21st April 2016, 21:45
2 out of 2 members found this post helpful.
Keyword Cannibalization vs Domain Crowding
Am observat ca nu se vorbeste deloc de acest subiect si nu ma refer doar pe forum.
Pentru cine nu stie ce inseamna:
Canibalizarea cuvintelor cheie se întampla atunci cand un site are mai multe pagini care vizeaza acelasi cuvant cheie sau aceeasi tema. Conform acestei teorii se considera ca paginile concureaza una cu alta pentru aceleasi cuvinte cheie si neexistand nicio pagina suficient de relevanta, niciuna nu va ranka bine. Atunci cand un site are mai multe pagini care se suprapun in subiect, Google si alte motoare de cautare fac o alegere cu privire la care este pagina cea mai relevanta pentru interogare.
Domain Crowding este un update facut de Google in SERPs prin 2012. De atunci Google a inceput sa arate multiple rezultate de la acelasi domeniu, in detrimentul varietatii. Adica sa returneze rezultate in care unele site-uri au si 2-3-4 pagini care rankeaza pt un anumit kw. Daca Google gaseste pe un site mai multe pagini suficient de relevante, le aseaza frumos una sub alta in SERPs. In felul acesta se domina SERPs-ul, se intaraste brand-ul si se capteaza mai mult trafic.
Un exemplu:
2016-04-21_184912.png
Cand am inceput eu sa invat despre SEO era pus un NU la a publica mai multe pagini care sa intre in competitie una cu alta. Adica de a face Keyword Cannibalization. Mie mi se pare ca SEO s-a schimbat si in privinta asta, dupa aparitia update-ului Domain crowding, ceea ce consideram noi a fi un dezavantaj, se pare ca a devenit un avantaj. Si ca acum se poate domina SERPs-ul prin publicarea mai multor pagini care trateaza subiecte asemanatoare. Dar inca citesc articole publicate in ultimii ani in care se atrage atentia ca nu e bine sa facem keyword cannibalization si in care nu se precizeaza nimic despre mai noua meteahna a lui Google, de a aseza paginile similare una sub alta in SERPs.
Voi cum vedeti Keyword Cannibalization vs Domain Crowding? Daca vad ca mai e cineva interesat de subiect, o sa revin si cu rezultatul unui mic test pe care l-am facut.