasca PR .
Nu cred ca Google va renunta la PR, il foloseste deja de mult timp, mai mult ca sigur va ramane si in continuare.
Ca tot vorbeati de faptul ca Google renunta la PR... tocmai ce s-a facut update!
:) Si la mine a fost de bine!
Da, si eu confirm miscari de PR la siteurile mele ...majoritatea in sus
Tocmai am remarcat si eu ca am pr 2 la blogul personal, care e foarte nou de-altfel :)
Si am verificat si alte site-uri, si pot confirma ca a fost PR update.
se confirma update-ul
din pacate nu cu vesti prea bune pt mine :)
Cred ca mai degraba este un pr update pentru site-urile noi. Tot ce a fost nou si avea mai mult de o luna a primit pr... la restul de site-uri, nu prea vad miscari ( deocamdata ).
La mine a reusit sa ajunga de la PR4 la PR0, eu nu mai inteleg nimic :)), ma dau batut.
la mine a fost o bucurie acest update-> de la 3 la 4.
pr 3 lalalalala party time :D
Same here... PR 3 pe 2domenii, si PR1 pe un site cu o singura imagine si un link.
Nu e cazul de party... cel putin pana nu se termina update-ul ;). Plus ca observ o scadere a back linkurilor... cea ce e destul de grav.
e posibil sa nu se fi stabilizat toata treaba si sa se revina asupra PR-ului?
cat dureaza update-ul, adica cand putem fi siguri ca s-a stabilizat?