Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: eu trimit spam? sau virusi?

ibis este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    4th September 2006
    Locaţie
    Bugibba
    Vârstă
    45
    Posturi
    215
    Putere Rep
    34

Implicit eu trimit spam? sau virusi?

Ca multi altii, am mai multe adrese de mail, cred ca vreo 10 - 15. Dar numai doua din ele sint utilizate zilnic. In urma cu citeva secunde, poate un minut, pe una din cele doua am primit un mail care contine si virusi. Culmea, este trimisa de la cealalta adresa a mea de mail. Va dati seama ca nu trimit eu mail-uri, mai ales cu virusi, si mai ales tot mie!!! cine stie cita lume a mai primit... Si normal, toti ar trebui sa ma acuze ca eu fac spam, sau mai cine stie ce...

lvl100 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    4th December 2006
    Posturi
    41
    Putere Rep
    34

Implicit

Probabil ai vreun vierme ceva. Astia obisnuiesc sa adune toate mailurile care le gasesc pe calculatorul infectat si sa se trimita in continuare la ele.
    Urmareste si tu de pe ce Ip au fost trimise mailurile.

doci este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st March 2007
    Vârstă
    51
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Aproape toti virusii actuali cauta adrese in address book si diverse alte fisiere de pe calculatorul infestat, dupa care se auto-trimit la una din adresele gasite acolo punand in From o alta adresa gasita. Adica virusul provine de pe calculatorul cuiva care cunoaste ambele adrese. Headerul From este extrem de usor de falsificat, te poti da drept oricine folosind doar Outlook Express - chiar si pe ala din Win95!

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Nu tu ai trimis.

Ce s-a intamplat este asta: Alte persoane care au PC-ul infectat, si care au adresa ta in adress book la clientul de e-mail, au trimis acel mail.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

tataraseni este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    41

Implicit

Si eu primesc de vreo luna tone de spam infectat pe zi cu chestii de genul : Ti-am vazut poza pe net, chiar esti tu !, Sondaj antimanele, Am gasit solutii la concediu ! si cel mai adesea la destinatar apare un anume Rosca...

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st March 2007
    Vârstă
    51
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de tataraseni Vezi Post
    Si eu primesc de vreo luna tone de spam infectat pe zi cu chestii de genul : Ti-am vazut poza pe net, chiar esti tu !, Sondaj antimanele, Am gasit solutii la concediu ! si cel mai adesea la destinatar apare un anume Rosca...
    Virusi cu mesaje in romana sunt rari, dar exista. De ex. celebrul virus antimanele, care a avut un succes neasteptat pentru ca victimele au crezut ca virusii stiu numai engleza.
    Unii clienti de mail (de ex. Outlook Express) obisnuiesc sa mascheze adresa de mail daca exista nume real. De ex. daca la To: apare
    Rosca <adresa_ta_de_mail>
    atunci O.E. o sa scrie numai Rosca la sender.

ibis este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    4th September 2006
    Locaţie
    Bugibba
    Vârstă
    45
    Posturi
    215
    Putere Rep
    34

Implicit

La mine era un mesaj in engleza, din cite tin minte, dar, oricum, a fost ciudat, ca sa nu spun haios, ca am ajuns sa primesc spam de pe alte adrese de-ale mele...
    Acum, macar daca as sti din ce calculator au fost luate, sa avertizez respectiva persoana...

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st March 2007
    Vârstă
    51
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

E un pic de munca de detectiv sa determini de unde au fost trimise, si nu-i sigur ca poti obtine un rezultat relevant. Fiecare server de mail prin care trece un mesaj pune un header Received la inceputul mesajului (ca un fel de stampila postala), asa incat aceste headere sunt aranjate de la cel mai recent la cel al originii. Deci adresa IP a originii ar trebui sa fie in ultimul header Received.

Adresa aia insa nu spune prea multe de obicei. Ar putea fi falsa - pusa chiar de virus inainte sa se trimita, sau poate fi adresa externa a unui router NAT in spatele caruia sunt zeci-sute de calculatoare distincte. Daca mai ai vreunul din mesajele alea poti sa postezi headerele aici, inlocuind adresa ta si orice alte chestii personale cu *** sau altceva de genul asta.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. SPAM+virusi de la itbox.ro
    De -Rares- în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 28th April 2010, 15:55
  2. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 19th February 2009, 14:21
  3. Virusi pe site
    De EPoX în forumul Utile
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 1st April 2008, 20:04
  4. "you have a new Greeting!" ... si virusi la greu :)
    De miealex în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 19th May 2007, 21:41
  5. Primii virusi pentru Vista !
    De Toto în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 7th October 2005, 02:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii