Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Keyword Cannibalization vs Domain Crowding

Afișare hibrid

Mihaela. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    20th January 2016
    Posturi
    39
    Putere Rep
    19

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit Keyword Cannibalization vs Domain Crowding

Am observat ca nu se vorbeste deloc de acest subiect si nu ma refer doar pe forum.

Pentru cine nu stie ce inseamna:

Canibalizarea cuvintelor cheie se întampla atunci cand un site are mai multe pagini care vizeaza acelasi cuvant cheie sau aceeasi tema. Conform acestei teorii se considera ca paginile concureaza una cu alta pentru aceleasi cuvinte cheie si neexistand nicio pagina suficient de relevanta, niciuna nu va ranka bine. Atunci cand un site are mai multe pagini care se suprapun in subiect, Google si alte motoare de cautare fac o alegere cu privire la care este pagina cea mai relevanta pentru interogare.

Domain Crowding este un update facut de Google in SERPs prin 2012. De atunci Google a inceput sa arate multiple rezultate de la acelasi domeniu, in detrimentul varietatii. Adica sa returneze rezultate in care unele site-uri au si 2-3-4 pagini care rankeaza pt un anumit kw. Daca Google gaseste pe un site mai multe pagini suficient de relevante, le aseaza frumos una sub alta in SERPs. In felul acesta se domina SERPs-ul, se intaraste brand-ul si se capteaza mai mult trafic.
    Un exemplu:
    2016-04-21_184912.png

Cand am inceput eu sa invat despre SEO era pus un NU la a publica mai multe pagini care sa intre in competitie una cu alta. Adica de a face Keyword Cannibalization. Mie mi se pare ca SEO s-a schimbat si in privinta asta, dupa aparitia update-ului Domain crowding, ceea ce consideram noi a fi un dezavantaj, se pare ca a devenit un avantaj. Si ca acum se poate domina SERPs-ul prin publicarea mai multor pagini care trateaza subiecte asemanatoare. Dar inca citesc articole publicate in ultimii ani in care se atrage atentia ca nu e bine sa facem keyword cannibalization si in care nu se precizeaza nimic despre mai noua meteahna a lui Google, de a aseza paginile similare una sub alta in SERPs.

Voi cum vedeti Keyword Cannibalization vs Domain Crowding? Daca vad ca mai e cineva interesat de subiect, o sa revin si cu rezultatul unui mic test pe care l-am facut.

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    45
    Posturi
    406
    Putere Rep
    31

Implicit

Am si eu un test care ruleaza de 3 saptamani pe treaba asta. Din acelasi site (1) am doua pagini pe acelasi kw (destul de aglomerat). Ambele rankeaza, una dupa alta.

Am repetat faza si de pe alt site (2), cu acelasi kw si la fel: inca doua rezultate alaturate.
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

TechSmurf este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Vârstă
    35
    Posturi
    48
    Putere Rep
    24

Implicit

Pana acum am incercat sa targhetez aceleasi cuvinte cheie cu domenii diferite, si in cazurile cu concurenta mica am ajuns pana la 7-8 rezultate in SERP.
    Recent am incercat sa ocup mai multe pozitii in SERP, am gasit acelasi produs la magazine online diferite, si cu variatii ale numelui produsului. Inca nu am reusit, insa cu ocazia asta am gasit un produs similar de pe Emag, la care am reusit sa ocup 6 pozitii pe prima pagina, din 254 de rezultate. Din acestea 6, sunt sunt relevante, iar restul apar deoarece in timpul indexarii titlul articolului respectiv aparea in sidebar la articole recente.

Mi se pare mai usor de folosit domenii diferite, precum si alte proprietati (site anunturi, videoclip YouTube, bloguri free, directoare articole/comunicate, profile sociale etc) pentru a ocupa mai mult loc in SERP, decat Keyword Cannibalization.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Din intamplare, fara sa imi dau seama ce acest lucru, am rankat si eu 3 articole dintr-un site, pe numele unui produs destul de competitiv. Toate cele 3 rezultate au fost unul sub celalalt, in pagina 2, timp de vreo saptamana, dupa care a ramas doar cel mai important dintre ele.

Celelalte 2 erau articole de sustinere ce trimiteau linkuri spre acesta principal. Probabil google a considerat ca daca din cele 2 am trimis spre cel principal, acesta este cel mai relevant si e ok sa il pozitioneze doar pe acesta.

---------

Acelasi lucru mi s-a mai intamplat la acelasi site, la alte 2 produse, insa de data aceasta cu doar 2 rezultate pentru fiecare. Aici aveam tot cate 2 articole de sustinere pentru fiecare articol, insa mi-a pozitionat doar pe cel principal si inca un rezultat imediat dupa el. Si acestea au disparut odata cu cele mentionate mai sus.

Aici ma refer pe cautari de nume de produs. Cand cauti "produs" + review, apar cate 2 rezultate la fiecare.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    45
    Posturi
    406
    Putere Rep
    31

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@TechSmurf: Mi se pare mai usor de folosit domenii diferite
    Corect. Bineinteles ca e mai usor sa umplem 1-2 pagini cu mai multe siteuri de-ale noastre.

@edy12006:Celelalte 2 erau articole de sustinere ce trimiteau linkuri spre acesta principal
    De aceea le-a eliminat si a mentinut soar articolul "principal". Incearca sa scrii 2-3 articole pe acelasi kw, in acelasi site, linkuieste-le pe parcursul a 2 saptamani cu cate 2-3-4 linkuri pe zi, dupa care vei vedea ca vei obtine rezultate multiple stabile in SERP. Ar trebui sa fie asa, desi pot aparea si alti factori care sa se interpuna. Totusi, teoretic asa ar trebui sa fie.
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google Keyword Tool a fost inlocuit de Keyword Planner
    De smbdstopme în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 4th September 2013, 16:22
  2. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th July 2013, 18:52
  3. Keyword Cannibalization!
    De danielicb în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 27th January 2012, 00:17
  4. Anchor text keywordkeyword.ro cu link catre keyword-keyword.ro
    De klaucs în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 14th April 2011, 01:51
  5. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th August 2009, 11:33

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •