1. daca site-ul are un numar rezonabil de pagini atunci poti face manual redirect 301 de la vechile linkuri la echivalentul lor din noul cms. ia ceva timp dar cred ca merita. Poate exista si metode automate, desi nu cred.
2. daca vechile linkuri erau generate dupa un algoritm ce il poti reproduce atunci poti face un script care sa-ti genereze un fisier .htaccess care sa faca redirect catre noile linkuri. In general cms-urile au un mod logic de a face linkurile.
3. cazul fericit al variantei 2: daca vechile linkuri aveau parametri clari (de genul categorie, produs, articol_id, etc) si noul cms foloseste aproximativ aceeasi structura, atunci poti scrie chiar o singura regula de rewrite care sa faca redirectul 301 catre noiule pagini. (sau 2-3-10 reguli, in functie de site-ul tau, in orice caz un nr rezonabil)
4. cazul cel mai nefericit: ai milioane de pagini, generate de cms intr-un mod propriu, gen id intern, care nu poate fi reprodus si nu are nici o legatura cu modul in care construieste linkurile noul cms. Daca folosesti aceeasi baza de date atunci, cu ceva cunostinte de programare, poti face cms-ul nou sa genereze aceleasi linkuri, sau niste linkuri care sa te aduca la unul din cazurile de mai sus. Daca ai si alta baza de date se poate... etc, deja sunt prea multe situatii de luat in calcul, cert este ca la toate exista o metoda de rezolvare.
Ideea e ca PR-ul paginiii principale se poate pastra, dar se poate si sa scada, deoarece dispar paginile interne vechi, care poate aveau PR si aveau link catre pagina principala. Da nu asta e important.
Important este ca nu trebuie sa stergi pur si simplu paginile interioare fara redirect 301 catre o pagina cu acelasi continut, ca mai mult ca sigur o sa pierzi pozitia in SERP's pentru majoritatea cuvintelor. Redirectul catre index nu cred ca o sa ajute prea mult.
Daca tot nu te-ai lamurit pune si tu un ex de link vechi si unul de link nou, sa ne dam si noi cu parerea pe caz concret. Daca vrei sa pastrezi anonimatul, inlocuieste domeniul tau cu "exemplu . com"
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.