Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: Nofollow sau link normal?

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de tottyovi Vezi Post
    Pune-le nofollw, logic
    Deoarece...? Ce sta la baza rationamentului tau? Sa inteleg ca eu, daca pun linkuri dofollow sunt mai ilogic, sau?
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Ethos este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    14th June 2016
    Locaţie
    Bistrita-Nasaud
    Posturi
    44
    Putere Rep
    19

Implicit

Linkurile nofollow se pun atunci când nu este vorba de recomandări naturale. De exemplu, atunci când critici un articol și pui link pentru cititor, să poată ajunge pe materialul citat, dar nu vrei să ajuți acel site să urce în Google, pentru că nu-i de calitate. Teoria este că Google nu ține cont de linkurile nofollow. La fel, se pun când faci publicitate. De ce? Pentru că nici acel link nu vine ca o recomandare naturală, în sensul că nu te-ai trezit tu și ai simțit brusc nevoia să scrii despre firma cutare, dacă nu erai plătit nu-i puneai link.

În rest, toate linkurile (tale) se pun dofollow, după știința mea.

Urmează recomandările Google, adică dacă folosești un articol ca sursă de inspirație, pune-i link dofollow. Dacă este ceva „de bine”, dacă te-a inspirat, dacă e un text util, pune-i link dofollow. PageRank-ul nu este ce zici tu, diferența dintre linkurile care vin și cele care pleacă. Dimpotrivă, prezența unor linkuri spre site-uri de calitate ar putea reprezenta chiar un semnal pozitiv pentru Google.

Uneori e bine să nu gândești în termeni SEO (de fapt aparent-seo) ci în mod natural. Linkurile se pun dofollow, exceptând cazul când nu vrei să recomanzi site-ul linkuit sau când linkul nu e expresia unui articol natural. Mă gândesc în ce hal s-a ajuns cu manipularea linkurilor dacă ezităm să le punem dofollow de teama unor penalizări!

tottyovi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    2nd August 2013
    Vârstă
    40
    Posturi
    434
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Robert Vezi Post
    Deoarece...? Ce sta la baza rationamentului tau? Sa inteleg ca eu, daca pun linkuri dofollow sunt mai ilogic, sau?
    nu, tu nu esti ilogic. doar ca ce este pentru mine logic nu trebuie sa fie si pentru tine
    nu o sa intru in detalii sa-ti spun de ce, in primul rand pentru ca ai o experienta mult mai mare decat mine in SEO, iar in al doilea rand pentru ca e "logic" ca orice as spune sigur se gaseste cineva care sa fie contra si sa fie mai destept. poti sa-mi spui tu te rog Robert de ce pui link-urile follow si nu nofollow?
    prin urmare, raspunsul meu a fost doar ca sa-l ajut pe user cu ceea ce cred eu ca e bine

tiroid este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    6th September 2013
    Vârstă
    39
    Posturi
    107
    Putere Rep
    24

5 out of 5 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Neufunk Vezi Post
    Cred ca am sa merg safe si voi pune sursele cu no-follow.
    Recomandat ar fi sa le lasi normal, follow. Ia in calcul ca nofollow se recomanda a fi folosit doar cand sursele nu sunt de incredere in schimb tu vrei sa linkuiesti catre sursa deci corect ar fi sa folosesti dofollow.

In plus, este foarte posibil ca la un moment dat sa vrei sa vinzi advertoriale pe acel site si gandeste-te cum o sa arate dupa primul articol cu dofollow dupa cateva zeci/sute de articole cu nofollow.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de tottyovi Vezi Post
    poti sa-mi spui tu te rog Robert de ce pui link-urile follow si nu nofollow?
    prin urmare, raspunsul meu a fost doar ca sa-l ajut pe user cu ceea ce cred eu ca e bine
    Sunt sigur ca Robert poate sa-ti raspunda, dar intre timp iti raspund si eu.

OP (Neufunk) a specificat ca vrea sa puna linkuri catre sursele articolelor lui. Astfel de linkuri nu se pun la deruta, si logic, ar trebuie sa fie dofollow. Ce logica are sa spui in articol "astea sunt sursele din care m-am inspirat, dar nu le luati in considerare, nu sunt de neincredere". Pai daca sursele nu sunt de incredere de ce te-ai mai inspirat din ele, si mai mult, de ce sa pui linkuri catre ele? Are logica? N-are. In schimb, Robert a pus un link catre niste teste de SEO care aratau ca daca pui linkuri catre site-uri cu autoritate, de pe aceeasi nisa, site-ul tau va fi plasat mai bine decat daca nu ai da linkuri deloc. Si go0gle recunoaste ca modul natural de navigare pe internet sunt linkurile si ca fara linkuri, intre site-uri, internetul ar deveni mai sarac.

Nofollow este o inventie de-a lui go0gle care folosita gresit este periculoasa. Ce-ai zice ca de maine, toti webmasterii site-urile care linkeaza spre site-ul tau sa schimbe linkurile in nofollow? Ai putea sa explici logic ca este mai bine pentru ei? Dar pentru tine? Dar pentru utilizator? Din punctul meu de vedere singurele linkuri care ar trebui sa fie nofollow sunt cele din comentariile blogurilor. In rest, daca am pus un link catre ceva, l-am pus pentru ca eu am vrut asa, pentru ca am considerat ca merita sa-l pun si deci trebuie sa fie dofollow.

Floki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    15th March 2015
    Vârstă
    57
    Posturi
    301
    Putere Rep
    24

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de tiroid Vezi Post
    ...gandeste-te cum o sa arate dupa primul articol cu dofollow dupa cateva zeci/sute de articole cu nofollow.
    Mai mult de atat, cum o sa arate dofollow catre ace-brice-si-carice dupa cei ai pus zeci/sute de link-uri nofollow catre wikipedia/academia romana/pagini oficiale?
    Cu nofollow nu esti safe deloc.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link Nofollow dubios
    De gabau86 în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 8th December 2015, 13:44
  2. what is the difference between rel=nofollow and meta robots nofollow?
    De himura în forumul Noutati de la Google (Stiri)
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th July 2013, 12:43
  3. Link urile Nofollow
    De Pîrvan Marian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 27th September 2012, 16:39
  4. Adaugare link nofollow
    De valentin în forumul Utile
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 2nd February 2012, 16:45
  5. link exchange - rel nofollow ?
    De zoltankr în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 4th September 2008, 13:10

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.