Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Transfer domeniu .ro de pe SEDO

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    51
    Posturi
    1.343
    Putere Rep
    45

Implicit Transfer domeniu .ro de pe SEDO

De cateva zile am licitat un domeniu .ro pe SEDO, am ajuns la un numitor comun cu vanzatorul si am transferat banii prin escrow la sedo, im cont imi apare plata transferata, nu stiu daca cei de la sedo stiu ca domeniile .ro se transfera cu acel formular de cedare de la ROTLD. Ati cumparat careva domeniu .ro prin sedo si cum ati procedat?
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

bogdand este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th February 2011
    Vârstă
    44
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit Transfer SEDO

Procesul e cam acelasi ca la o cesiune uzuala. Intri la RoTLD, sectiunea transfer domenii, completezi datele tale si numele domeniului, posesorul actual face cerere de cesiune la RoTLD iar apoi tu primesti onfactura pentru plata domeniului transferat.

E bine ca la SEDO sa folosesti optiunea de escrow, ca sa nu orimesti vreo teapa - posesorul actual primeste banii si apoi uita de tine.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Te ghideaza ei pas cu pas - si pe vanzator si pe cumparator. Ai rabdare, de multe ori dureaza destul de multicel. Daca ai nedumeriri, ii scrii tipului care se ocupa de contul tau si iti da el lamuriri suplimentare.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

stai linistit, nu e primul domeniu .ro tranzactionat pe sedo.

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    51
    Posturi
    1.343
    Putere Rep
    45

Implicit

Am trimis bani prin escrow, o suma destul de mare, au trecut 5 zile si inca nu mi-au zis nimic, ce nu am inteles eu, trimit cei de la sedo formularul la rotld? Sau cum se v-a desfasura tranzactia?
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

logheaza te in sedo, vezi pagina tranzactiei si adreseaza-te celui care administreaza vanzarea ( omul sedo ). Spune i ca ai efectuat plata, ce trebuie sa faci acum.

Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

La mine a durat o tranzactie 70 de zile si una 20 de zile (astea au durat cel mai mult). Insa, dupa cum ti-am zis mai sus, daca intri in cont, iti explica pe pagina tranzactiei ce pasi au fost efectuati, ce pasi urmeaza iar acolo ii poti scrie responsabilului de contul tau si iti va raspunde la orice intrebare.

PS: Sedo e cea mai mare companie de profil, asa ca fara suparare, dar sunt sigur ca au tranzactionat ei sume cu mult mai multe zerouri decat suma ta.

Ai rabdare, ei au o procedura si o respecta la fel pentru toti clientii.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    51
    Posturi
    1.343
    Putere Rep
    45

Implicit

Da, am avut cateva discutii cu agentul, i-am trimis link-ul de la rotld cu formularul de transfer, azi am primit formularul pe mail si copie dupa actul de identitate a vanzatorului, am sunat la rotld si mi-au spus ca vor actele in original nu scanate, am retrimis mesaj vanzatorului si i-am dat adresa de la rotld si l-am rugat sa le trimita prin posta, sunt curios in cat timp ajung. Cred ca rotld este cel mai primitiv tld din cele existente, ei si in 2012 au ramas la stagiu de scrisori cu timbru, nu au auzit de mail sau fax.

tiberiur este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    33
    Posturi
    455
    Putere Rep
    32

Implicit

Eu am transferat recent (defapt mi-a fost transferat) un domeniu cu copie de buletin si totul s-a desfasurat prin intermediul faxului.
    Interesant ceea ce ti-au spus tie cei de la rotld.
    Daca tin bine minte ceea ce ti-am spus eu scrie chiar si la ei pe site (copie act identitate + fax).
    .

Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Ca la orice alt ghiseu sau institutie de pe la noi, conteaza mult si ce noroc ai, si pe cine prinzi la ghiseu, si in ce toane este. Mai usor, mai greu, o sa finalizezi tu pana la urma tranzactia.

PS: Dupa tranzactia mea, cea care a durat 70 de zile, asa am crezut si eu ca RoTLD e cel mai primitiv, pana am vazut cum sta treaba prin Azerbaijan sau Kirgistan sau insule si tari unde ti se raspunde la un email dupa 2-3 saptamani. Acolo probabil trece vreun nene doar o singura data pe luna pe la centrul lor IT

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 27th January 2012, 15:14
  2. Transfer domeniu.ro
    De imagini în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 4th October 2011, 23:25
  3. [vand] Domeniu Premium - Cupidon.eu - pe Sedo
    De sergiuliano în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 28th December 2010, 09:42
  4. Cumparare domeniu prin SEDO