Da, am primit si eu de la ei parca pe un site. Incearca si ei sa faca email marketing, ca tot sunt atatea "oferte" cu milioane de adrese de mail din romania la super pretul de x RON. Acuma na, nu stiu daca e spam sau nu. Nu stiu exact legea, dar cred ca e ceva de genu: daca adresa ta de mail e publica undeva, pe un site, atunci oricine practic iti poate trimite mail, dar este obligat sa aiba si link de unsubscribe, pentru a nu mai primi mailuri de la ei.
Am vazut ca unii zic sa dai reply la mesaj cu subiectul "dezabonare", "unsubscribe" sau ceva de genul. Nu stiu daca asta este legal, cred ca ar trebui totusi sa fie un link si sa fie ceva automat, nu sa dai reply la mail sau cine stie ce alte magarii de genul. Probabil ar putea sa ne ajuta cu ceva mai multe informatii cei care au facut astfel de campanii de email marketing.
LE: si din moment ca zici ca ai dat reply si a dat delivery failed, inseamna ca nu poti sa te dezabonezi de la ei si atunci asta clar este SPAM si eventual ar putea confirma asta cineva cu mai multe cunostinte din domeniu asta. Era un coleg pe forum parca cu ceva mai multe cunostinte legate de legislatia din romania, dar imi scapa numele acum
Am gasit un articol interesant pe avocatnet Ganduri pentru birou: Ce risc daca trimit emailuri comerciale nesolicitate?
Cod:
Potrivit art. 9 alin (2) din din Hotararea guvernului 1308 din 2002, privind aplicarea Legii privind comertul electronic, furnizorul are obligatia de a implementa o procedura gratuita, accesibila inclusiv prin mijloace electronice, prin care destinatarul sa poata sa isi revoce consimtamantul
Din moment ce tu nu te-ai putut dezabona, asta e clar SPAM si incalca legea comertului electronic