da ceva se intampla kleampa
un site pe care aveam un link a scazut de la 7 la 4
Versiune printabilă
da ceva se intampla kleampa
un site pe care aveam un link a scazut de la 7 la 4
cred ca te referi la IBL-uri nu la PR. :rolleyes: .....iar nr. poate sa fie direrit..
e vorba de PR metrix1977
ceva s-a intamplat cu siguranta
Eu nu am observat nicio schimbare pana acum.
nu s-a schimbat nimic.....
nu s-a intamplat probabil la scara larga
dar google a facut ceva corecturi pe .com cel putin.
Aveam un link cumparat pe indexul unui site cu PR 7
A scazut la 4 .
De asemenea toate paginile interne ale siteului respectiv aveau PR 5-6
Toate au scazut la 3-4
Stiu ce vorbesc
Corecturi de genul asta se fac mereu, nu este vorba de un page rank update.
probabil site-ul respectiv a fost penalizat.
si eu am avut o scadere la sanecitim.ro de la 4 la 3. Este posibil sa fi fost o penalizare din cauza vanzarii de linkuri?
salutare Emil, multam de reply.
Oricum este curioasa aceasta cadere, deoarece am mai adunat cateva linkuri de calitate(zic eu) de la ultimul update. Va trebui sa muncesc mai mult :)
si ca tot vorbeam de disparitia lui va anunt ca tocmai s-a facut update de page rank. Nu ca ar conta prea mult, dar vad in general cresteri la site-urile mele.
La un site nou am primit PR4. Ultimul PR update cand fusese ? Au respectat termenul de "cca 3 luni" cum ne obisnuisera ?
Eu n-am remarcat nimic. Legat de ultimul page rank, cred ca a fost acum vreo 5 luni, dupa ce au fost cate 2 tot la o luna distanta. S-ar putea sa ma insel, dar eu asa tin minte.
Legat de scoaterea lui, au fost doar speculatii... nu-l vor scoate.
LEdit: draci sa-l ia de PR. Am pierdut o unitate fix la singurul site unde ma interesa. asta e, crestem la urmatorul :)
la mine au ramas ambele la 3. Trebuie neaparat sa le ridic la 4 :)
pentru mine un site a urcat 1 punct
Mda, a inceput iar agitatia cu cine are PR-ul mai mare...
La un site important a scazut cu un punct, la altul a ramas la fel, un site nou a primit PR1 iar un alt site nou e in continuare unranked...
nu observ modificari la siteurile cu pr mare. decat la cele de nu aveam, unde a crescut.
oricum nu sa terminat si cel mai probabil o sa fie rectificari. ar fi prea frumos sa ramana asa :))
Eu nu vad absolut nici o modificare, nici in bara nici Search status.
Eu am primit PR3 la Web Copy, dar cel mai fain lucru e ca am Google Sitelinks. :)
Super. Am luat PR3 la un site de jocuri (la care chiar am lucrat ceva) si tot PR3 la un blog la care nu am adaugat nimic un an si ceva.
Felicitari Cathubodua & remuser!
Oameni buni, nu inteleg de ce va gitati atat la fiecare pr update, nu inteleg de ce cumparati linkuri cu pr (de ce vindeti linkuri cu pr stiu). Va ofera ceva acest page rank?
Nu nu ofera nimic, tot ce conteaza este pozitia pe care o ai in sherps, pozitie care nu are nicio legatura cu page rankul.
Cateodata am impresia ca intelegeti cu totii lucrurile astea, dar atunci cand vad anunturi cu vanzare linkuri pr 4, cumparare linkuri pr 4, sau posturi de genul "stiti cand urmeaza urmatorul pr update", sau "am sanse sa primesc pr la urmatorul update" sau "oau, am primit pr 3, de-acum o sa-mi treaca acneea, o sa ma impac cu prietena, o sa am bani de un trai mai bun, toate probleme mele or sa dispara si voi trai fericit pana la adanci batraneti" imi dau seama ca nu am ajuns nicaieri, nu putem depasi acest lucru, nu putem privi mai departe de acest page rank, cu regret o spun, dar pentru multi seo-isti de la noi "paigi rancul" este cheia.
Sincer, mi-am facut cont pe seopedia ca sa vorbim despre seo adevarat, nu despre page rank.
Numai bine!
Cat dureaza acest update de PR ?
@ Rares - stii care e parerea mea despre Page Rank?
