La cat de mult s-a avantat lumea sa cumpere si sa vanda link-uri, presimt ca se lasa in curand cu o serie de penalizari in masa. Sa vedeti atunci bani irositi...
Versiune printabilă
La cat de mult s-a avantat lumea sa cumpere si sa vanda link-uri, presimt ca se lasa in curand cu o serie de penalizari in masa. Sa vedeti atunci bani irositi...
Cumparatul de linkuri a fost la fel de avansat si pana acum. La fel si penalizarile. Nu are cum sa fie pe viitor penalizari mai mari sau mai mici. O sa fie la fel ca si pana acum. :))
Si daca s-ar renunta la conceptul de PR linkuri tot se vor vinde/cumpara.
Crezi ca sta careva sa ia site-urile la rand sa vada care vand sau nu linkuri. Si daca ar sta ti se pare ca ar fi usor de depistat care sunt linkuri vandute si care sunt puse gratuit.. Tot pe formule de calcul combinate cu eventuale sesizari se bazeaza si acest mecanism de penalizare.
apropo de update ... azi am observat ca pe o pagina secundara am primit PR5, iar pe pagina principala PR4 ... bine .. stiu de ce ... ca am facut niste LE-uri cu acea pagina din dorinta de a o ridica, dar adevaru e ca nu prea am mai vazut astfel de cazuri ... pagina secundara cu PR mai mare decat pagina principala ( domeniu.tld/ )
Anomalii mari la google
M-am trezit ca un site de al meu care avea doar 3 link-uri amarate fara valoare din directoare si care pana acum 3 saptamani nici nu avea continut, a capatat PR3, sincer nu imi explic, astazi m-am uitat pe el sa mai fac ceva la el si am crezut ca am eroare de la bara google
O persoana cat de cat initiata stie sa aprecieze valoarea unui link. Dar restul....
Eu am avansat de pe PR2 la PR3 pe un site,si de la PR1 la PR3 la altul. In trafic din pacate nu sa schimbat nimic :(
Nici nu o sa se schimbe daca te bazezi doar pe ce spune PR
De ce crezi ca PR iti aduce trafic. PR este unul dintre sutele de factori. Nu din cauza PR nu ti-a crescut traficul. Analizeaza mai atent ceea ce se intampla cu site-ul tau, spre exemplu uita-te in webmaster tools ca sa iti faci cateva idei.
O zi buna:P
legat de modificarile google :
in ultima saptamana mi se pare doar mie sau ati remarcat si voi schimbari majore in SERP?
adica modificari de pozitii, in principal url-uri cu vechime au urcat peste alte rezultate ale unor siteuri mai noi.
ati remarcat trendul??
te contrazic.
ok. poti te rog sa imparasesti ce trend ai observat tu?
Nici unul, am cateva siteuri noi, maxim 4 luni vechime care au crescut foarte bine, subliniez foarte, ca sa intelegi ca nu ma refer la long tails si nise cu 100 cautari.
Siteurile vechi nu au avut nici o crestere/descrestere in serp dupa pr update.
ok, nu ma refer doar la PR update ci la toate schimbarile care s-au intamplat recent: pr update, +1, google plus ...
si am niste domenii .ro cu doar ~1 luna vechime, care cresteau frumos si usor usor, dar de 1-2 saptamani - de la modificarile google- au inceput sa apara sus domenii (pagini mai corect spus) care singurul avantaj (la care eu ma gandesc) este vechimea lor.
la acest "trend" ma refeream cand am intrebat daca a mai sesizat si altcine - ca sa il faca deci un trend sau e doar situatie punctuala pentru cazul meu de fata.
suntem pe topicul "Google Page Rank update", la asta m-am referit.
Mie mi-a dat in cap la cel mai important cuvant cheie cu 19 pagini, de pe pg 3 pe 22.
Iar la al doilea m-a trimis de pe locul 7 pe pg 3!
Nu stiu daca e efectul lui panda sau vre-o penalizare.
Orice site nou, in primele zile de viata este avantajat de google si are un oarecare avant. Dupa o vreme siteul de stabilizeaza si daca nu faci modificari poate scadea rapid. Daca te ocupi de el inca din prima faza nu observi diferenta, dar daca il lasi in paragina vei vedea ca acel avantaj tine doar o vreme.
PR update, astazi de la ora 18.00. Si cu bune dar cu mai multe rele:)
Incredibil ! :angry:
Ne putem astepta la orice
Doamne Ajuta!
mda. se pare ca sunt ceva rectificari; in jos :))
era prea frumos sa fi fost adevarat
pachetul ala pe 1 an cu pr7 ala de era aproape e moka s-a cam dus :)
ce-i drept si pr 5 meu s-a duc in 4
Eu inca nu vad nici o modificare pe nicaieri.
forum.seopedia.ro a revenit la 4 ... au luat teapa cei care au cumparat link-uri pe site-urile care au primit PR mare probabil si-au luat o mica teapa...
Intr-adevar, am vazut ca a cam scazut PR-ul pentru unele site-uri... Oricum, PR 3, PR 4 e aproape irelevant, parerea mea. Eram sigur ca va urma un update al PR-ului, deoarece erau site-uri care au primit PR stupid de mare:D
google.com pr 10 :p
Si eu am un blog care a crescut nejustificat, iar acum a revenit la normal.
La mine în mare parte numai scăderi. La începutul săptămânii trecute unul din site-urile mele avea PR3. Joi-vineri avea PR1. De ieri are PR2.
a fost o efervescenta a vanzarii de linkuri intre timp, fericiti cei care nu au cumparat pe 1an :)
Am ramas cu PR2 dar mi-au plecat toate backlink-urile (nu cele din wmt).
.. sau cumva a fost un test pentru vedea cum evolueaza link building in functie de PR, si in felul acesta sa ”taxeze” unde este cazul ? :whistle:
sa nu urmeze penalizari...
Acum am vazut si eu aceste corecturi care erau de asteptat, nu stiu daca au fost erori ce au fost corectate sau erori intentionate pentru a testa ceva. La mine sa cam revenit la valorile de la update-ul de anul trecut in mare parte
Mie din păcate, la ultimul PageRank Update, PR-ul a scăzut de la 3 la 2 la un domeniu .ro :(
Luat de pe pagina universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi....Citat:
Prietene, tu stii ce-i ala PR ? Cred ca nu cunosti notiunile elementare din cadrul unui site. Daca tu ai PR 0 si faci un post despre fete, iar eu am pr 5 si fac acelasi post, cine va fi primul in lista de la google ? Eu.
Viitoarea generatie de SEO-isti. :))
Nu se ofera nimeni sa-i dea un job, ceva? Ca stie baiatul.
Daca era fata, poate primea oferte de .. job. Kind of blow one :)