28th January 2011, 12:59
7 out of 8 members found this post helpful.
Comportamentul utilizatorului Facebook
Salutare,
Deschid acest thread pentru a afla mai multe despre comportamentul utilizatorului Facebook. Vreau sa dezbatem aceasta chestiune din punctul vostru de vedere si as vrea sa ne focusam in special pe Romania.
Scopul acestui studiu este intelegerea comportamentului utilizatorului facebook roman (si nu numai). La ce ne ajuta? Dupa cum bine stim, sunt milioane de utilizatori care se perinda zilnic pe platforma asta de socializare, in consecinta este o sursa puternica de trafic si vanzari pentru site-urile noastre. Insa, daca nu le cunoastem cat de cat comportamentul, s-ar putea sa facem publicitate degeaba. Cam asa vad eu problema.
Am sa incep eu:
1. Majoritatea se invart in jurul butonului "Like" dand click pe el fara sa citeasca macar despre ce este vorba. Aici ma refer la pagini sugerate de prieteni. Observ in fiecare zi la news feed diferite chestii. De exemplu lui X ii place nu stiu ce aplicatie Android, dar el de fapt nu are un telefon Android. In acest sens, am facut un mic test, si anume, le-am sugerat unor prieteni din lista, despre care stiam ca nu detin un HTC, o pagina a unui site de wallpapere pentru HTC. Rezultatul: 12/20 au dat like.
2. Eu nu cred ca citeste foarte multa lume reclamele de pe partea dreapta. Si daca o fac de ce ar da "Like"? Pentru ca "488 people like this"? Probabil ca nu. Continutul mesajului este important. Textul reclamei trebuie sa fie cat mai scurt si cat mai la obiect + sa capteze atentia cu o imagine potrivita.
3. Tot legat de reclamele de pe partea dreapta. Daca tot le facem, nu ar trebui sa facem si o pagina la ce facem reclama? Adica, o data ce omul a dat like acolo, practic ii tot poti "baga pe gat" tot felul de noutati prin news feed. Vreau sa spun ca unele reclame au link catre site si nu catre o pagina fb.
4. Daca ne uitam pe facebrands.ro, se pare ca aplicatiile au mare cautare. "Crede-l pe Andreescu", dupa parerea mea, este o idee geniala. Din lista mea micuta de prieteni (~170), vad o utilizare destul de mare a aplicatiei.
Va astept si pe voi sa dezvoltati.