PR-ul este bun pentru prosti, prosti care pun botu. E bun daca vrei sa vinzi linkuri si "desteptul" pune botul la un link cu PR mare chiar daca site-ul respectiv nu are nici 10 unici/zi, e bun la link exchange cand oamenii nu vor sa schimbe un link decat daca ai Page Rank. e bun sa te dai mai interesant ca ai luat nu stiu ce PR and so on.
Eu din link sale am facut in trecut cateva mii de $, dar nu as cumpara in veci un link cu Page Rank pentru seo. Mai degraba cumpar un link cu PR0 de pe un site cu traffic si alexa bun si mii de pagini indexate din aceeasi nisa, decat unul cu Page Rank bun, traffic ioc si doar cateva pagini indexate.
Page Rank for SEO equals zero, at least for me.
Voi cu ce verificat PR-ul? stiu ca era un addon pt firefox stie cineva cum se numeste? Sa vad si eu ce minuni s-or fi intamplat
@Rares, Nosfer: Corect, pana la un punct.
Toolbar PR-ul este mai mult un "premiu" de la Google (sau o scatoalca, dupa caz). PageRank-ul real este unul dintre factorii din algoritmul dupa care Google aranjeaza rezultatele in SERPs. Nu putem fi siguri mie-n suta ca nu conteaza, eu as zice ca fiecare factor are importanta lui.
@sht3fu: Iti poti instala Google Toolbar sau SEOBook Toolbar pt a vedea PR-ul.
Stiti cum vad eu PR-u ?
Ca un fel de confirmare ca ceva fac bine la site-ul meu ... asta e parerea mea.
Ca ajuta, ca nu ajuta, ca influenteaza pozitiile sau ca nu ... mai mult sau mai putin important .. bla bla ... ideea e ca Google-u atesta intr-un fel calitatea site-ului ...
In alta ordine de idei ... am primit si eu 5 pe un site ( aveam 4 ) .. iar pe altu deschis de o saptamana am primit 0 de la unranked ... deci e ok :) .. alte modificari la alte site-uri nu am avut
la 1 website a ramas la fel,la 2 a crescut de la 0 la 2,iar la alt website e 0 ca e nou :(
Cred ca mai important este update-ul de IBL's care a avut loc in acelasi timp.
Google se joaca cu proprietarii de site-uri :) Update-ul de acum este un cadou macabru de Halloween... in majoritatea cazurilor page rank-ul a crescut... fara nici o explicatie...
Si ca sa vedeti ce jucaus e uitati-va la numarul de IBL-uri: e de cel putin de 3 ori mai mic decat inainte...
Ia sa vedem pe cati decapiteaza Google pana la sfarsitul anului...
adevarat tataraseni
mi-au scazut ibl-urile pentru un site la care lucrez de 4 ori.
in schimb mi-a crescut pr-ul de la 2 la 5 chiar daca in sinea mea speram la un 6:P:P
dar e bine si asa mai ales ca in ultima vreme am remarcat si o crestere constanta a traficului
hehe:) la 2 siteuri am crescut de la pr1 la pr3 si de la pr3 la pr4 :)
danke Google.
la mine cresterea de pr a adus si o crestere in serps
i'm so happy:D
l.e. siteul care a luat pr 3 a luat pe 50% din pagini gen root/category pr3
Vezi cu asta mult mai multe decat pr
SI totusi cum ?
Am facut schimb de linkuri cu cateva site-uri mari, am promovat mai mult site-ul, am mai eliminat din linkurile externe.
De la pr 2 la 0 :|
Dar vizitele si backlinkurile mi-au crescut... credeti ca ma va afecta schimbarea asta ?
Pai link exchange-ul nu e neaparat un lucru bun :)
De afectat nu te afecteaza faptul ca ai ajuns la pr 0 (in serps), numai ca cauzele care au determinat stergerea PR-ului ar putea determina si o cadere in serps.
La mine a cam ramas constant, doar la un site nou am luat PR 2, in rest este bine pentru ca traficul creste constant
un site proaspat de o luna a primit page rank 2 de la 0
si alt site cu vechime, o scazut de la pr3 la 2
nu mea prea placut ultimul update de la Google :) dar cred ca asa au facut ca sa nu mai bagam de seama page rank-ul oricum numi bat capul cu el deja. Cine vrea Linck ;) stie sa se uite si la altceva.
Inca n-am observat nicio scadere in serps.
Sunt surprins ca am un site ce nu a fost online o perioada, apoi l-am pus online si am avut crestere de la pr 1 la pr 3. Iar asta de la pr 2 la pr 0 :| este un site vechi, vizitat si pe care l-am promovat si cu cateva LE de pr 4,5.
La cat timp se face urmatorul update de pr ?