Eu nu inteleg un singur lucru: la rotld nu sunt cumva cele mai scumpe tarife pentru domeniu .ro? Daca inregistrezi domeniul la firma de hosting are ceva?
Eu nu inteleg un singur lucru: la rotld nu sunt cumva cele mai scumpe tarife pentru domeniu .ro? Daca inregistrezi domeniul la firma de hosting are ceva?
de obicei pretul mai mic al domeniului la o firma de hosting e valabil cand achizitionezi si un pachet de gazuire pe o anume perioada (prin urmare avantajul nu prea e);
nu stiu daca financiar e mai ieftin per total prin intermediar sau nu, insa am incercat acum cativa ani sa cumpar un domeniu in felul asta si dupa ce am citit contractul (asta era o alta problema.. ca unii nici nu lucrau cu asa ceva) si am vazut ca in caz de ceva pot ramane fara el am decis sa merg direct la sursa;
mentionez ca asta se intampla cu cel putin 3-4 ani in urma si ca nu generalizez cand vb de intermediari;
Sincer nu stiam ca se pot intampla siastfel de lucruri mai putin placute: eu am inregistrat un domeniu acum 3 ani de la o firma de hosting: sa cred ca este ceva in neregula si as puta avea probleme? (in whois apar numele si datele mele de identificare)
Pe de alta parte:
-pret domeniu .ro la rotld: 51,26 dolari
-pret domeniu.ro la firma hosting: 26 euro
Am luat exemple aleatoriu, fara sa dau nume firma hosting.
Se pare ca exista totusi o diferenta de pret.
PS Daca inregistrez domeniu .ro de la o firma acreditata rotld, partener rotld, pot avea probleme in viitor cu respectivul domeniu?
De foarte multe ori bizonii se tapesc cu matematica primara lipsa. La romarg de exemplu, .ro e 36 .99€ + TVA = 44.02 Euro = 65.06 USD, mai mare decat cei 61$ de la RNC.
vreau si eu un link (eventual pm cu el) catre oferta de 26E
Avetzi grija totushi ca la unii hosteri (cei care ofera deobicei pretzuri mai mici la inregistrare domenii .ro) nu va inregistreaza pe numele vostru ci pe numele lor, deci prin urmare cind pleci cu gazduirea de la ei s-ar putea sa va ceara bani in plus sau chiar sa nu va dea domeniuL !!
Sa lamurim putin lucrurile:
Administrarea domeniilor .ro se face ce ICI/RNC (mai nou RoTLD - Romanian Top Level Domain ). Domeniile nu se vand, ci doar se rezerva/inregistreaza. Direct de la RNC sau prin intermediul unor parteneri (lista e la ei pe site http://www.rotld.ro/romana/inregistr...u/listpart.php ) La RNC pretul este de $61 TVA inclus (fara alte taxe anuale). Partenerii primesc un discount la pretul de achizitie al domeniului (de obicei 30%) dar stabilesc mai departe singuri pretul de vanzare catre utilizatorii finali. [Exista si posibilitatea de rezervare a unui domeniu .ro cu plata lunara/anuala dar mai mult ca o exceptie, doar in conditii speciale]
Ca sa va convingeti ca un domeniu este rezervat pe numele vostru trebuie doar sa verificati in whois persoana trecuta la ADMIN. De cele mai multe ori, firmele care inregistreaza domenii .ro sunt serioase si fac rezervarea corect, pe numele clientului, dar bineinteles ca peste tot mai exista si "uscaturi".
In concluzie, nu conteaza de unde este rezervat domeniul, important e ce apare in whois la titular. Mai departe, orice problema / modificare etc se face direct pe site la RoTLD. Cel putin asta e situatia acum - e posibil ca anul asta sa se schimbe si sa existe si la noi un sistem de rezervare cat mai apropiat de cel de la domeniile .com.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)