Cred ca ar trebui sa facem o discutie serioasa despre ce inseamna un domeniu bun .Cu ceva timp in urma un membru al forumului a intrebat pe un alt membru care-si scosese domeniul la vanzare , de ce e bun domeniul lui ...acesta i-a raspuns ca..."asa e el , in sinea lui " .
Dincolo de aspectul amuzant al situatiei , eu consider ca ar fi util sa incepem o discutie referitoare la datele tehnice ale unui nume de domeniu in romana . Chiar si la un concurs de frumusete feminina , cu toata subiectivitatea si gama diversa de opinii , se tine cont de anumite "date tehnice" ( inaltime , talie etc ) .
In cazul de fata , intrucat este vorba de o vanzare pe care nu vreau s-o influentez in niciun fel ,eu nefiind nici in postura de vanzator si nici de potential cumparator , am sa fac urmatoarele doar urmatoarele remarci :
@Dragos Nicu , intr-adevar faptul ca domeniul este disponibil pe alte extensii , in cazul de fata .org , .net, .info , .eu , nu este in favoarea vanzatorului ( cumparatorul avand o gama larga de optiuni ) , dar asta nu inseamna ca intre un domeniu .com si restul extensiilor generice nu pot fi diferente semnificative , in unele cazuri chiar foarte mari . Intr-o vreme se spunea ca raportul valoric intre com:net este de 14:1
Oricum, diferenta valorica intre extensii este cu mult mai mare decat diferenta data de importanta lor in SEO (care este relativ mica ) .
-despre AnuntRapid.com nu vreau sa ma pronunt daca e bun sau nu , ci dau doar cateva date despre domeniu care sunt importante , cred eu , in tranzactionarea lui . Traffic Rank in Alexa pentru AnuntRapid.com este 3,625,507 ( domeniul neavand continut propruzis pe el ) , iar numarul de cautari globale exacte in Google petru anunt rapid este de 140
Desigur conteaza si competitia , CPC etc
Am facut aceasta interventie in speranta ca toti ce posteaza intr-un thread de vanzare de domeniu ( vanzator sau potential cumparator ) sa vina cu argumente tehnice . Pana acum singurul argument pe care l-am vazut este cel al disponibilitatii pe alte extensii .