felix nu cred ca au importanta reclamele Adsense pe index. Uite un exemplu, Puștiu`s blog este un blog pe care il urmaresc de ceva timp si cand am intrat acum pe el avea PR6 si cateva post-uri au PR 4.
PS: Are reclame Adsense pe index.
Versiune printabilă
felix nu cred ca au importanta reclamele Adsense pe index. Uite un exemplu, Puștiu`s blog este un blog pe care il urmaresc de ceva timp si cand am intrat acum pe el avea PR6 si cateva post-uri au PR 4.
PS: Are reclame Adsense pe index.
Site-ul a fost inregistrat in noiembrie 2010 si pus sus in ianuarie.
Am verificat linkurile si exista o explicatie pentru valoarea ridicata a PR-ului: doua PR6 dofollow, un pr6 nofollow, vreo 5 pr5, cateva PR4, PR3 + 1 gov. pr3. Linkul nu il pot posta. Nici macar pe privat. Nu am chef sa vad toate paginile alea spamate. :))
Se pare ca azi a fost update la pagerank, frumos nu ? Domeniul blogului meu, cel din semnatura, exact azi a facut un an si exact azi a ajuns de la pagerank 0 la pr3. Citeam undeva ca s-ar putea ca acest update sa fie trecator, ca cele din ultima vreme adica azi pr3 si poimaine 2 sau deloc, au mai fost cazuri. La voi au aparut schimbari ?
Eu cred ca este o greseala ceea ce se intampla cu acest update sau nu este versiunea finala.
Este aproape de neimaginat ca un blog dofollow ca personal-trip.com sa ajunga de la PR 4 la ****PR 7**** iar personal-trip.com/director-web/ de la PR0 la PR5 si personal-trip.com/articolul-tau/ de la PR0 la PR5 . Va dati seama ce aberatii :O:O:O:O Cum sa aiba PR7 ca Google.ro cand are niste backlink-uri... O parte din site-urile vechi cu autoritate au pierdut PR; site-urile/blogurile cu PR mare de pe dofollow.ro pierd PR in masa(cu mici exceptii mi se pare normal). Dar nu mi se pare ok ca unele bloguri sa creasca de la PR0 la PR4, PR5 brusc. Este ceva ciudat, sunt prea mari fluctuatiile. Voi ce parere aveti?
Google PR Fail!
cred ca va fi corectie zilele urmatoare, SAU s-a schimbat mult algoritmul. Cei care citesc de pe afara, poate gasesc niste opinii mai destepte.
Priviti aici :))
personal-trip.com/site-review - **********PR6*******
personal-trip.com/playlist *********PR5********
personal-trip.com/contact ********PR5********
Pentru mine este inexplicabil...:O
WTF. Ce porcarie mai e si asta? Pr 7? De pustiul stiam si eu, am vazut acum paginile au pr4 cateva articole pr 4, blogul are pr6 zoso are pr4, sa mor daca inteleg ceva.
Chiar este ciudat, My Flash Fun - Homepage a luat pr1 la fel si alte domenii doar cu index.html pe ele. Bug... nu cred. Posibil vor sa testeze cine vinde link-uri si cine nu. - Cred! :D
cine mai are PR 6 / 7 si vrea sa vanda linkuri/advertoriale? PM me.
Si eu am trecut cu un site din noiembrie 2010de la pr0 la pr 2. Ibl-uri am doar din directoare si bloguri (e adevarat ca unele cu pr mare) insa nu am prea mult text pe site (mai mult imagini). Mi se pare cam mult direct pr 2 (nu ca m-as plange :) ).
personal-trip.com 180 backlinkuri yahoo, pagerank 7
google.com 400 milioane de backlinkuri yahoo ,pagerank 9
Cel mai ciudat este ca google a degradat propriul pagerank.
Poate o sa fie corectie in urmatoarele zile...
Eu am sarit de la 2 la 5 cu site-ul de retete culinare,
un blog picat la 3 in februarie acum si-a revenit la 4,
un site de filme a primit 4,
reteteslabit a primit si el 3.
un site auto pe .com a primit 2
Paul, normal ca ai sarit, daca ai scos toate linkurile partenerilor fara macar sa-i anunti. Nu-i frumos ce ai facut sa stii. Ai pm!
