Salut!
Pentru o revista online, cum as putea proteja/inregistra numele sitului la nivel mondial? Care-s pasii de urmat?
Multumesc!
Salut!
Pentru o revista online, cum as putea proteja/inregistra numele sitului la nivel mondial? Care-s pasii de urmat?
Multumesc!
Global e foarte costisitor, scoate din discutie.
Pe europa la euipo (800e taxa pe 10 ani), in romania la OSIM (900 lei pe 10 ani).
Si iti poti recupera 75% din cei 800 euro pe care ii dai la euipo. Nu mai stiu in ce conditii, e o subventie de la stat. Trebuie sa cauti, ca nu mai tin minte.
Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.
Multumesc pentru raspunsuri!
=
Chat GPT:
Ce trebuie să știi concret pentru România.
Trebuie să fii IMM înregistrată în România (sau alt stat membru UE): mai puțin de 250 de angajaţi și cifră de afaceri ≤ 50 mil. EUR (sau total activ ≤ 43 mil. EUR).
Trebuie să aplici înainte de a plăti taxa de înregistrare a mărcii sau designului.
Subvenția acoperă până la 75% din taxa oficială (pentru mărci/designe în UE) și până la o sumă maximă (ex: aprox 1 000 EUR) în programul 2025.
Platforma de aplicare este online, pe site-ul EUIPO, secţiunea SME Fund.
=
Se pare ca subventia era prin EUIPO, dar nu mai e disponibila, cel putin momentan (Unavailable for new applications).
Am intrebat prin mail si la OSIM, poate au si ai nostri vreo subventie, ceva. Astept raspuns.
Voiam sa postez link-uri, poate sunt de ajutor si pentru altii. Dar deocamdata nu am permisiunea de a posta link-uri.
PS
Cum fac sa pot cita, sa bolduiesc, sa atasez o poza etc?
Ai ratat la mustata subventia. S-a redeschis programul acum vreo 2 saptamani dar pare ca deja s-au epuizat fondurile. Eu am aplicat din prima zi si am fost mai norocos.
Prima data a fost prin martie, cu buget de X milioane. Dupa ce primesti finantarea trebuie sa o folosesti in maxim 60 zile. Am impresia ca tura 2 de la final de octombrie a fost fix cu ce a ramas nefolosit din prima tura. Pe aceeasi logica ma astept sa se intample fix la fel cu ce nu se foloseste dar asta in minim 3-4 luni.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)