Rares ai pm. Nu am scos linkurile partenerilor, doar ma dispera tema aia.
O chestie misto pe care am observat-o in wmt, desi s-a facut uptate pr-ului, nu s-a facut inca ibl update.
Ieri cand am verificat PR-ul Google.com avea 10/10 iar cel pe .ro avea 7/10. Vad ca azi are 9/10 pe .com deci ceva ceva se misca si cred ca in minus.
haha !!! google.com + youtube.com PR9 ... facebook.com PR 10. Epic fail or not?
Vor sa arate si ei ca sunt corecti ;)
Sunt sigur ca am vazut 10/10 spre seara pe la 9 cred...stiu sigur ca avea 10 ca vorbeam cu mine in gand si injuram:D
Mi-a scazut PR de la PR 4 la PR 3 la unul din site-uri, care ar fi cauzele pentru ca backlink-urile si nr de pagini indexate au crescut?
Mersi.
Inca de la update-ul precedent am banuit ca ceva s-a schimbat in algoritmii de calculare ai PR-ului. Update-ul de ieri (sau cand a fost) mi-a confirmat asta. Stie cineva cu aproximatie care sunt factorii care conteaza acum pt PR, pt ca e clar ca nu mai conteaza asa de mult nici numarul nici calitatea de backlinkuri.
Este posibil ca, continutul copiat (asemanator) sa fi fost cauza acestor scaderi de PR?
Offtopic: Lasand la o parte fail-ul celor de la google ... cam multa vorbaraie intre multa lume care prin alte topicuri sustin sus si tare ca PR nu conteaza :)
Ontopic: google.com si youtube.com merita 10 ... la cate link-uri are youtube spre el ... allah damn it ... parerea mea e ca sigur va veni un nou update cat de curand ... nu are cum sa lase asa ...
Google as schimbat iar algoritimul, sunt mult mai atenti acum la continutul copiat. mai mult, daca ai backlinkuri de la pe siteuri care au continut copiat, penalizarea te afecteaza si pe tine. asa ca atentie la calitatea backlinkurilor
Interesant, la mine arata la google.com PR9
Apropo, vad ca si acest forum a fost afectat negativ. Din cate tin eu minte, Seopedia avea PR4, acum are PR3. Google s-a prostit. Am observat multe site-uri si bloguri de calitate si destul de vechi care au fost afectate negativ.
Am observat ca majoritatea site-urilor care "vand" linkuri sau "contin" multe linkuri, au PR mai mic. De la pr7 la pr4 de ex, e diferenta enorma!!!
Seopedia este in fiecare pagina indexata, o "lista" de linkuri, din care majoritatea linkuri Externe.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Urmeaza un PR update la PR update, cel putin asa cred eu ca e logic.
Sa presupenm ca ai un site care are catre tine :
1. pr9
3. pr8
1. pr7
100. pr6
....
...
Dupa update:
pr9 devine pr8
pr7 devine pr4
pr6 devine pr4
....
....
Implicit in algoritm, pr-ul tau nu este real, asa ca mai e necesar un Update la Update.
Exista caz concred de pr8 "cazut" la pr6, fara nici un motiv, si in o luna, urcat la loc la pr8. Asta ma face sa cred, ca dupa primul update, urmeaza recalcularea, care poate dura 1 luna sau 6:).
Algoritmul Google este foarte complex pentru a trage direct niste concluzii. Nu stim daca este neaparat o greseala. Poate fi vorba si de o schimbare majora a algoritmului. Aveti ceva reactii de pe site-uri de specialitate din afara?
PR este calculat si updatat intern de google in mod continuu si actualizat extern la anumite intervale, deci PR real al siteurile se modifica intern tot timpul, nu poti spune ca au scazut sau urcat exact in momentul update-ului.
Cred ca la unele site-uri a fost prea darnic, zoso.ro de la PR5 a scazut la PR4, nu cred ca se justifica, ai statea bine cu 5 si chiar are valoare